Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 8 z 8

Téma: Android po připojení k domácí wifi nenačítá stránky

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Jan 2012
    Příspěvků
    7

    Dobrý den,

    mám problém s domácí wifi síti (modem Linksys WAG 120N ) Jakmile se připojím s jakýmkoliv androidem, tak se mi stránky s internetem nenačítají (ostatní zařízení jako notebooky nebo můj starší telefon HTC Touch Diamond 2 fungují správně). Proto se ptám jak bych měl správně nastavit parametry wifi routeru, aby vše fungovalo tak jak potřebuji. Přikládám obrázek, jak mám vše nastaveno(zabezpečení WPA2 personal, MAC filtrace vypnuta). Podotýkám, že jsem měnil i nastavené kanály i různá zabezpečení, ale bez úspěchu.

    Chci ještě dodat, že v restauracích, či kavárnách se telefon připojí a stránky načítá, takže spíš vidím chybu někde u mého nastavení v modemu.

    Předem děkuji za Vaše rady.



    IP config z androidu:
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Zoidik
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    1,424

    Zkoušel jsi vypnout B/G mixed a nechat pouze G? Případně zkus jiný prohlížeč v telefonu. IP se ti přiděluje automaticky nebo ji máš nastavenou v telefonu pevně?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Jan 2012
    Příspěvků
    7

    Citace Původně odesláno od Zoidik Zobrazit příspěvek
    Zkoušel jsi vypnout B/G mixed a nechat pouze G? Případně zkus jiný prohlížeč v telefonu. IP se ti přiděluje automaticky nebo ji máš nastavenou v telefonu pevně?
    Ano všechny tyto varianty sem zkoušel, Ip se přiděluje automaticky, pokud se nepletu, když sem v telefonu zadal statickou pevnou IP, tak sem se nepřipojil vůbec...ale to bude asi spíš tím, že nejspíš neumím v modemu vytvořit pevnou ip...
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Zoidik
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    1,424

    Citace Původně odesláno od Pokinator Zobrazit příspěvek
    v modemu vytvořit pevnou ip...
    To nastavíš pouze na koncovém zařízení. Buď přidělování DHCP (v případě PC teda), nebo nastavíš přímo adresu (tak to mam doma u pevných PC). PC máš nastavena jak? Taky na automatické přidělaní IP adresy? Počítačům bych nastavil adresy napevno (doma jsem míval čas od času konflikty, takže jedno PC se nepřipojilo do sítě vůbec). Zkusil jsi jiný prohlížeš?

    [OT]Já mám Nokii N8 a nemám problém. Symbian [/OT]
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Model telefonu? Nemáš na routeru nastaveno filtrování dle MAC adresy?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Zoidik
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    1,424

    Citace Původně odesláno od r34ktor Zobrazit příspěvek
    Model telefonu? Nemáš na routeru nastaveno filtrování dle MAC adresy?
    MAC filtrace vypnuta
    Ale pravda je, že bych zkusil upgrade SW telefonu
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    1,334

    Panebože co to vymejslite, nejde internet a proto zkouset upgrade firmware telefonu? To je jako kopat brambory zbijeckou.

    Problém: Nejde net

    1. Funguje DHCP? - Odpověď ANO - Tedy vylučuje to problémy s wifi či šifrováním, protože s routrem úspěšně komunikují

    2. Funguje prohlizec? - Zadej do prohlizece IP adresu routeru a mel by ses dostat do webového rozhraní routru

    NEFUNGUJE-li začnu rešit natavení prohlížeče nebo stáhnu jiný

    FUNGUJE-li jdeme dál

    3. Funguje DNS? Z telefonu pingnu IP adresy DNS1 a DNS2

    NEFUNGUJE-li nastavim v routru(pripadne spolu s pevnymi IP v telefonu) DNS adresy na google: 8.8.8.8 a 8.8.4.4

    FUNGUJE-li zkusim ping www.seznam.cz, FUNGUJE-li vracim se k bodu 2 a opdovedi NEFUNGUJE



    Samozrejme v androidu počítám s tím ž se nikdo nešťoural v přístupových právech a prohlížeč má povolené používání sítě a přístupu na net.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Jan 2012
    Příspěvků
    7

    !!!
    |Mio|

    Tak konečně! První člověk, který na problém přišel (žádal sem o pomoc na několika fórech). Nikdo předtím nevěděl, děkuju za skvělej postup a rovnou přejdu k bodu 3. sice nevím jak na telefonu vyvolat ping ale rovnou sem v routeru nastavil DNS adresy na google: 8.8.8.8 a 8.8.4.4 a hned to lítá

    Opravdu klobouček dolů, vždy když sem měl čas snažil sem se najít řešení, projel sem snad cca 8 hodin na googlu a nikde nic, opravdu mě nenapadlo nastavit toto DNS.

    Doufám, že vše teď bude fungovat a všem děkuji za rady a pomoc, především ale Miovi
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Wifi - dobrý signál, nenačítá se internet
    Od Vita1 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 04-09-2014, 13:40
  2. Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 13-05-2014, 08:52
  3. Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 23-03-2012, 20:07
  4. Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 23-11-2010, 18:08
  5. Sítě: Připojení WIFI a domácí bezdrátová síť
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 09-11-2008, 20:33