Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 16

Téma: Upgrade PC - CPU nebo Grafiku?

  1. #1
    Obyvatel SHW
    Registrace
    May 2011
    Příspěvků
    308

    Zdravicko, mam vyhlidlou sestavu http://www.alfacomp.cz/php/basket.ph...011CP501146001 ale uvazoval jsem jestli by nebylo lepsi misto toho koupit jenom Grafickou kartu. Ale taky by se mi to nemusel vyplatit pac by to zase brzdil muj starej CPU. Pripadne bych chtel poradit jakou Grafickou kartu (nejspis Nvidia) a cena by byla od 3000 do 5000 +-. Diky moc

    Prikladam zde moji stavajici sestavu: CPU intel core 2 duo E4500 2,2GHz
    MSI N9800GTX +
    4GB ram
    Seasonic 520W S12 II Bronze
    MSI G41TM-P33 a jeste Asus P5Q PRO
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Obyvatel SHW
    Registrace
    May 2011
    Příspěvků
    308

    Cus premyslel jsem co by mi asi tak mohlo pomoc s navysenim FPS. Jestli HDD, nebo http://www.alfacomp.cz/php/basket.ph...011CP501146001 a nebo nejaka lepsi graficka karta. Slysel jsem ze by pomohla hodne graficka karta ale wowko na grafiku az tak narocne neni a moje grafarna by se s tim mela v klidu poprat kdyz zvladne i nejnovejsi hry. FPS mam kolem 60, ale v tech bgckach to klesa na 40-30. Nerikam ze se to neda hrat...ja si vubec nestezuju pac to clovek ani nepozna. Sekani tam samozrejme videt je, ale proste jsem uz uvazoval ze by to chtelo neco upgradovat a tak myslim i na wowko a jak by mu to pomohlo.

    sestava: CPU intel core 2 duo E4500 2,2GHz
    MSI N9800GTX +
    4GB ram
    Seasonic 520W S12 II Bronze
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    OMG.. jeden problém řešit ve 2 tématech! (akorát zmatek). Přesunul jsem to druhé téma sem.


    Jako první bych zkusil přetaktovat procesor (na té P5Q ho přes 3ghz dostaneš určitě, s nastavením biosu poradíme). Při tom hned poznáš jestli se wowko zrychlilo a jestli tě tedy současný procesor brzdí (podle mě jo) a měla by výměna smysl, nebo jestli na to nemá vliv a bude to chtít spíš grafiku. Výměna disku ti fps nepřidá.

    Napíš jaký celkový budget chceš do upgrade vrazit.
    Naposledy upraveno uživatelem speedsnail: 17-12-2011 v 14:15
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Obyvatel SHW
    Registrace
    May 2011
    Příspěvků
    308

    desku jsem psal "MSI G41TM-P33 a jeste Asus P5Q PRO" a o taktovani procesoru nic nevim. Rikas teda ze by to chtelo spis koupit novou grafiku nez novy procesor?

    EDIT: Tak zalezi jak do ceho vrazit...proste kolem tech 5000 +-
    Naposledy upraveno uživatelem mike033: 17-12-2011 v 14:34
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    No nic takového jsem nenapsal, asi moc čteš mezi řádky.. Psal jsem že máš napsat celkový budget, že si spíš myslim že tě brzdí procesor a že máš ten stávající přetaktovat btw chladič na CPU máš box?

    Taktování: všechno je jednou poprvý, jde o to jestli to chceš zkusit a jsi ochoten si o tom něco nastudovat..
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Obyvatel SHW
    Registrace
    May 2011
    Příspěvků
    308

    chladic mam klasickej co se k temto procesorum daval takze pokud bych taktoval tak bych musel koupit lepsi
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    Mno, každopádně jsem prošel několik testů 1, 2, 3, 4 a vliv CPU na WoW je velký (větší než GPU).

    Takže za 5-6k bych provedl upgrade takhle (základ jsi vybral dobře, jen jsem vzal rychlejší CPU za minimální příplatek a 8Gb ram)
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Obyvatel SHW
    Registrace
    May 2011
    Příspěvků
    308

    Super diky...akorat me prijde zbytecny tam rvat 8GB co se tyce teda penez
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    No jsou to 3 stovky navíc, za ty dnešní ceny bych 8Gb vzal. Zvlášť jestli třeba plánuješ pracovat s grafiku, CADem atp. Ale nutný to neni, 4Gb budou na běžnou práci asi ještě dlouho stačit.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Obyvatel SHW
    Registrace
    May 2011
    Příspěvků
    308

    ja zatim zvolim 4GB http://www.alfacomp.cz/php/product.p...000400000011N3 mely by snad bohate stacit...kdyztak se muzou dokoupit
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    No 1333 vs 1600[ není v reálu vůbec poznat. Navíc měj na paměti, že max doporučované napětí pro intel je 1,65V, takže by obyč 1333 1,5V paměti byly asi lepší volba.

    Nebo tyhle pěkné low-voltage A-Data (1,35V) (mají je i v alfě)
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Obyvatel SHW
    Registrace
    May 2011
    Příspěvků
    308

    ale ty kingston maji na default 1333, ale nevim kolik maji "V" kdyz se v biosu prepnou na 1600 pac nekdo psal ze na alfe maji chybu v popisu 1.7 - 1.9 V
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Obyvatel SHW
    Registrace
    May 2011
    Příspěvků
    308

    hele neslo by jeste usetrit na necem? treba na desce, nebo mam pockat do ledna kdy to spadne dolu?
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    No na desce by ušetřit šlo, ale už jedině za cenu že oželíš některé benefity (USB 3.0, SATA 6, možnost výměny za "K" procesor a následné taktování"). Prostě nebude to bezbolestné a ideální by bylo tam nechat desku co tam je.

    Pokud nebudeš k této desce kupovat časem SSD, a oželíš USB 3.0 pak klidně základní ASUS.
    Pokud chceš SATA 6 a USB 3.0 a vzdáš se možnosti v budoucnu měnit procesor za "K" verzi, pak mATX ASRock
    A obě mají jen 2 sloty na paměti, takže zvaž, jestli nevzít jen 1x4Gb, aby bylo možné v budoucnu další dokoupit.

    Jinak ceny HW určuje z velké části kurz Kč k dolaru a ten se nevyvíjí dobře, už teď vše zdražuje a mám obavu že to bude pokračovat.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Obyvatel SHW
    Registrace
    May 2011
    Příspěvků
    308

    hm takze lepsi koupit ted nez v lednu...trosku jeste pouvazuju jestli tu desku nenecham takova jaka je, protoze mit dobrou desku je zaklad a radsi vrazim do dobry desky nez abych potom toho litoval
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. MAC nebo PC na grafiku
    Od skold v sekci Chci doporučit sestavu/notebook
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 14-10-2012, 18:19
  2. Nová MB nebo upgrade PC?
    Od Solaris1 v sekci Chci doporučit sestavu/notebook
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 27-02-2012, 21:05
  3. Upgrade na AMD nebo Intel?
    Od GUGA74 v sekci PC - archiv
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 11-08-2009, 18:29
  4. Help - Kde koupit grafiku Ati 3870 nebo 8800GT
    Od denon v sekci Grafické karty
    Reakcí: 14
    Poslední příspěvek: 28-12-2007, 13:42
  5. upgrade RAM (512+512 nebo 512+1024)
    Od zeW v sekci Notebooky a netbooky
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 14-11-2007, 13:56