Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 11 z 11

Téma: Čemu mám věřit?

  1. #1

    Jds Jds je offline
    Občasný diskutér Avatar uživatele Jds
    Registrace
    Jun 2011
    Příspěvků
    107

    Zdravím mám základní desku K9AGM3(MS-7367) Gk Ati x1550,4x512Mb ram,2xHDD160Gb.Zdroj Eurocase 450W(asi pěknej shit co?).Problém spočívá v tom že napájení 12v+ vBiosu ukazuje 12,33V a všechny programy na diagnostiku počínaje Aidou a konče Everestem mi ukazují 9,24-9,33v na čemu mám tedy věřit.Počítač funguje v pohode jediný problém je že pamněti jsou 800stovkové a mněli by jet na 400mhz ale všude se mi ukazuje nějakých 371mhz ale toje asi jiné téma.Diky za názory a odpovědi.Asi to bude chtít nový zdroj co?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele robky
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    3,217

    Veriť sa dá akurát meraciemu prístroju imho pri +-9V sa pc nerozbehne, takže hodnota v biose je najpravdepodobnejšia ...

    K ramkám: zrejme máš procesor s násobičom x,5 (10,5 ...11,5 ....12,5), u tých je nemožnosť nastaviť ramky na hodnotu 400 vlastnosťou, nie vadou ...resp. frekvencia pamätí sa nastavuje v závislosti od frekvencie procesora, tzn. že daný procesor nedisponuje potrebnou deličkou pamätí
    Naposledy upraveno uživatelem robky: 31-12-2011 v 11:53
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,244

    Ten zdroj teda zadna vyhra neni, ale na 9,24V by pocitac ani nenabehl, takze bych urcite veril hodnote v BIOSu

    u pameti to ukazuje pravdepodobne frekvenci sbernice, pameti pobezi s nasobickou 2, takze na nejakejch 742MHz
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4

    Jds Jds je offline
    Občasný diskutér Avatar uživatele Jds
    Registrace
    Jun 2011
    Příspěvků
    107

    Citace Původně odesláno od Salamander Zobrazit příspěvek
    Ten zdroj teda zadna vyhra neni, ale na 9,24V by pocitac ani nenabehl, takze bych urcite veril hodnote v BIOSu

    u pameti to ukazuje pravdepodobne frekvenci sbernice, pameti pobezi s nasobickou 2, takze na nejakejch 742MHz
    Díky za odpovědi všem.Jo zapomněl jsem ten procesor je AMD 64 X2 5000+ násobič je 13x.Jo ta frekvence je skutečně 741+-1Mhz.Taky jsem si to myslel že by to při těch 9v nenaběhlo.S tím zdrojem jsem to už kupoval a nikdy nebyl problém.Chápu že zdroje stárnou takže uvidíme jak to časem dopadne.Chtěl bych lepší grafiku tak uvidíme jestli to ten zdroj zvládne.Máte nějaký návrh na Gk do 2000kč vím že už se to moc upgradovat nevyplatí ale jsem celkam neorientovaný v dnešních Gk moje skušenosti končí u AGP 8x.Díky
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,244

    No, kdybys upgradoval grafiku, tak bych ten upgrade zdroje silne doporucoval, jestli je to EC par let stare, mohlo by se stat, ze se odporouci, a vezme s sebou jeste neco dalsiho.

    No a za 2k by mohl byt treba Radeon HD6750 http://www.alfacomp.cz/php/product.p...007K00000016JB (trosku pres limit, ale snad se to da)
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    Mno, možná by k sestavě stačila i bazarová HD4670, která bude tak za litr a má velmi malou spotřebu.

    Pokud něco silnějšího, tak 5750/5770/6750/6770. A taky bych se bazaru - se zárukou - nebál. Ten zdroj by všechy tyhle uvedené měl zvládnout, maj poměrně malou spotřebu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Banned
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,635

    K těm ramkám:Měl jsem taky x2 5000 a běželo mi to stejně jako tobě do doby kdy jsem nezvedl násobič na 14x,teda pokud máš BE verzi tak to zkus.Nemusel bys zvedat ani napětí je to jen o 200Mhz.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8

    Jds Jds je offline
    Občasný diskutér Avatar uživatele Jds
    Registrace
    Jun 2011
    Příspěvků
    107

    Děkuji vám všem k těm grafikám po nějakých takových jsem koukal takže jste mi to jen potvrdily takže díky.K těm ramkam a cpu BE to asi není ale má násobič je tam v Everestu 4-13 a ani deska žádné nastavení FSB neumožnuje takže se s tím smiřuji.Díky všem za spolupráci a to je zatím o de mně vše.Zdar a sílu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    65

    K tomu procesoru stačí kludne aj toto:
    http://www.alza.cz/gigabyte-r667d3-1gi-d249264.htm

    Ja k nemu mám ATI 3870(Viz. podpis) a brzdí ju,tá gigabytka ja v iddle absolútne tichá,objednal som ju kamošovi k 5600+.Naviše ešte menej žerie takže nemá 6 pin napájanie.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Jul 2011
    Příspěvků
    30

    To raději stejnou ATI 5670 ale s DDR5 pamětí.Je prakticky stejně výkoná jako AMD 6670 DDR5 ale levnější http://interlink.tsbohemia.cz/grafic...n_d121857.html nebo potom až http://interlink.tsbohemia.cz/grafic...e_d125820.html nebo o dvě stovky dražší verzi 1G DDR5 K té ATI 5670 by bohatě stačil zdroj http://interlink.tsbohemia.cz/season...lk_d73870.html
    Naposledy upraveno uživatelem emba5: 07-01-2012 v 22:42
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    65

    Medzi 5670 a 6670 je celkom velký rozdiel,6670 dobieha 5750,dokonca je lepšia viz.
    http://www.hwcompare.com/10883/radeo...-6670-oem-1gb/
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. DB Server - HDD, nebo se dá věřit SSD?
    Od DrZelenka v sekci HDD, boxy, SSD
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 30-11-2012, 11:00
  2. Socket AM3: Čemu mám věřit, everest nebo core temp a bios
    Od jozka.1 v sekci AMD - procesory a základní desky
    Reakcí: 26
    Poslední příspěvek: 08-09-2010, 00:14
  3. čemu mám věřít Tat nebo core temp
    Od alesek07 v sekci Chlazení
    Reakcí: 17
    Poslední příspěvek: 22-03-2008, 00:31
  4. Chlazení HDD cemu verit ?
    Od bags v sekci Chlazení
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 12-12-2007, 01:33
  5. MSI - dá se jim věřit???
    Od koubis v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 18
    Poslední příspěvek: 16-09-2007, 14:52