Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 16

Téma: kopírování systémových složek

  1. #1
    Občasný diskutér
    Registrace
    Aug 2009
    Příspěvků
    130

    Zdravím, potřeboval bych okopírovat celý systém na jiný HDD ale nedaří se mi zkopírovat celou složku Windows a ProgramData ... hlásí to, že nemám oprávnění, tak jsem zkoušel oprávnění měnit, spouštět jako správcem ale stejně to nejde... Ví někdo jak na to? Díky
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,259

    no, hele, takhle to 100% stejne nebude fungovat ... proc na zkopirovani nepouzijes nejaky zalohovaci soft?
    At uz od WD http://support.wdc.com/product/downl...l.asp?swid=119
    nebo neco takoveho http://www.svethardware.cz/forum/dow...o=file&id=2501

    skryte soubory bys stejne neprekopiroval, a jeste by se doprasily prava ...
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele athens
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    735

    Proč si neuděláš klon HDD třeba pomocí Acronisu (programů je spousty) Kopírováním to neuděláš.
    Tady je např. návod Klonování HDD - jak naklonovat disk
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Občasný diskutér
    Registrace
    Aug 2009
    Příspěvků
    130

    Když použiju HDclone k okopírování 100GB HDD na 300GB HDD, kde na tom 300GB HDD jsou nějaké soubory, nepřijdu o ně?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele zsdx
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    2,116

    HDClone konkretne neznam, ale klonovaci programy maji moznosti kopirovat na disk nebo do souboru. U prvni moznosti se prepisuje, druha pridava. Byla by moznost si na te 300G pripravit prazdny oddil 100G a tam to naklonovat, ale proc to neudelat tou druhou moznosti?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Občasný diskutér
    Registrace
    Aug 2009
    Příspěvků
    130

    Vypadá to, že HDclone nic takovýho nemá, je tam pouze drive -> drive, partition -> partition a image -> image

    když dám drive to drive tak to chce rozšiřovat volný místo viz příloha, takže zítra asi zkusím jiný soft
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: hdclone.png 
Zobrazení: 128 
Velikost: 35.2 KB 
ID: 23985  
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Občasný diskutér
    Registrace
    Aug 2009
    Příspěvků
    130

    Acronis ani HDclone neuměj kopírovat disk do souboru, bohužel

    napadá mě teda jedno řešení - defragmentovat větší disk (jen tak pro jistotu a pro úklid), z volného místa vytvořit nový oddíl, do toho oddílu naklonovat menší disk a potom ty oddíly zase sloučit... Půjde to takhle? Jak potom zařídím, aby šel bootovat systém při sloučení těch oddílů? To by měl acronis nějak zařídit "sám" ne?

    Nešlo by to nějak jednodušeji?
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    no uplne nejjednodusi by bylo, kdybys data z toho 300GB disku zazalohoval jinam a po naklonovani je vratil...
    vsechno ostatni je dost riskantni, a u tech operaci co budes delat (zmensovani oddilu apod) nebudes mit nikdy 100% jistotu ze probehnou v poradku a o data neprijdes... u techto operaci se u dulezitych dat VZDY dela zaloha - takze zaloze se tak jak tak nevyhnes, takze mas nejjednodusi to sesrotovat nacisto a data pak vratit ze zalohy
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Občasný diskutér
    Registrace
    Aug 2009
    Příspěvků
    130

    mech13: to je pro mě bohužel varianta nejsložitější, jelikož ty data nemám kam zálohovat...
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    Co konkrétně se pokoušíš vlastně udělat. Jaké disky máš, co kam chceš přesouvat a proč?
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Občasný diskutér
    Registrace
    Aug 2009
    Příspěvků
    130

    mám systémový starý 120GB PATA disk s nedávno nainstalovanými Winy a vším okolo (nechci ten reinstall všeho absolvovat znova) a snažím se ho dostat na 320GB SATA disk na kterém mám data o který nechci přijít
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW Avatar uživatele zsdx
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    2,116

    Citace Původně odesláno od hanx
    když dám drive to drive tak to chce rozšiřovat volný místo viz příloha
    A na co myslis, ze je volba Keep original sizes?

    Muzes tez zkusit Robocopy od Microsoftu, spustene ne z tech Win, co chces klonovat. Ale nejlepsi a nejspolehlivejsi reseni pise mech13: zazalohovat 320, naklonovat 120->320 a nalit ze zalohy zpet.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    No a byl by problem sehnat nejakeho znameho, ktery ma 200 GB mista a data si na moment odlozit u nej?

    Pripadne promazat par filmu? (Nic osobniho, jen ze u vetsiny lidi je 95% dat postradatelnych/znovu stahnutelnych...)
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Občasný diskutér
    Registrace
    Aug 2009
    Příspěvků
    130

    Ano, u mě je opravdu hodně velký problém sehnat HDD na půjčení. Kdybych měl šanci, tak bych to neřešil takhle složitě...
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SHW Avatar uživatele zsdx
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    2,116

    A co ti brani nechat si je oba dva
    Ze vsech hledisek je to dokonce lepsi reseni.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Zaheslování složek
    Od khedeja v sekci OS Windows
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 07-12-2011, 22:32
  2. Windows 7: Nastavení náhledu složek
    Od Draken v sekci OS Windows
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 20-04-2010, 11:45
  3. Přístup do složek zálohy
    Od bluenite38 v sekci OS Windows
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 23-02-2010, 15:15
  4. Čističe: nástroje na vyčištění systémových souborů
    Od meti v sekci Antiviry a bezpečnost
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 07-12-2009, 16:29
  5. Synchronizace souborů a složek?
    Od Gulde v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 28-10-2009, 21:50