Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 6 z 6

Téma: wifi, lan 2 routery

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Nov 2011
    Příspěvků
    1

    mám doma dva routery. Internet o2 adsl.

    Zapojení:

    o2 kabel vede do Huawei echolife 520i(router1) do jeho lan zdířek připojeno(pc1, pc2, router2) ---->přenastavoval jsem zdířky pro tv, kterou nepoužívám
    router2 = TP-Link WR1043ND = wifi router připojuji se k němu z notebooku

    problém1: router2 má usb zdířku pro sdílení síťového disku. Rozchodil jsem to tím způsobem, že jsem se k disku připojil jen pod routerem2, z pc1 a pc2 není viditelný)

    problém2:router1 a router2 mají oba wifi. Nedá se to nějak propojit a nastavit tak, abych měl doma jenom jednu i síť, ze které bych se dostal všude, mohl hrát na všech počítačích hry přes lan? router2 by měl fungovat jako ap. Šlo by to propojit kabelem, abych nestrácel výkon?

    Prosím napište mi návod krok po kroku, jsem začátečník.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Nováček
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    10

    Citace Původně odesláno od yaroush Zobrazit příspěvek
    mám doma dva routery. Internet o2 adsl.

    Zapojení:

    o2 kabel vede do Huawei echolife 520i(router1) do jeho lan zdířek připojeno(pc1, pc2, router2) ---->přenastavoval jsem zdířky pro tv, kterou nepoužívám
    router2 = TP-Link WR1043ND = wifi router připojuji se k němu z notebooku

    problém1: router2 má usb zdířku pro sdílení síťového disku. Rozchodil jsem to tím způsobem, že jsem se k disku připojil jen pod routerem2, z pc1 a pc2 není viditelný)

    problém2:router1 a router2 mají oba wifi. Nedá se to nějak propojit a nastavit tak, abych měl doma jenom jednu i síť, ze které bych se dostal všude, mohl hrát na všech počítačích hry přes lan? router2 by měl fungovat jako ap. Šlo by to propojit kabelem, abych nestrácel výkon?

    Prosím napište mi návod krok po kroku, jsem začátečník.
    Nevím, zda už jste tento problém nevyřešil. Přesto poradím: router2 NATtuje, proto není disk z pc1 a 2 viditelný. Řešením je přepnout router2 z režimu router do režimu Access point. To ale dle manuálu na netu router2 přímo neumí, řešení je tedy takové: 1) routeru2 nastavit IP adresu z C-čkového subnetu, který používá router1 - tj. má-li router na LAN např. adresu 10.0.0.1, tak nastavte routeru2 adresu např. 10.0.0.200 . 2) vypnout na routeru2 DHCP. 3) Připojit router2 k routeru1 pomocí jednoho z LAN portů, WAN nechat na pokoji.

    Nevím ale, zda náhodou nemáte oba routery přímo u sebe. Potom by bylo lepší použít router2 jako hlavní router a router1 jen jako obyčejný modem - tj. přepnout router1 do režimu ADSL forwarder, router2 nechat routerem, jen mu změnit v konfiguraci WAN druh připojení tak, aby vytáčel spojení PPPoE, a nastavit mu přihlašovací jméno a heslo Vašeho poskytovatele internetu. Všechna zařízení by se pak připojila do routeru 2.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    1,334

    Spatna rada,

    lepsi je ADSL routr prepnout tak, aby se choval pouze jako ADSL modem, vypnout na nem WIFI a TP-LINK pouzit jako jediny router, ktery na WAN bude mit PPPoE s prislusnym nastavenim (O2/O2), vsechna zarizeni prepojit pouze do TP-Linku, tim všechna uvidi vše, router bude mit veřejnou IP dostupnou z venku atd., atd.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele zsdx
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    2,112

    Tak ti nevim |Mio|, neni rada ve druhem odstavci awm1 totozna?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    1,334

    Mnooo, ........... je
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    10

    Citace Původně odesláno od |Mio| Zobrazit příspěvek
    Mnooo, ........... je
    Samozřejmě, že řešení, které jsme já v druhém odstavci a mio psali, je lepší, protože ten TP-Link má cca dvakrát výkonnější procesor a čtyřnásobnou ramku. Záleží však i na tom, jak velkou plochu bude tazatel potřebovat pokrýt pomocí wifi. Pro rozsáhlejší byt je má první varianta lepší, protože nebude muset kupovat lepší anténu (která stejně ve většině případů pomůže jen minimálně) nebo další AP.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Sítě: Dva routery a wifi
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 01-12-2014, 20:33
  2. Rozšíření wifi na 2 routery
    Od ihnaja v sekci Internet
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 25-09-2014, 15:10
  3. 2 Wifi routery za sebou
    Od ugousek v sekci Sítě
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 01-02-2014, 21:38
  4. dva routery v jedné síti
    Od sica v sekci Sítě
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 12-07-2011, 15:05
  5. sesíťované routery
    Od mm-marek v sekci Sítě
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 20-07-2010, 21:00