Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 11 z 11

Téma: Rozsireni domaciho pripojeni o WiFi

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    43

    Ahoj,

    mam kabelove pripojeni od UPC. Jejich zapujceny modem vede primo do meho routeru. Bohuzel jsem tento router kupoval uz pred nejakou dobou a tehdy jsem nepotreboval WiFi, takze router je pouze kabelovy (4 ethernet vyvody). Nyni bych potreboval i WiFi kvuli mobilu.

    Chtel bych se zeptat, jake je nejlepsi/nejlevnejsi/nejrychlejsi reseni v me situaci? Na snade je proste koupit novy router, ktery ma uz i WiFi antenu, ale napadlo me, jestli neexistuje i jine reseni, ktere by vyuzilo fakt, ze uz router mam? Neco jako mala krabicka se sitovym vstupem z jedne strany, ktery by se zapojila do jedne z ethernet vyvodu meho routeru, a WiFi antenou z druhe strany, ktery by vysilal dal tento signal.

    Pokud opravdu takove reseni neexistuje, jaky WiFi router by jste mi doporucili? Neco, co se hned nerozsype, ale zaroven se v tom clovek nemusi prvne dva dny vrtat, aby to fungovalo.

    Poradte prosim.

    Diky.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele zsdx
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    2,099

    Napr. TPLink 741. Po jeho pripojeni je treba restartovat modem od UPC.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    43

    Citace Původně odesláno od zsdx Zobrazit příspěvek
    Napr. TPLink 741. Po jeho pripojeni je treba restartovat modem od UPC.
    Takze jine reseni nez zcela novy router, kvuli cemuz jsem se hlavne ptal, neexistuje?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele zsdx
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    2,099

    Citace Původně odesláno od Vectom Zobrazit příspěvek
    Takze jine reseni nez zcela novy router, kvuli cemuz jsem se hlavne ptal, neexistuje?
    Existuje, sam jsi ho zminil (jmenuje se to AP ), ale levneji to neporidis.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    1,334

    Pokud se jedna o vyssi tarify internetu, 60 nebo 120 tak rovnou 941, WR-741 uroutuje cca 50MBit.

    Ale novy to chce urcite.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    43

    Ok diky, nakonec jsem koupil ten 741. Ted mam trochu jiny, navazujici, dotaz.

    Chtel bych svuj puvodni router (ASUS) nechat jak je. Momentalne je zapojen primo do kabeloveho modemu od UPC a z nej (ASUS routeru) mam vyvedeny tri ethernet kabely, pricemz jeden je nevyuzity. Vzhledem k tomu, ze mne jde hlavne o WiFi, slo by zapojit muj novy TP-Link do tohoto volneho ethernet vyvodu a nechat TP-Link dale vysilat WiFi signal?

    Tzn. puvodni ASUS router by slouzil dal a novy TP-Link by fungoval jen jako vysilac WiFi signalu (jako prodlouzena WiFi ruka ASUSu). Jak ho mam v takovem pripade nastavit? A jak se do jeho nastaveni dostanu, pokud je treba neco zmenit jeste predtim nez zacne fungovat WiFi pripojeni - coz hadam opravdu nebude, jinak by se do nej dostal v tu chvili kdokoliv v mem okoli.

    Asi ho budu muse prvne zapojit pres kabel a nastavit, tak aby fungoval ve vyse zminenem scenari, ze?

    Predem diky.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    93

    Řešil jsem podobný problém a díky dobré radě vyřešil k naprosté spokojenosti:
    1) Nový router propojíš kabelem se starým, ale pozor, nepoužij u nového routeru slot, který je určen pro internet, použij jeden z těch, které jsou pro vnitřní síť. To je první předpoklad pro to, aby oba routery byly ve stejné podsíti.
    2) Je potřeba nastavit nový router. Najdi, kde se na něm nastavuje DHCP pro vnitřní síť a vypni ji. V síti může být jen jedno DHCP a to máš určitě na hlavním routeru. Také nastav IP adresu, pod kterou je viditelný ve vnitřní síti tak, aby její první tři trojice byly stejné, asi to znáš - řekněme, že první tři trojice jsou 192.168.1, tvůj hlavní router má na konci 254, nový bude mít 250, počítače a veškerá zařízení budou dostávat od 1 do 249.
    3) Pokud není zapnutá na novém routeru wifi, je třeba ji zapnout, od toho je tu manuál. Nezapomeň svoji síť důkladně zabezpečit, změnit heslo na nový router, zaheslovat i wifi síť, a rozhodně ne přes mizerné WEP šífrování, to ti každý prolomí.
    Nemám tvoje routery takže ti nemůžu poradit všechno krok za krokem, ale není to těžké.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    43

    Diky, nakonec jsem to zapojil klasicky bez vyuziti stareho routeru.

    Mam jeste jeden, snad posledni, problem. Na pocitaci pripojenem do routeru kabelem mam rychlost stahovani, tak jak ma byt (cca 10 MBit), ale pres WiFi na notebooku je to znacne pomalejsi, prestoze v tu chvili nevyuzivam sit k nicemu jinemu. Pritom TP-Link "tvrdi", ze jeho WiFi muze zvladat mnohem vetsi rychlost nez mam ja svuj internet. Krom toho je tam oproti kabelu i mnohonasobne vyssi latence, ale to u WiFi beru (30ms vs 800ms, coz se me zda docela dost, ale ok).

    Nevite cim to muze byt? Mam nastaveno to nejvyssi mozne sifrovani (WPA-PSK/WPA2-PSK), muze to byt ten duvod? Proste nechapu, proc s jednim a tim samym routerem vali internet pres ethernet jak ma a pres WiFi cca 20x(!!) nizsi rychlosti.

    Prosim o radu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    1,334

    Wifi nastav 40MHz sirku kanalu, normy bgn, vyskenuj volne kanaly a nastav cislo kanalu rucne,

    Na notasu musi byt samozrejme wifi TAKY NORMY bgn pokud je jenom bg pojede to podstatne pomaleji.

    Latence by se pres wifi mela zvysit maximalne o 10ms, pri plne rychlosti stahovani o max 100ms, pokud je to vice hledal bych problem na strane NTB, konkretne stary ovladac wifi, spatne nastavene parametry karty, jinak nastaveny firewall pro dane rozhrani.

    Nedej buh pokud mas jako wifi prijimac lizatko do USB, tak je problem tam.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    93

    Tohle opravdu vypadá, že je ve wifi někde problém, proskenování pásma je dobrá rada. Taky záleží na tom, jakou intenzitou router vysílá, obvykle se to dá nastavit. Já osobně na proskenování pásma doma použil mobil s androidem, aplikace wifi analyzer, podobné jsou určitě i pro notebooky. Také záleží na nastavení antén, wifi vždy nějakou má, i když je schovaná vevnitř přístroje, pak je to jen odhad kterým směrem míří. Vlny se šíří nejvíce kolmo na směr antény, to jest pokud anténa míří špičkou nahoru, tak směrem nahoru a dolů je signál špatný. Samozřejmě hodně záleží na materiálu kolem, třeba železobeton a wifi se opravdu nemají rádi. Také umístění vedle dalších přístrojů používajících bezdrátový přenos není ideální, příkladem budiž bezdrátový VOIP telefon. Někdy to vůbec netrkne, například já v manuálu k xTreameru, přes který pouštím přehrávání videa do televize, našel, že doporučují wifi anténu umístit kus od samotného přístroje. Rozdíl byl obrovský, těsně u přístroje byl signál opravdu špatný, metr daleko skvělý. Takže je třeba i zkusit, jestli je wifi router a notebook na správném místě. Pokud jsou třeba oba ve volném prostoru dva metry od sebe bez překážek a problém stále trvá, a kanály nejsou rušené, je někde velká chyba. Občas je problém najít málo rušený kanál, pokud je v okolí hodně wifi.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    1,334

    To jest pravda, akorat ten zelezobeton je fama. Pasmu 2,4 vadi nejvice molekuly vody, jakakoliv vlhkost, ktery je ale v cihlove zdi daleko vice nez v panelu. No a ze zkusenosti plechovy ram na sadros je hnus, tedy koupelny a podhledy obchazet.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Pomoc s připojení Wifi k pc
    Od Philius v sekci Sítě
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 20-11-2014, 15:45
  2. Pouziti homeplugu pri rozsireni wifi site
    Od Tmac10 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 24-10-2013, 12:51
  3. Win 7 + wifi pripojeni
    Od pheno v sekci Sítě
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 04-07-2010, 17:18
  4. WiFi připojení k IT
    Od cz3ko v sekci Sítě
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 18-09-2009, 18:50
  5. připojení WIFI
    Od Rezina v sekci Sítě
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 07-09-2009, 10:01