Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

vysoká teplota CPUTIN

aw4ken (2)|2.12.2011 14:02
Dobrý den, na nové sestavě mě udivila teplota CPUTIN okolo 85-93 stupňů, CPUTIN vidím prvně a nevím zda to brát vážně nebo ignorovat, když ostatní teploty jsou v normálu. BIOS ukazuje teplotu CPU 36, z horní části CASE proudí chladný vzduch a vše se zdá být OK. Navíc to ukazuje vyšší teplotu CPUTIN v idle, než při mírném zatížení procesoru, přikládám screeny z monitorů.
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
sestava: Asus P8H67-M EVO, i5 2500K, cooler Scythe Mugen 3

předem díky za rady
prouzmi1 (1)|13.1.2012 12:44
Dobrý den, mám stejný problém. Omlouvám se, že neodpovídám na Váš příspěvek, jen zde chci uveřejnit stejný problém. Moje teplota je dokonce 127,5 °C. Nemohu tak provádět testy mého počítače. Mohu si tuto teplotu např. v OCCT nastavit tak, aby mi testy proběhly, ale jelikož nemám s touto teplotou žádné zkušenosti a nechci si při testech třeba odpálit procesor, rád se tu dozvím, o co jde. Pokud jste se už jinde dozvěděl něco o této problematice, podělte se se mnou o Vaše zkušenosti.

Děkuji
Rendl2 (501)|13.1.2012 13:07
Jen mě napadá, že testovací program nepodporuje váš hardware. Tzn. ověřit + vyzkoušet doporučený výrobcem desky nebo zkusit jiné programy, které mohou teploty číst správně.
Jds (106)|14.1.2012 13:18
Zdravím taky jsem měl něco podobného ukazovalo mi to 12341stupnu což je úplný nesmysl.Tady je otázka důvěrihodnosti programů.Doporučuji vyzkoušet více diagnostickýchn programů.Zdar a sílu
speedsnail (4876)|14.1.2012 13:21
127°C je nezapojený čidlo, viz post od mecha. CPUTIN je nesmysl a správný teploty CPU máš core0 až core3

btw obrázky vkládej přímo sem, lézt na imageshack plnej reklam se fakt nikomu nechce.