win7 na nový SSD disk
Dobrý den, pořídil jsem si nový SSD disk (intel SSD serie 320 160 gb), který chci mít jako systémový. Chtěl bych udělat kopii stávajícího systému na nový disk, jak na to? Stáhnul jsem utilitku ze stránek Intelu, ale ta mi nabízí klonování celého disku a já potřebuju jen oddíl C se systémem (starý HDD mám rozdělený na C a D). Zkoušel jsem instalovat win načisto, ale tam mám problém, že mi to při instalaci nenabízí žádný disk k instalaci. Kažopádně klonování by pro mě bylo výhodnější.
Program od Intelu na klonování neznám, takže nevím jestli umí klonovat jenom partišnu. Běžné klonovací programy o kterých vím že to umí jsou bohužel placené (Acronis True image, Ghost, ...) s cenou kolem 1000Kč. To s tou čistou instalací je divné, mělo by to normálně najít disk, akorát doporučuju před instalací odpojit starý disk a případný čelní panel.
No pokud budeš klonovat, hlavně ať ten program je acronis, partition ..... to ssd, prý pokud to klonuje jako normální disk, tak se rychlost ssd disku zmenší, někde jsem měl k tomu článek, tak ho zkusím najít.
Máš hdd přepnutý do AHCI , V biosu ten hdd vidíš ?
Máš hdd přepnutý do AHCI , V biosu ten hdd vidíš ?
Teď ho mám jako druhý disk a biosu ho nevidím, ve windows ano. Když jsem hdd přehodil místo starýho, byl v biosu viďet. A v biosu vidím jen jednu položku na všechny Sata, kde je nastaveno AHCI. Deska je Asus P8P67 PRO B3.
Teď jsem ho dal do SATA3 portu a už je vidět i v biosu. Našel jsem trial verzi Acronisu, tak zkusím klonování.
Tak v trial verzi 12 klonovat nejde, v 11 nevidím možnost klonování pro part, jen celý HDD. Čistá instalace pořád nejde, ale napadlo mě - mám starší instalačku, která možná nebsahuje drivery pro tohle SSD.
[quote=dzandra;485217]No pokud budeš klonovat, hlavně ať ten program je acronis, partition ..... to ssd, prý pokud to klonuje jako normální disk, tak se rychlost ssd disku zmenší, někde jsem měl k tomu článek, tak ho zkusím najít.
Máš hdd přepnutý do AHCI , V biosu ten hdd vidíš ?[/quote]
To Acronis umi? Naklonovat ten disk jako SSD, takze pak neni reinstalace nutna? Ja prave pod stromek ocekavam SSD, a nechce se mi kvuli tomu reinstalovat Windows. Takze pri klonovani Acronisem na SSD, by mela rychlost zustat spravna?
Máš hdd přepnutý do AHCI , V biosu ten hdd vidíš ?[/quote]
To Acronis umi? Naklonovat ten disk jako SSD, takze pak neni reinstalace nutna? Ja prave pod stromek ocekavam SSD, a nechce se mi kvuli tomu reinstalovat Windows. Takze pri klonovani Acronisem na SSD, by mela rychlost zustat spravna?
Jo, Acronis to umí. Od verze 2010 (nebo 2011 - teď si přesně nevzpomenu) má v sobě i level wearing control. Jediné co je nutné si ohlídat při klonování je defragmentace (pokud nainstaluješ W7 rovnou na ssd tak je už defaultně vypnutá). Acronis se přibaluje k HyperXům (dříve i k v100 "noutbuk edyšn") ;)