Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 33

Téma: PC se před login screenem resetuje.

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Sep 2010
    Příspěvků
    37

    Než naběhne výběr uživatelů v XP, tak se PC resetuje. Nouzový režim funguje normálně. Před týdnem mi odešel zdroj, dnes jsem koupil nový, úplně stejný, ale PC nenaběhne do windows. Vše je snad zapojeno správně...
    Naposledy upraveno uživatelem TondaBobr: 27-12-2011 v 18:38
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Banned
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    509

    Zkontroluj v biosu napětí, zda odpovídá 12V, 5V, 3,3V atd. zda máš zapojený 4pin napaječ na desce u procesoru (ale to by asi nejelo vůbec-nezkoušel jsem). Nebo v nouzáku HWMonitor na kontrolu teplot a napětí. Reset biosu není naškodu. Nebo vadný zdroj pokousal nějaký čip popř. odešel kondenzátor na desce. Možností je víc Třeba zkusit jinou grafiku, zda to neodnesla, když odešel zdroj.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Sep 2010
    Příspěvků
    37

    Tak napětí mám 3,41, 5,16 a 12,49 v biosu. To je moc? A jestli jo, tak jak to mám snížit? Bios jsem resetl, stále nic. 4-pin mám zapojený. HDD jsem měl předtím zapojený do jiného PC s Nvidií, tady je ati. Už jsem chtěl formátovat, ale na CD obrazovce mi nefunguje USB klávesnice, nechápu...
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Občasný diskutér
    Registrace
    Mar 2010
    Příspěvků
    68

    Víš kolik si měl napětí předtim? Zkus to sním ale pochybuju. Neni to zdroj novější výroby?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Občasný diskutér Avatar uživatele kolecko
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    65

    Skus, ci ti nabehne VGA rezim. Ak ano, problem bude zrejme v grafike.
    Ak nie, skus v nudzovom rezime postupne vypinat servisy, co nie su od MS, napriklad Avast, NOD, ....
    Pripadne pouzi program autoruns for windows, ale rob veci rozumne, mozes si znefunkcnit system uplne.

    Kazdopadne by po tolkych neuspesnych restartoch nezaskodil chkdsk c: /f
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Sep 2010
    Příspěvků
    37

    Režim VGA taky nenaběhne. Zkusím teda procesy a ten program.
    Naposledy upraveno uživatelem TondaBobr: 27-12-2011 v 20:16
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Sep 2010
    Příspěvků
    37

    Je to HDD problém, protože když HDD připojím k jinému PC, tak ten se taky restartuje, takže formát.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Občasný diskutér Avatar uživatele kolecko
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    65

    Citace Původně odesláno od TondaBobr Zobrazit příspěvek
    Režim VGA taky nenaběhne. Zkusím teda procesy a ten program.
    Pozor, ak nevies co robis cez autoruns mozes naozat zlikvidovat system, skus najskor msconfig, alebo ccleaner/moznosti/po starte.

    EDIT> aha uz je to pase, tak nic
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Sep 2010
    Příspěvků
    37

    No tak to HDD problém asi nebyl... Po formátu HDD normálně fungoval v druhém PC a v tomto PC to blbne i s jiným HDD, tak kde může být problém?:X Myslíte, že to může být zdroj, když je dnes kupovaný?
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    1) Nevíme jakého se to vůbec týká počítače! (sakra jak vůbec může někdo napsat dotaz a neuvést to?!) To samé o zdroji..

    2) Jak v současnosti "blbne" PC ? (s tím formátovaným diskem)

    3) Rady ohledně "kontroly napětí" jsou k ničemu (pokud se to neměří multimetrem přímo v PC)..

    Nejspíš je to špatným nastavením IDE / SATA disku po resetu biosu a podobně, ale víc můžeme říct, až odpovíš na první a druhý bod..
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Banned
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    509

    Citace Původně odesláno od TondaBobr Zobrazit příspěvek
    Tak napětí mám 3,41, 5,16 a 12,49 v biosu. To je moc? A jestli jo, tak jak to mám snížit? Bios jsem resetl, stále nic. 4-pin mám zapojený. HDD jsem měl předtím zapojený do jiného PC s Nvidií, tady je ati. Už jsem chtěl formátovat, ale na CD obrazovce mi nefunguje USB klávesnice, nechápu...
    Napětí je v pořádku desetinky navíc nejsou na závadu. Hlavně by vadilo menší napětí o desetinky. Kontrola napětí po naběhnutí windows nějakým programem by byla také žádoucí + test RAMek z bootovacího média. Dodat komplexní informace o sestavě PC jak píše Speedsnail.
    Naposledy upraveno uživatelem Rendl2: 27-12-2011 v 21:28
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Sep 2010
    Příspěvků
    37

    Amd athlon 3800+
    Asus M2N-SLI deluxe
    MSI R4670-MD1G, 1GB DDR3
    WESTERN DIGITAL Caviar SE 160GB
    4GB kingston 667Mhz ram
    EC 450W

    No počítač se pustí, a když se má objevit windows xp přihlašovací obrazovka, tak se restartuje.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    1) Koupě zdroje Eurocase je principielně špatná (je to nekvalitní redukce z 230V na 12V a né zdroj). Ač s problémem nejspíš nesouvisí, nebylo by od věci ho (např bez udání důvodu do 14 dnů) vrátit a vzít v dané cenové relaci alespoň relativně kvalitní Seasonic OEM 350W. (případně i lepší zdroj, pokud bys ho plánoval nechat do další sestavy).

    2) Máš v biosu u disku nastaven IDE Legacy mode? Pokud ne, máš v instalačce XP integrované SATA drivery? (pokud je disk sata)

    3) Restartuje se "natvrdo" nebo hlásí něco o tom, že nemůže nabootovat?

    4) Instalace XP na ten disk proběhla bez problémů? Máš možnost vyzkoušet třeba liveCD linuxu?
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Sep 2010
    Příspěvků
    37

    O EC vím, ale počítač mi na něm 4 roky normálně fungoval a teď už mi to je nějak jedno, jen chci, aby se dal pustit. Jinak jak poznám ten legacy mod? A u instalačky xp asi nic nemám, je to jen původní CD.

    Restartuje se natvrdo.

    Instalace proběhla bez problémů. Po linuxu se podívám.
    Naposledy upraveno uživatelem TondaBobr: 27-12-2011 v 21:50
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    Hm ten tvrdej restart se mi nelíbí :-/

    No v biosu žádná položka na nastavení AHCI/IDE modu neni, takže tim to asi nebude.. Momentálně mě nic dalšího nenapadá, počkáme jestli se nepřidá někdo další se zázračnym nápadem.

    Každopádně, kdybys mohl vyzoušet jinej zdroj, nebylo by to od věci..
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Problémy s PC (HW/SW): forum nebere Login: P<Ç>r@zy
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 14-10-2013, 22:40
  2. Zmeneny login?
    Od Tomacos v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 26-01-2011, 00:17
  3. Windows 7: 7 login do černé obrazovky
    Od matyyy v sekci OS Windows
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 24-01-2010, 14:11
  4. PC se RESETUJE
    Od Maco33 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 03-09-2009, 08:42
  5. Automatický login Win2000
    Od Smeli v sekci OS Windows
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 13-02-2008, 12:41