Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 2 z 2 PrvníPrvní 12
Zobrazené výsledky: 16 až 28 z 28

Téma: Střídání integrované a samostatné grafické karty

  1. #16
    Starousedlík SHW Avatar uživatele VencaX
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    3,706

    90°C je opravdu dost. V mém 13" Lenovu jsem zkoušel vytížení 100% po dobu 10 minut na všechny jádra (i5-2410M) a max teplota 85°C. Řek bych, že to bude ten procesor.

    EDIT: Pro začátek zkus v možnostech napájení upravit maximální stav procesoru na 99% (aby se nezapínal TurboBoost). Ten procesor totiž neskáče z 2400 MHz, ale z 3000 MHz. Zkus to takhle omezit na 2400 a uvidíme jak moc se bude procesor bránit.
    Naposledy upraveno uživatelem VencaX: 11-01-2012 v 20:03
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #17
    Starousedlík SHW Avatar uživatele alfah4ns
    Registrace
    May 2011
    Příspěvků
    1,044

    Throttling se dá vypnout pomocí throttlestop.
    !!ALE!! Ta funknce tam není pro srandu králíkům, stará se o to, aby se to nepřehřálo.

    Máš asi tyto možnosti
    - prostě žít s tím, že notebook nezvládá max. zátěž (těš se na léto, bude to markantnější kvůli vyšší teplotě okolí), podložku můžeš zkusit, o pár stupínků může pomoci. Nevím, jak je řešený spodek u K53 a nechce se mi to hledat, ale ideální je, aby podložk vháněla vzduch do nasávacích otvorů ntb. Jinak to nepomůže.
    - ntb dokola reklamovat až dokud nevrátí peníze a koupit jiný. Ovšem podobný problém tě může potkat i u jiných levných a "výkonných" notebooků.

    edit:
    VencaX:
    hmm, taky zajímavé řešení
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #18
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2011
    Příspěvků
    64

    Tak jsem tam nastavil tech 99% a hral asi 15 minut a nejvetsi teplota byla 84 a takty byly stale na nejakejch 2394 MHz.... Sice mi to potom napsalo hodnotu u jednoho jadra 1900 MHz a u druheho 798MHz jako minimalni, ale co jsem ten program na mereni restaroval a hral 5 minut tak to bylo stale na 2394, takze pohoda.... FPS sice trosku kleska, ale porad lepsi nez aby se to tak nehorazne hryzalo.... Dekuji moc za rady! ...

    Jinak kdyz tu mluvis o te reklamaci, to bych na ni asi nemel narok co? S cim bych jim tam mel prijit?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #19
    Starousedlík SHW Avatar uživatele VencaX
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    3,706

    Reklamace? Prostě že se notebook v zátěži přehřívá. Jestli ti to uznají nevím, ale je to prostě tak. Holt ten notebook nemá asi dimenzovaný chlazení na tak výkonný komponenty.

    Buď rád za to, že se to jenom seká. Na starším K50 s AMD procesorem (mimochodem s "výborně" řešeným chlazením ) se při přehřívání celý notebook vypnul. Normálně klasicky odhlásil a vypnul
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #20
    Starousedlík SHW Avatar uživatele alfah4ns
    Registrace
    May 2011
    Příspěvků
    1,044

    Zkusil bych to na vysoké teploty CPU - nezvládá plné vytížení.
    Jestli ti to uznají, těžko říct, asus servis neznám...
    Asi záleží, na koho narazíš, jestli tam sedí na příjmu RMA deb*l, tak se se tebou klidně bude hádat, že to prej jede....

    P.S. díky za reputaci
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #21
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2011
    Příspěvků
    64

    Uvidim no, obchod kde jsem to koupil mam hnedka v baraku pod nama takze to nemam daleko, nebudu se bavit s Asus servisakama ale prodejcem, tak doufam, ze bude vstricnejsi
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #22
    Starousedlík SHW Avatar uživatele alfah4ns
    Registrace
    May 2011
    Příspěvků
    1,044

    Mno, pobavit se s ním o tom můžeš, třeba ti i nějak poradí, ale pokud to bude reklamace, půjde to tak či tak do Asus servisu v Ostravě a ti budou rozhodovat o její oprávněnosti.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #23
    Starousedlík SHW Avatar uživatele VencaX
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    3,706

    S Asusem mám pár zkušeností.

    Když jsem reklamoval poprvé (září 2009), měl jsem nefunkční přepínání grafických karet a WiFi. Na grafiku mi řekli, že mam špatně nainstalovanej systém, na WiFi mi řekli, že je problém v ovladačích (funkční se objevily na supportu tejden potom). Navíc mi tam připsali "Nelegální Windows" -> asi neznaj MSDN AA licenci a každej musí mít COA štítek. Takže to vyřizoval nějakej...
    Podruhé (květen 2011) jsem to posílal s vadnou DVD mechanikou a vyměnili mi při tom celou základovku. K Windowsům z MSDN AA nic neměli, ovladače na grafiku sice stále nevyřešili, ale tak to jsem už tak nějak neřešil. Každopádně prima reklamace, notebook byl 4. den doma.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #24
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2011
    Příspěvků
    64

    Tak na reklamaci se to dostalo, prodejce rikal ze Asus vetsinou vyrizuje reklamace do 7dmi dnu... Ale neni jisty, co s tim udelaji, jestli tam vubec neco vymeni, protoze prodejce to umele zatizil na 100% a dal to nejvic na 85 stupnu, do hry se pry nedostal (nevi, ze se da Steam zapnout offline asi), takze to zkusil jenom takhle a po rozhovoru se servisem, ktery se ptal jestli to neni plne prachu nebo neco, se dohodli, ze jim to posle a ze se na to podivaji, kdyz jim rekl ze je uplne novy... Tak to jsem zvedav, co tam zjisti...
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #25
    Starousedlík SHW Avatar uživatele VencaX
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    3,706

    A než to zkoušel, odnastavil jsi řízení spotřeby procesoru z 99% zpět na 100%?
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #26
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2011
    Příspěvků
    64

    Jj samozrejme
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #27
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2011
    Příspěvků
    64

    Tak jsem si pro něj dneska došel (asi jsem mohl i dřív, ale čekal jsem až mi zavolají- nezavolali, hlavně že chtěli telefon ) a vyměnili mi tam chladič na CPU s tím, že zkoušeli GTA IV a vše bylo v pořádku. Tak jsem to otestoval a opravdu se to nezačne přehřívat tak brzo, ale po 10 minutách mi to zase začlo dělat ty seky jako dřív, pač teplota CPU byla 90 stupňů (92 max podle hwinfo).... Ale už to reklamovat nebudu, ono asi po tomhle notebooku chtít, aby to zvládalo blbě optimalizovaný GTA...
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #28
    Starousedlík SHW Avatar uživatele VencaX
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    3,706

    Asi špatně řešené chlazení (no jo, Kčkovej Asus - další v řadě nedodělaných notebooků). Nezbyde než ho třeba po půl roce reklamovat znova až ti vrátěj peníze a koupit novej. Zatím teda omezit TurboBoost doufat, že to bude dlouhodobě stačit.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 2 z 2 PrvníPrvní 12

Podobná témata

  1. Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 02-04-2014, 20:42
  2. Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 08-03-2014, 18:27
  3. Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 22-05-2013, 23:46
  4. Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 29-12-2011, 14:53