Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

smsung SyncMaster 2443

hugostieglitz (907)|1.12.2011 15:37
Dobrý den,jen dotaz tento monitor má 1920x1200 pixelů v menu amd vision engine control center lze nastavit bud´základní oněch 1920x1200 a nebo HDTV 1080p a jak přepnu to či ono nevidím znatelný rozdíl,co mám nechat když hraju hry?díky
Richmond (8084)|1.12.2011 18:33
Nech všude 1920x1200. Rozdíl by měl být v tom, že to druhé má být 1920x1080, ale rozdíl bys vidět měl (mělo by ti to oříznout obraz o nějakých 1-2cm což by mělo být na první pohled pozorovatelné)
hugostieglitz (907)|1.12.2011 23:08
ok nechal jsem to na 1920x1200 ale i po přepnutí na 1080p se nic neořízne alespon ne plocha
díky
Kozouš (500)|1.12.2011 23:56
Protože tam asi nemáš scaling 1:1 a okem to pravděpodobně moc nepoznáš...
Ot
Jinak se divím, jak si někdo může koupit takovej shit monitor. Měl sem ho týden a pak letěl, otřesné barvy, úhly a ergonomie.:rolleyes:
Richmond (8084)|2.12.2011 00:03
2cm ořez na každé straně (nahoře a dole) by snad poznal, s ostatním souhlas, letěl smykem ;)

BTW pokud hodláš provozovat ten samý monitor na té sestavě za kilo tak bych rozhodně oželel jednu vga na "úkor" kvalitního monitoru nebo dvou (Dell 23" [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]) :thumb
Kozouš (500)|2.12.2011 09:37
To ZR24w jde koupit už od 8300CZK s daní... a je to nebe a dudy.:D
hugostieglitz (907)|2.12.2011 22:04
[quote=Kozouš;484359]Protože tam asi nemáš scaling 1:1 a okem to pravděpodobně moc nepoznáš...
Ot
Jinak se divím, jak si někdo může koupit takovej shit monitor. Měl sem ho týden a pak letěl, otřesné barvy, úhly a ergonomie.:rolleyes:[/quote]

no nevím co máš za problém s úhlama je to mnohem lepší než můj starej benq a co se týče barev tak od přírody má člověk barvocit na ho.no tudíž nějaké to plus minus teplejší nebo studenější nehraje roli nehledě na to že barvy se daj nastavit přímo v amd ecc,tím chci říct že je úplně šuma fuk jestli je to monitor za bůra nebo za kilo výsledek je takovej že realitu nezobrazí žádnej na světě na 100% jo a co myslíš tou ergonomií,to ho jako nosíš vruce a chodíš s ním po kuchyni?

ps jakpak to že parametrově vychází ten můj lépe než ten HP?spotřeba poloviční cena poloviční kontrast 10x větší.Neberte to tak že se tady obhajuju když jsem tento vybíral připadaly mi uvedené parametry vcelku dobré oproti konkurenci jako benq acer a tak.včem jsem udělal chybu?
Richmond (8084)|2.12.2011 22:19
No takhle... blbost všecko :)
Ergonomie neznamená že se to dá dobře chytit, ale hlavně to, že je to vyhovující na používání. Řekněme, že TN je v tomhle ohledu zcela jistě na pikaču - úhly nula takže musíš před monitorem sedět jako pravítko a v drtivý většině shrbenej :rolleyes: AMD ecc je sice hezká a určitě do jisté míry i přínosná věcička, ale tím, že totálně zmrskám barvy docílím leda toho, že nebudu absolutně vědět co tisknu s tím, že ještě zvýším rozdíl mezi skutečnou barvou a barvou, kterou tn pokládá za reálnou (2 zla jednou ranou a to se fakt vyplatí) ;)

S okem jakožto velmi tolerantním orgánem souhlasím, ale na druhou stranu je dobré si uvědomit, že tím samým orgánem dostáváš do mozku suveréně nejvíc informací a tím, že ho nakrmíš kravinama mu fakt nepomůžeš. TN panely se většinou trefí tak ze 180tis pixelů do nějakých 25tis a to se ještě nesmíš hýbat (čili prkno/pravítko)

edit: jednoduché - parametr na papíře je úplně něco jiného než reál. X tisíckrát jsme všichni četli u lcd doby odezvy 2ms (ovšem jaksi už k tomu žádné povídání), X tisíkrát jsme četli kontrastní poměry v milionech a zároveň přítomnost dynamického kontrastu. Je to něco jako tvrdit o třiválci škodofce jak strašně nežere proti 3l baworáku a opak je naprosto jinde - škodofce musíš na semaforech nandat kotel aby se odlepila protože nemá krouťák (objem nikdy ničím nenahradíš), řadíš jako deb*l div z toho nedostaneš parkinsna a u bmw jenom sedíš a šlapeš na ten kus plechu s papírově slaboučkatým bezturbovým motorem. U škodofky je to prostě celý blbě od základu (postavené leda na parametru zvaném cena, který na papíře prostě vypadá lákavě). Benq a Acer patří k nejhoršímu takže ani nevím k čemu to přirovnat (dacia? taky jako pracant dobrý, stejně jako 1.9d pickup škodofka, ale zábava nebo relax natožpak radost z použití nulová). OP tomhle by se dalo polemizovat hodiny takže t zkrátím - nech si dát acera tn vedle třeba nejlevnějšího eips lg (rozdíl 700,- na 4tis, zhasni abys neviděl nápisy značek a rozhodni se podle toho co vidíš ;)
alfah4ns (1040)|2.12.2011 22:38
samsung 2443BW máme ve škole ve staré CAD učebně.
+ industriální design, vše matné
+ velmi dobrá polohovatelnost monitoru
+ 1920x1200px
- úhly děs
- barvy děs

Jako levný monitor na rýsování nebo na strojařské modelování (kde mi mohou být barvy úplně putna) je to ok.
Ok je to i na kancelář (+ za rozlišení, netahá oči).

Domů (tzn. i na nějaká ta multimédia) bych jej nebral ani náhodou.

Btw.
hugostieglitz - divím se, že si se svým 100k rozpočtem nevzal nějakou 27' S-IPS.
Richmond (8084)|2.12.2011 22:51
[quote=alfah4ns;484449]hugostieglitz - divím se, že si se svým 100k rozpočtem nevzal nějakou 27' S-IPS.[/quote]
Pod tohle se podepíšu - takhle degradovat suprstroj na úroveň netbooku a ještě to hájit je barbarství (neber si to osobně, sám jsem se se stejným názorem setkal nespočetněkrát a v drtivé většině šlo jen o to těm lidem ukázat o co celou dobu těch placatých nesmyslů přicházeli, dva monitory vedle sebe fakt vyřeší hodně a hodně rychle ;))
hugostieglitz (907)|2.12.2011 23:15
ta sestava za 100 kilo je teprve v plánu viz "potřebuji poradit se sestavou" tento monitor mám v sestavě co je v podpisu a pozor já to nehájím jen chci znát v čem jsem při výběru udělal chybu což jste mi vysvětlily.co se týká nové sestavy"za kilo" samozřejmě budou dva monitory nebo jeden na práci a na multimedia plazma ale ty nebudou zahrnuty v ceně sestavy,jinak ještě před měsícem jsem měl dva monitory 19" a 20" vedle sebe oba 1280x1024 benq a to byl teprve otřes každy jiný odstín a jinak intenzivní světlo atd,už to bylo neúnosný tak letěly do kontejneru,bylo mi hanba je i nabídnout zadarmo,nicméně svou práci odvedli a narychlo jsem koupil tenhle samsung který jsem vybíral podle parametrů jako když vybírám plasmu.ale všem díky jsem pro příště poučen a až přijde na kupování monitoru (dřív než v lednu to asi nebude)určitě se s vámi poradím,
Richmond (8084)|2.12.2011 23:23
https://www.svethardware.cz/forum/showthread.php/55104-novy-monitor-full-hd-tv-tuner-pip-24-do-10-000kc#421082

Tohle je cca 5let staré lcd (SPVA) vs nový acer notes (TN)

přikládám pozadí (to kostrbatý vpravo dole je už v něm, foceno 10let starým foťákem za úplné tmy :))

edit: gamma 1.8, nikoliv 2.2 (snow leopard v době focení gammu 2.2 neměl)
My_Snow_Leopard_Wallpaper_Pack_by_chicho21net.jpg