Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 13 z 13

Téma: 440BX sestava

  1. #1
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    vratil se mi muj stary prodany, novym majitelem uz nevyuzivany comp.
    je tam deska MS6163Pro http://www.msi.com.tw/program/produc...il.php?UID=113 (predchudce legendarniho BX mastru).
    k tomu mam k dispozici celer 466MHz (+redukce) http://cpupages.com/store/index.php?id_item=466 a PIII Katmai 450MHz http://cpupages.com/store/index.php?id_item=466, zatim je v tom 128MB PC133, ale urcite sezenu jeste 128/256MB
    grafiky mam na vyber 3 - matrox G400 32MB, TNT2ultra 32MB a jese tam skusim brachovu R9200 128MB (puvodne sem neveril ze tam pude, deska ma AGP 1.0 1x 2x 3.3V ale co sem hledal po netu tak by tam mela jit, ma dva zarezy stejne jak ty dve dalsi karty).
    jake tipujete rozdily ve vykonu? PIII450 x C466? (asi jenom SuperPi)? o kolik pujdou pretocit? (obyc chladice) jake budou rozdily ve vykonech grafik? (3DM01) TNT2u x G400 x R 9200? bude procesor stihat krmit toho radka? o koli na tom bude lip? HLAVNE - neodpalim grafiku kdyz ju do te desky dam?

    EDIT: jak tu byl ten borec, co mu to spatne chladilo Athlona, s tou silenou skrini, tak tato je jeste mensi/mnohem horsi

    EDIT2: muzu jeste skusit TNT 16MB
    Naposledy upraveno uživatelem mech13: 23-07-2006 v 08:37
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    eraser

    No, túto dobu si veľmi dobre pamätám... zlaté to časy. Čo sa týka Celeronu, kľudne sa môže stať, že bude rovnako rýchly v hrách, pričom, ak sa ti ho podarí taktnúť, čo si myslím, že by nemal byť problém s dobrým chladičom a PC100/133 RAMkami, tak by si mohol získať ešte vyšší výkon. Ak by som PC používal na prácu v desktope, tak by som ho osadil PIII.

    Ale najlepšie by bolo, keby si to vyskúšal a poriadne otestoval.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    uz sem se na to vrhl. zatim tam je PIII a 558 4,5x124 (pci 31) tak po ctvrt hodine ve win to spadlo, ted skousim 4,5x122 550 (pci tusim 37)
    oboje zatim na 2,2V ale teplota je porad stejna - na 450 i 558 do 40C
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    eraser

    Staré PIII sa moc dobre netaktovali, ale pokial sa ti podarí, skús z toho vytrieskať, čo najviac s tým, aby si si zachoval stabilitu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    tak hotovo. nakonec tam je PIII na 549MHz 2,2V a TNT2 ultra. G400 nejak blbla, vzdy pred druhym testem (dragothic) se sesypala i na default, tak tam je TNT. jinak zatim testovano jenom s 128MB ram, 16MB reserve pro AGP, WXPSP2
    SuperPi 0,5M
    P3 450MHz 1:59
    P3 504MHz 1:49
    P3 549MHz 1:37
    C 466MHz 2:22
    ten celeron se na OC nechytal, mozna kvuli redukci slot1/socket370, ale i kdyby se chytal, tak tam stejne bude ta P3. viz nize
    3Dmark01se
    C 466, TNT2 486
    P3 450, TNT2 862
    P3 517, TNT2 988
    P3 549, TNT2 1036
    ale docela sem hledel ze ta P3 nakrmila i mnohem silnejsiho radka 9200. ten celer sem sice s radkem nezkousel, ale nikdy se v 3Dmark01 nedostal nad 500 bodu - zkouseno s TNT2, G400, nejaka voodoo 3k (jeste dokud G400 jela).
    P3 450, R9200 3007 (bez nature, ktere se na TNT2 nespusti, 2525)
    P3 549, R9200 3589 (bez nature 3061).

    zitra to prehazu z zidle zpatky do bedny, sezenu monitor a RAM a uvidim jak moc to budu vyuzivat, jestli jo tak spasim jeste nejake rozumne disk (ted tam je WD 8,4GB hrozne pomale na ATA33, nove by sel na ATA66 radic) a grafiku s 64-128MB a s T&L
    momentalne je ta sestava je ve stavu: P3 549MHz, 128MB RAM, TNT2ultra, SB128PCI, WD 8,4GB, aopen CD-ROM
    jestli to budu pouzivat, tak z toho postupne udelam: P3 549MHz, 256-384MB RAM, GF2-GF4 | radek 8500-9100 64-128MB, SB128PCI, 40-80GB disk na ATA66 radici, opticka co bude doma
    stabilitu sem proveril tak, ze sem to necha trapit se hodinu a pul s 16M superpi zitra na tom jeste pustim do loopu 3Dmark
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Moderátor / Poděs SHW Avatar uživatele ICEBOSS
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,652

    ahoj,
    pekna masinka

    Hranice pretaktu katmaie je kolem tech 500 Mhz, takze dobrej pretakt. 9200 je prakticky nejuniverzalnejsi grafika do AGP.

    G400 je ponekud nachylna na ovladace a frekvenci AGP.

    Prihod jeste 256 MB RAM /nezapomen, ze musi byt oboustranna/ a ty XP na tom budou i snesitelny :-D
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    Citace Původně odesláno od ICEBOSS
    G400 je ponekud nachylna na ovladace a frekvenci AGP.
    jo to bude asi tim. jednak sem vse testoval s win ovladaci, a jeste deska nema agp lock - frekvence PCI (AGP je tusim 2XPCI) se pocita z FSB, takze pri FSB 122 jede PCI na 37MHz

    a jak je na tom 9250? ma tusim nizsi takty, ale jak je na tom s AGP? ale na alzasoftu na jedne miniature vidim dva zarezy
    ale zdalo se mi ze ta 9200 byla cela dost zahrata jak sem ju vytahoval...
    Naposledy upraveno uživatelem mech13: 24-07-2006 v 06:35
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Moderátor / Poděs SHW Avatar uživatele ICEBOSS
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,652

    9250 by na tom mela byt stejne a v BXku by mela jet. jinak testovat vsechno s (ne)ovladacema windows je jak jezdit s autem na 1 kolu...

    kdybys mel nekdy chut na upravy, tak se na BX440 da rozbehat i treba Celeron Tualatin 1,4GHz

    A vzhledek k faktu, ze deska nema poradny ATA radic, zkusil bych si sehnat levnej SCSI U160 radic (cca 800 Kč v bazarech) a nejakej 10000 otackovej SCSI disk (18GB cca 600 Kč) :-D Pak to bude litat jak z praku :-D
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    no nejake SCSI radic doma mam... je od dvojrychlostni CD-ROM vypalovacky, ale ta prestala jit. nevim jestli kvuli radicu, nebo starim. ale SCSI disk sem jeste nevidel. kde se daji za takovou cenu sehnat? (jasne ze bazar) jinak ty ovladace uz nejaky pohledany mam tak to vyzkousim jak dorazim dom.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Moderátor / Poděs SHW Avatar uživatele ICEBOSS
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,652

    SCSI radic od vypalovacky bude imho jenom obycejny 50-pinovy fast SCSI s prenosovkou 10MB/s... co se tyka SCSI veci, bud bazary nebo info v SZ.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    tak ted, kdyz sem tam pridaval 128MB tak sem zjistil, ze ta 128 co tam byla, byla jenom 100MHz... myslel sem si ze byla 133... aji tak na 122MHz jela dobre ale ted teda nevim jestli to spis nepadalo kvuli procesoru nebo kvuli pameti. tak sem ju tradenul za tatovu 133MHz, ta co sem pridaval byla 125MHz (silena frekvence co?), stahnul sem novy ovladace na matroxa a jeste sehnal vetsi case, v ktere se to neuvari tak budu znova testovat jak bude cas.
    na TNT2 sem ovladace stahnul (nejnovsi forceware, co ji podporovaly byly nejaky 68.xx nebo 69.xx) a vykon na chlup stejny s def. win
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    tak sem se do toho pustil a dostal se na 639MHz, ale tam to uz obcas zlobilo. nabootovalo to,ale pri pi512k to tesne pred koncem spadlo. 607 to hodilo chybu u pi16m. ted tam je teda: 128MB PMI 133MHz + 256MB hynix 133MHz, TNT2U, P3 450MHz.
    vysledky:
    Kód:
    MHz  pi512k  pi1m  3DM01   FSB+RAM/PCI
    450  2:00    4:29  862     100/33
    500  1:45    4:00  979     112/37
    550  1:37    3:37  1036    122/37
    600  1:29    3:32  1110    133/33
    607  1:26    3:15  1181    135/34
    623  1:25    3:14  CRASH   138/35
    630  1:25    3:11  CRASH   140/35
    639  CRASH                 142/35
    du to protahnout pi16m na 600MHz, jestli to ustoji

    EDIT: tak 600MHz pi16m: not exact round... ted uz nemam moc casu, jak se k tomu zase dostanu, vyzkousim do kolika jede stabilne
    Naposledy upraveno uživatelem mech13: 13-08-2006 v 13:41
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW Avatar uživatele trodas
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    1,773

    Ty tu chudak desku ale trapis, mechu
    Myslim, ze na P3 by to chtelo predelat tu napajeci civku Vcore - jak vstupni tak za mosfety, protoze jsou obe navinute legracne tenkymi dratky... Ale jinak overclock primo bozi
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Sestava do 30 000 Kč
    Od mucha2 v sekci PC - archiv
    Reakcí: 37
    Poslední příspěvek: 15-02-2011, 03:26
  2. Sestava 20-25k
    Od Jamas v sekci PC - archiv
    Reakcí: 22
    Poslední příspěvek: 01-09-2009, 13:03
  3. Sestava do 20k
    Od JanX v sekci PC - archiv
    Reakcí: 25
    Poslední příspěvek: 29-08-2009, 12:32
  4. Sestava
    Od NHKG v sekci PC - archiv
    Reakcí: 14
    Poslední příspěvek: 11-04-2008, 21:50
  5. PC sestava za 21 680,-
    Od Bnds0 v sekci PC - archiv
    Reakcí: 24
    Poslední příspěvek: 21-11-2007, 16:47