Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 20

Téma: Nemuze najet bios ani boot

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Nov 2011
    Příspěvků
    7

    Uz jsem projizdel vse mozny a nevim si uz rady jedna se o to ze sehnal jsem si novou desku a dalsi veci. Problem je v tom ze pocitac jsem zapnul rozbehly se ventilatory zdroj a procak, rozblikaly se diody a po chvili se vypnul a pak zase zapnul opakovalo se nekolikrat. Kdyz jel tak se mi zdalo ze ventilatory foukaji dost slabe. Odpojil jsem vsechny periferie: wifi kartu, druhou lan, ramku i procak a opet to same co popisuji vyse. Muze to byt problem se zdrojem, nebo mohla to byt deska?

    Sestava:
    ASRock P4i945GC (3dny stara), Intel 1.6, Kingstone DDR2 1GB (3dny stara), HDD Segate 20GB,WIFI Arlive + 2. Lan karta zdroj: Premium 300W
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Co je přesně zač CPU? Jestli to nepípá tak by mohl být problém buď v desce jako takové nebo jen v biosu (nepodporované cpu). Každopádně ten zdroj nebude kvalitou oplývat, raději bych zkusil jiný
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Skoro bych řekl, že jsi osadil P4 s jádrem Willamette, které deska nepodporuje. Jaký má procesor sSpec?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Nov 2011
    Příspěvků
    7

    No jedna se o nejaky Intel ale nejak jsem oznaceni nenasel.

    Ale zkousel jsem jeste zapojit pouze zdroj, zakladni desku, spinac ON/off, reset, diody HDD a ON, USB a repro. A bylo to bez zadne reakce zadne pipani proste nic pouze se zapnul a po chvili se vypnul. ?ak jsem jeste zapnul do desky ventialtor a ten nemel podle zvuku ty spravne otacky takovy liny vetrak.

    A zdroj uz ma neco malo za sebou.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Citace Původně odesláno od skalatherock Zobrazit příspěvek
    No jedna se o nejaky Intel ale nejak jsem oznaceni nenasel.
    Všechny potřebné údaje najdeš na heatspreaderu.
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: Pentium-4.jpg 
Zobrazení: 262 
Velikost: 55.3 KB 
ID: 23783  
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Tohle číslo když zadáš do "IDENTIFY PART" vpravo na této stránce tak budeš hned vědět co je CPU zač

    Tohle je třeba Celeron Williamette - označení SL69Z
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Nov 2011
    Příspěvků
    7

    a ja zapomel teplovodiva pasta.
    tak jedna se o Intel celeron 2,4 GHZ/128/400, SL6Vu philiines, staci tyto informace?
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Citace Původně odesláno od skalatherock Zobrazit příspěvek
    tak jedna se o Intel celeron 2,4 GHZ/128/400, SL6Vu philiines
    Ten deska podporuje. Nezapomněl si zapojit přípravné napájení CPU?
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    No podle všeho je to Northwood a deska by ho měla podporovat

    edit: dneska jsem nějakej pomalejší

    Zkus ještě vyndat na pár minut baterku
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Nov 2011
    Příspěvků
    7

    Tak zdroj je 20+4 piny nasel jsem pak redukci kvuli desce to znamena ze jsem z 20+4 jsem mel 24+4 a ty jsem pak zapojil vsehny pohybal jsem s nima a nic. jeste zkusim baterku a reset biosu a uvidim.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Pomalu, pomalu. Tlustej ATX (24pinů) zapojenej máš a ten 4pin teda taky? Z tý věty moc chytrej nejsem...

    Ten v kroužku máš tedy také zapojený?


    edit: mě o to samé, ATX se dá provozovat na 20pinu, ale bez ATX12v to prostě nepojede...
    Naposledy upraveno uživatelem Richmond: 28-11-2011 v 22:37
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Mě šlo o přídavný 4-pin.
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: ASRock.jpg 
Zobrazení: 117 
Velikost: 117.5 KB 
ID: 23784  
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Nov 2011
    Příspěvků
    7

    JJ ten v cervenem krouszu jsem zapojoval mezi prvnima.

    Zdroj ma 20 pinu a na zakladce bylo 24 tak jsem nasel jeste redukci z 20 pinu na 24 aby to bylo vse OK
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Nov 2011
    Příspěvků
    7

    tak i tu baterku jsem vytahnul na asi 5 minut a vlozil zpet. Roztocili se ventilator na par sekund vypnul se a opet zapnul a hned se vypnul.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jun 2011
    Příspěvků
    52

    Mám úplně do písmene stejný problém (nebudu ho tudíž popisovat). Dával jsem dohromady počítač, dneska jsem to všechno zapojil, zapnul a stalo se tohleto S kompatibilitou CPU a MB by neměl být problém - Je to Intel DH57DD a i5-760 BOX, RAM tam jsou kinstonky 2x4GB DDR3 1333MHz, PSU Seasonic SS-500ET-F3 OEM, HDD (Seagate, SATA II, 7200rpm) a grafiku (Gigabyte GTX 460 OC) teď neřeším (oboje kvůli zkoušení různých řešení vypojeno)
    Nemáte nějaké nápady? Nedá se třeba nějak resetovat BIOS přímo na desce (manuálně)? Prosím!!
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Grafická karta - se zasunutou kartou nechce PC najet
    Od terkino v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 22-10-2012, 11:16
  2. nejde najet notebook ani nainstalovat windows
    Od kalsik v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 30-09-2011, 10:25
  3. Bios nejde nastavit BOOT
    Od koren3 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 21-03-2010, 11:53
  4. Mrzne BIOS a nefunguje boot
    Od igathor v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 24-02-2009, 16:48
  5. program nemuze zapisovat na C:
    Od Petra1977 v sekci OS Windows
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 08-10-2008, 07:40