PC se nespouští - problém s deskou?
Včera jsem se rozhodl, že provedu rychlou očistu PC. Postupoval jsem takto: otevřel jsem PC, vyndal jsem grafickou kartu, kterou jsem důkladně zbavil prachu mimo PC, dále jsem ve skříni profoukl větráčky a odstranil z nich ten nejhorší prach, podobně u větráčku a mřížky zdroje. Pak jsem vrátil grafickou kartu na místo a zavřel PC. Bohužel, od té chvíle se PC nespouští - po stisknutí tlačítka se nestane vůbec nic, žádné diody, větráčky, prostě nic. Nejprve jsem podezíral zdroj, po vyzkoušení v druhém PC jsem ale zjistil, že funguje. Takže se mi zdá, že problém musí být deska, i když nechápu, co se s ní mohlo stát. Původně jsem manipuloval opravdu jen s grafickou kartou, nic jiného jsem neodpojoval.
Budu opravdu moc vděčný za jakékoliv rady a nápady. Předem děkuji!
Moje sestava:
GIGABYTE MA790X-DS4
AMD Phenom 9950 X4
4GB (KIT 2x2GB) DDR2 1066MHz
GIGABYTE GeForce GTX460
Zdroj LC POWER LC6600GP, 600W
Samsung SpinPoint F1 640GB
Budu opravdu moc vděčný za jakékoliv rady a nápady. Předem děkuji!
Moje sestava:
GIGABYTE MA790X-DS4
AMD Phenom 9950 X4
4GB (KIT 2x2GB) DDR2 1066MHz
GIGABYTE GeForce GTX460
Zdroj LC POWER LC6600GP, 600W
Samsung SpinPoint F1 640GB
mozno je problem v procíku tiez po ociste mi nesiel pc problem bol , ohnute piny , v oprave mi to povedali aj opravily :) no neviem nech napisu profici :D aj ja mam pc v oprave
[quote=r34ktor;488723]Pokud se neděje nic - neodpojil jsi nešťastnou náhodou spínací tlačítko?[/quote]
Zkontroloval jsem jej, vypadá, že je zapojené. Navíc mi dřív vždy při vypnutém PC svítila dioda na čtečce paměťových karet (napájí se přímo z desky), ta teď také nesvítí, takže asi čistě spínačem to nebude.
K tomu procesoru - myslel jsem, že v takovém případě by se aspoň rozběhly větráčky po spuštění, ikdyž nevím, nikdy se mi ještě neporouchal...
Zkontroloval jsem jej, vypadá, že je zapojené. Navíc mi dřív vždy při vypnutém PC svítila dioda na čtečce paměťových karet (napájí se přímo z desky), ta teď také nesvítí, takže asi čistě spínačem to nebude.
K tomu procesoru - myslel jsem, že v takovém případě by se aspoň rozběhly větráčky po spuštění, ikdyž nevím, nikdy se mi ještě neporouchal...
[quote=ips;488728]Zkontroloval jsem jej, vypadá, že je zapojené. Navíc mi dřív vždy při vypnutém PC svítila dioda na čtečce paměťových karet (napájí se přímo z desky), ta teď také nesvítí, takže asi čistě spínačem to nebude.
K tomu procesoru - myslel jsem, že v takovém případě by se aspoň rozběhly větráčky po spuštění, ikdyž nevím, nikdy se mi ještě neporouchal...[/quote]
Tak ani mne nesli vetraky :D
K tomu procesoru - myslel jsem, že v takovém případě by se aspoň rozběhly větráčky po spuštění, ikdyž nevím, nikdy se mi ještě neporouchal...[/quote]
Tak ani mne nesli vetraky :D
[quote=16cmfan;488730]Možno odišiel zdroj. Máš možnosť vyskúšať iný ?[/quote]
Zkoušel jsem tenhle v druhém počítači a fungoval.
Tak na ten procesor se ještě asi podívám, když jsem čistil větrák zdroje, určitě jsem se dotkl i konstrukce chladiče, takže to asi je teoreticky možné... Díky za tip
Zkoušel jsem tenhle v druhém počítači a fungoval.
Tak na ten procesor se ještě asi podívám, když jsem čistil větrák zdroje, určitě jsem se dotkl i konstrukce chladiče, takže to asi je teoreticky možné... Díky za tip
Tak to nakonec skončilo dobře!
Zkusil jsem kompletně rozebrat case, oddělat co se dá, všechno jsem pročistil, vysavačem vysál kompletně celou desku i zezadu. Po zapojení na mě zablikala dioda čtečky a já věděl, že je vyhráno :) Teď už píšu z toho počítače.
Zřejmě musel být zanesený nějaký kontakt na desce či co, asi jak se v casu při tom čištění rozvířil prach.
Každopádně všem děkuju za rady, moc si toho vážím! :)
Zkusil jsem kompletně rozebrat case, oddělat co se dá, všechno jsem pročistil, vysavačem vysál kompletně celou desku i zezadu. Po zapojení na mě zablikala dioda čtečky a já věděl, že je vyhráno :) Teď už píšu z toho počítače.
Zřejmě musel být zanesený nějaký kontakt na desce či co, asi jak se v casu při tom čištění rozvířil prach.
Každopádně všem děkuju za rady, moc si toho vážím! :)