Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 9 z 9

Téma: www stránky ( html )

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Nov 2010
    Příspěvků
    38

    Zdravím,
    našel by se tu prosím někdo, kdo se vyzná v HTML?
    Přítelkyně potřebuje na vejšku udělat www stránky a ani jeden v HTML neumíme.
    Lámu si s tím hlavu už asi třetí den, bohužel teď jsme narazili na problém, který se nám nedaří vyřešit...
    Potřeboval bych tento text: http://img38.imageshack.us/img38/7365/vstiek1i.jpg zarovnat na střed stránky a nevím jak.
    Dále nám nejde vytvořit další otevření stránky, například když kliknu na obrázky, otevřou se místo textu obrázky atd...
    Dokázal by mi prosím někdo poradit, nejlépe dospat do indexu a stylu zarovnání a vytvořit nové odkazy na obrázky, naše výrobky atd.
    zde zasílám vytvořený index a styl: http://www.ulozto.cz/11817906/html-rar
    Zatím jsem se probojoval k tomuto výsledku a od tuď se prostě nehnu http://img843.imageshack.us/img843/5310/vstiek2.jpg
    Zkoušel jsem i jak na web atd., ale to mi nijak moc nepomohlo
    Děkuji předem.

    Edit: Zadaná struktura stránky: http://img560.imageshack.us/img560/4396/vstiek3.jpg
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele 16cmfan
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    2,160
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,244

    Daný text formátuješ pomocí příkazu text-align.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Jun 2009
    Příspěvků
    24

    Myslím si, že ten nápis "Polina je druhou největší ..." je ve špatné buňce pak to te spodek roztahuje.

    Odkazy jako "Informace o firmě", "Historie firmy" a spousta dalších se nezobrazí korektně, protože v tagu <a> chybí ukončovací uvozovka, takže to HTML parser špatně přelouská.

    Nevím jak to máš namyšlené, klidně mohu vypomoct...
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele alfah4ns
    Registrace
    May 2011
    Příspěvků
    1,044

    Půjč si někde tuhle knížku:
    http://knihy.cpress.cz/tvorba-www-st...ecniky-d3.html
    Může být úplná lama, nevědět o tom, nic, ale všechno je tam polopaticky vysvětleno, od úplného začátku HTML po jednoduchý layout.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Nov 2010
    Příspěvků
    38

    pavkrej: máte soukromou s zprávu

    alfah4ns: děkuji za radu, určitě si to do budoucna pořídím, ovšem tohle spěchá jako DÚ

    kevin: celou dobu se snažím zarovnávat aligenem

    6cmfan: nevím zda-li jste si četl mou zprávu, ale v ní je uvedeno, že jsem se na podobné stránky už díval a moudrosti jsem z toho moc nevytěžil, proto se ptám zde, kdo by mi byl ochotný poradit.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,244

    Pokud Ti to nebude vadit, hoď jsem html soubor, který potřebuješ upravit, napiš přesně kde, co a jak a mohu se Ti na to kouknout
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Dojigiri
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,636

    Co jsem se tak do toho kouknul, vystředěnej text je v podstatě dobře (p align=center je jedna z možností), ovšem problém bude spíš v tom, že dotyčná řádka není přes celou tabulku, ale odpovídá pouze horní buňce (nadpisu), je za ní ještě jedna prázdná. Pokud chceš buňku přes celou tabulku, smaž druhou buňku (<td></td> - mimochodem chybí tam počáteční tag u tý druhý buňku, je tam jenom koncovej) a do první přidej atribut colspan="2" aby byla přes 2 sloupce (rozvržení tabulky uvidíš, pokud u tagu table přidáš border="1", po dokončení změň na border="0").

    Jinak je tam spousta chyb, např:
    - u toho tagu <p align=center> není koncovej tag, ale znova počáteční
    - asi ve všech <a> chybí koncová uvozovka za odkazem
    - již zmíněnej chybějící počáteční <td> tag
    - řádky 3 a 4 tabulky vůbec nemají druhou buňku (to je chyba, buď by tam měla být anebo colspan 2)

    - v CSS na konci body chybí koncová složená závorka
    - td.hlavicka je background-color: red proč? (může to v některých případech způsobovat že tam bude po okrajích nadpisu vylejzat červená barva)

    To je tak co jsem si jenom tak rychle všimnul.


    Jinak pár mých osobních názorů k ergonomii:
    - pevný nastavení šířky není příliš uživatelsky přívětivý (osobně bych na ten obrázek vpravo přidal další sloupec tabulky s nastaveným rowspan, nebo div tag, nebo třeba nadřazenou tabulku ...)
    - bílej text na černým pozadí namáhá více oči a bolí z něj hlava, zásadně je ergonomicky vhodnější tmavej text na světlým pozadí (stránky s opačným kontrastem nevypadají příliš profesionálně, takový pokusy se na stránkách dělaly tak před 10ti lety, stejně jako pestrobarevný texty a animovaný gify, což naštěstí zatím není tento případ), na černým pozadí taky moc nevyniknou tmavě modrý a tmavě fialový odkazy
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Nov 2010
    Příspěvků
    38

    Děkuji všem za reakce a rady !! Jsem v tom úplný začátečník, takže i tohle byl pro mě pokrok
    Nejvíce děkuji pavkrejovi za ochotu a dodělání věcí, které jsem nevěděl. Ještě jdnoou mockrát děkuji.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. HTML do PDF konverze
    Od bluenite38 v sekci Software denní potřeby
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 19-11-2009, 12:11
  2. Sloupce v HTML
    Od Apophis66 v sekci Programování
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 29-10-2008, 21:20
  3. Excel do HTML
    Od olasek001 v sekci Programování
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 26-07-2008, 22:54
  4. html
    Od marekpevný v sekci Programování
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 01-06-2008, 00:46
  5. html
    Od lace v sekci Programování
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 08-12-2006, 17:02