Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 20

Téma: Rozbitý větrák na boxovém chladiči

  1. #1
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2011
    Příspěvků
    50

    Zdravím, potřebuji poradit. Na PC s procesorem amd athlon 64 x2 dual core 4200+ mi nějak odešel větrák (na boxovém originál chladiči...). Sice běží ale strašně začal vrčet a už asi dodělává...potřeboval bych tedy poradit jaký koupit místo toho stávajícího (velikost cca 7x7 cm). Jestli tedy jde vyměnit pouze větrák, nebo musím koupit celý chladič?
    Děkuji moc za pomoc
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Kup nový chladič. Např. GELID Soluti?on Siberi?an.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3

    Jds Jds je offline
    Občasný diskutér Avatar uživatele Jds
    Registrace
    Jun 2011
    Příspěvků
    107

    Zdravím vyměnit určitě půjde stačí otevřít skříň a změřit rozměry větráčku a vprodejně s pc potřebami by ti mněli nabídnout náhradu tipuji tak do 90kc může být i dražší a tedy i kvalitnější.Větráček je většinou na 4šroubkách takže stačí povolit a vymněnit.Nebo se ho pokus promazat ale to ho musíš stejně sundat.Zdar a sílu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Vyměnit ventilátor sice jde, ale je to výhodné?

    Malá kalkulace (vždy volena aktuálně nejlevnější varianta u CZC):


    SUMA: 168 Kč

    Resume:

    V ceně GELIDu (170 Kč) dostane slušný ventilátor s 4-pinem (Airen má jen 3-pin) a oproti původnímu boxu kvalitnější pasiv. Od věci není ani nadstandardní pětiletá záruka.

    Co je tedy výhodnější?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2011
    Příspěvků
    50

    Díky moc pánové. Já čekal ten celej box výrazně dražší...za tuhle cenu to nemá cenu řešit...koupim celý nový. jen se chci zeptat jestli toho nového Gelidu je už nanesena pasta, nebo jí musim dokoupit?
    Dík
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Součástí balení je pytlíček s pastou.

    [SPOILER=Obsah balení][/SPOILER]
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2011
    Příspěvků
    50

    Tak sem větráček dle vašich rad konečně nainstaloval...s nanesením pasty atd...pak sem zkusil znovu zapnout PC a větráček se jednou pootočil a zakouřilo se ze zdroje a už nic Zdroj byl jen 350 W. myslíte, že to mohlo být tím? Nevím v čem jiném by mohla být chyba... takže asi koupím nový zdroj a zkusím to znovu...
    Dík za rady...
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    No vypadá to na blbou náhodu.. na 99% tohle spolu vůbec nesouvisí.

    A jestli se zakouřilo ze zdroje, tak je jasně po něm. Jaká to byla přesně značka, jaký model?

    Jinak u zdroje záleží více na výrobci a modelu (čili kvalitě), než na tom kolik W má na sobě napsáno.. papír snese všechno.

    Jaká je celá sestava a kolik do zdroje můžeš investovat? Nějaký vhodný vybereme.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2011
    Příspěvků
    50

    Mě taky přijde, že sem s tím nějak zahejbal pohnul trochu s prachem a pak to při spouštění zakouřilo Je to PC našich a já už sem teď pryč. Šlo mi zatím spíš jen o to čím to mohlo být. Už taky nebyl nejnovější... Zjistim co bude třeba a napíšu o pomoc se zdrojem...Dík
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2011
    Příspěvků
    50

    Asi to teda nepatří úplně do téhle kategorie, ale zeptám se tedy tady, když už to tu řešíme...
    Zdroj je (byl než se z něj zakouřilo) ATX-350 JSP Pentium 4 (to sem z něj opsal...)
    a jinak PC: DualCore AMD Athlon 64 X2, 2200 MHz (11 x 200) 4200+, s deskou - Gigabyte GA-M56S-S3 (4 PCI, 2 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 4 DDR2 DIMM, Audio, Gigabit LAN, IEEE-1394), paměť - 3072 MB (DDR2-800 DDR2 SDRAM) 2+1GB, grafika - ATI Radeon X1600 Pro (RV530)(256mb), disky - ST3640323AS (640 GB, 7200 RPM, SATA-II) a WDC WD2500YD-01NVB1 (233 GB, IDE), s Win 7 na tom větším disku…
    Tak jestli byste mi k této sestavě mohli doporučit nějaký kvalitní zdroj. Cena není nejdůležitější, ale pokud možno něco s dobrým poměrem cena/výkon a aby se dal využít při případném budoucím vylepšení tohoto PC.
    Děkuji
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    http://interlink.tsbohemia.cz/kompon...&stishowtype=1

    PC utáhne bez problémů 350W. Jako zlatý střed (s ohledem na potenciální upgrade) vidím 400W.

    PS: Doufej, že s sebou do křemíkového nebe nevzal odejivší EC i nějakou komponentu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    Souhlas, pro současnou sestavu je OK 350W OEM Seasonic. Kdybych měl počítat s nějakým výkonějším herním PC do budoucna, vzal bych 500W verzi.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2011
    Příspěvků
    50

    V tom odkazu je na mě zdrojů až moc Nevím, který vybrat...těch 400W zní rozumně...jen mi prosím řekni nějaký konkrétní a hned ho objednávám

    A v ot doufám, že sebou nevzal ještě něco dalšího...ale kouřilo se jen ze zdroje...stejně to asi jinak nepoznám než, že tam strčím jinej zdroj ?

    Děkuji
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Citace Původně odesláno od Jan Jindra Zobrazit příspěvek
    Nevím, který vybrat...těch 400W zní rozumně...jen mi prosím řekni nějaký konkrétní a hned ho objednávám
    http://interlink.tsbohemia.cz/season...m_d130512.html

    Citace Původně odesláno od Jan Jindra Zobrazit příspěvek
    A v ot doufám, že sebou nevzal ještě něco dalšího...ale kouřilo se jen ze zdroje...stejně to asi jinak nepoznám než, že tam strčím jinej zdroj ?
    Asi tak. Tedy pokud není na pohled něco ohořelého.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2011
    Příspěvků
    50

    Ohořelý to není takže budu doufat

    Ještě k tomu zdroji: v Alze, kterou mám za barákem, ve které bych měl zdroj už zítra sem přesně tenhle typ nenašel...(vím, že je drahá, ale naši budou chtít PC co nejrychleji...) je z Alzy nějakej, kterej bych mohl použít? Jestli ne tak ho holt objednám a budou muset počkat...

    Dík moc a už přestanu otravovat
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Rozbitý LCD panel na notebooku
    Od Meelkor v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 12-05-2013, 16:58
  2. Rozbitý HDD
    Od souteh v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 19-08-2012, 13:56
  3. Rozbitý monitor
    Od pecjan v sekci Notebooky a netbooky
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 20-03-2011, 12:52
  4. Jak zapojit dva fany na chladiči
    Od Kauci v sekci Chlazení
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 30-11-2009, 17:47
  5. DDR2: Jaké máte zkušenosti s chladiči pamětí ?
    Od OdMajkla v sekci Operační paměti
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 15-05-2008, 06:33