Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 17

Téma: Asi špatný HDD?

  1. #1
    Občasný diskutér
    Registrace
    Feb 2009
    Příspěvků
    88

    Dobrý den.Potřeboval bych prosím Vás radu.Před měsícem mě začal počítač blbnout projevovalo se to tak že při načítání systému se párkrát restartoval u toho hodil modrou obrazovku ,ale pak se chytl a běžel dál.Postupně se to stupňovalo zapl se třeba až po 5 restartu a jednoho dne se nechytil vůbec tak jsem ho přeinstaloval a běžel v pořádku pak jsem ho vypl a bylo to znova.Dal jsem počítat do opravny tam mě nejdřív řekl že to bude špatný HDD že tam byl rozdělen nějak na 2000partu nebo co , pak že ho naformátoval a jede normálně že to je špatná ramka tak jsem ramku vyměnil a furt nic pak že teda procesor tak jsem se naštval vzal jsme pc domů a koupil jsem noví procesor , ramky , základní desku , zdroj , grafickou kartu , jen jsem nechal původní HDD… Počítač jsem poskládal vše běželo jen pořád ta chyba s tím načítáním Windows , tak jsem HDD připojil k druhému pc tam jsem ho naformátoval a nainstaloval windows7 v tom druhém pc běžel jak má pak jsem ho napojil do svého a zase to samé už nevím co s tím mám dělat jestli mám koupit ještě new HDD nebo co?Prosím o radu předem děkuji…

    Moje momentální sestava je :
    Základní deska: GIGABYTE 970A-D3
    Procesor : AMD FX-4100 3.6g 95W
    Grafická karta: Gigabyte 8800 GT 512MB
    Ramky IMM DDR3 4096MB 2000+ DC KIT (2X2048)TRANSCEND
    Zdroj: FORTRON he500
    HDD: SEAGATE BARRACUDA 7200.12, 250GB SATAII 7200RPM, 16MB cache



    _________________________
    I added cool smileys to this message... if you don't see them go to: http://html.expresso.me/smileys
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,259

    Zkus ten disk otestovat ... http://www.svethardware.cz/forum/dow...p?do=cat&id=22
    nastroju je na to hromada
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Občasný diskutér
    Registrace
    Feb 2009
    Příspěvků
    88

    Děkuji za radu tet jsem ho dotestoval a vše v pohodě šlape jak má a ,když jsem ho připojil k druhému pc načetl windows a jede v pohodě jen u toho mého nechce nemůže to být třeba v nastavení biosu?Tam jsem zatím nic nenastavoval od té doby co jsem to poskládal ..


    Tak nastavil jsem bios podle příručky a pořád nic nemůže to být třeba tím že zakladová deska má podporu SATA3 a HDD SATA2 ? mělo by to fungovat ,ale nemá se něco přenastavit nebo něco předělat?
    Naposledy upraveno uživatelem snasel17: 04-12-2011 v 16:21 Důvod: ....
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,259

    Pockej, jeste se divam ... tys instaloval OS na jinem PC? to by mohl byt celkem problem
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Občasný diskutér
    Registrace
    Feb 2009
    Příspěvků
    88

    Ano instaloval protože tady na tom nemám CD-romku (DVD) mám to přeinstalovat? jen nevím jak nabotovat flešku win mám na dvd tak s toho dvd to hodit na felšku ,ale jak to pak nastavit v biosu aby to otevřelo? a na té flešce musí být jen ten win nemůžou tam být jiné soboury?(mám tam něco do školy)
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,259

    timhle vytvoris usb instalacku http://www.microsoftstore.com/store/...usbdvd_dwnTool
    a pak staci v biosu prehodit poradi disku
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Občasný diskutér
    Registrace
    Feb 2009
    Příspěvků
    88

    Super už to jede jak má jen nevím jak tet rozdělit disk neznáte na to nějaký program? (kromě Partition Manager) A ještě u té grafiky 8800GT je strašně hlučná i ,když není v zátěži ten větráček jede naplno jak je to možné nVidia by měla mít automatický ovládání podle zátěže ne?
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,259

    disk rozdelis nejlip pri instalaci ... jinak treba pres gparted a podobne.

    pokud mas nainstalovane spravne ovladace, tak by se vetracek na karte mel regulovat sam ...
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Občasný diskutér
    Registrace
    Feb 2009
    Příspěvků
    88

    No na tu grafiku jsem stáhl ovladače přímo s jejich stránek a furt jede naplno :/
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,259

    Tak je pravda, ze je jeste otazka, co je to za model, treba nema regulovany vetrak ...
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    Jaký je to přesně model grafiky? Fungovala předtím korektně (potichu)?
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Občasný diskutér
    Registrace
    Feb 2009
    Příspěvků
    88

    Tady je ta stránka na ty ovladače : http://www.gigabyte.com/support-down...nter.aspx?ck=3

    Model je to GV-NX88T512HP
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    Tak zrovna tento (a dříve spousta modelů GB) nemá regulaci ventilátoru (to jsem si skoro jist, ještě to zkusím ověřit). Poslední šance je zkusit normální ovladače ze stránek nVidie. Ale spíš se smiř s tím, že regulovat nepůjde (a pokud je hlučná, tak si zkus vyrobit z odporu redukci, která by ventilátor zpomalila, nebo pomoocí které bys ho mohl zapojit do desky..)

    edit: Tak bohužel je to tak. Gigabyte dal na kartu lepší a účinější Zalman chladič ale celé to zmrvil tím, že jede na 100% a nejde regulovat.. Výsledek je sice chladná, ale v idle asi nejhlučnější 8800GT co se kdy vyrobila..
    Naposledy upraveno uživatelem speedsnail: 04-12-2011 v 21:17
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Georginek
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,967

    JO, potvrzuju, ja mel presne tuhle kartu. Chladic chladil super, ale rval, tak tahnul a poridil sem si myslim Zalman VF 1000. Ten original chladic ma jen jakysi mini-dvojpin.....

    http://www.czechcomputer.cz/uploadim...4908989320.jpg anebo to pores takhle http://www.czechcomputer.cz/uploadim...1390864240.jpg
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Občasný diskutér
    Registrace
    Feb 2009
    Příspěvků
    88

    Aha to je super no Já měl předtím pasivní grafiku a toto to je dobrej traktor Nějak si s tím pohraji ale děkuji moc za rady
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. špatný zvuk
    Od SkyVessel v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 28-02-2014, 15:20
  2. Špatny spoj ATX
    Od B-King v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 01-09-2013, 19:18
  3. Špatný subwoofer?
    Od Jespe v sekci Audio
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 04-06-2011, 17:08
  4. Špatný čas v IE
    Od georginho v sekci Internet
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 03-01-2008, 21:48
  5. Diagnostika: Špatný disk?
    Od O_t_i_k v sekci Storage (úložná zařízení)
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 20-11-2007, 21:40