Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 9 z 9

Téma: D-SUB - blikání, výpadky

  1. #1
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,779

    Mám NB (DELL Vostro 1510) pouze s D-SUB a k nemu pripojeny 24'' 1920*1200 Samsung 2443.

    Predchozí NB (Lenovo R61) fungoval bez problému, ostrý netřepající se obraz. Oba NB mají stejné grafiky - G86M (jen u lenova značené jako Quadro NVS 140M, u DELLu 8400GS).

    Po připojení dellu stejným kabelem se šíleně třepal obraz, tak jsem vyzkoušel několik kabelů, až jeden jede ostře, ale po chvilce jsem zjistil další problém - monitoru začal vypadávat obraz. Prostě na cca 2 vteřiny zhasne a zase naběhne. Dělá to cca jednou za 3-5 minut.

    S jiným monitorem funguje DELL normálně (1680*1050 fujitsu)...

    Vyřeším to nákupem kvalitního analogovýho kabelu? Kde ho sehnat? V alfě nic, na CZC jsem našel toto: http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=86115

    Setkal se s tím někdo a vyřešil to?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele xmarek
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    1,689

    Ano setkal bohužel u podobného monitoru. Z nějakého nepochopitelného důvodu (asi mě cosi osvítilo) jsem do minulé firmy podobné monitory objednal. No upřímně ten důvod byla cena. Chtěl jsem nějaký 24" monitor se slušným rozlišením (i pro kolegy).
    Nicméně větší ludry jsem neviděl. Třepat obraz se netřepal, ale choval se stejně jak popisujete (alespoň ten můj, ty od kolegů pro jistotu rovnou odešly). Navíc se k tomu přidala další featura (přes DVI) a to, že když monitor šel do spánku, tak už se neprobudil. Pomohl jen restart, což bylo v případě rozdělané práce na zabití. Co jsem se dočetl, tak důvodem prý byl nějaký nezapojený drát (na straně monitoru nebo grafiky), který řídí funkci probuzení.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,779

    Tak vrtá mi právě hlavou, že monitor s předchozím noťasem jel vpohodě, a tento noťas s jiným monitorem jede taky...
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,242
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele alfah4ns
    Registrace
    May 2011
    Příspěvků
    1,044

    tyjo, wuxga po analogu... :-O
    Ja dam max. wsxga+, cokoliv vyssiho uz je trochu maznute (D630 s quadrem 135m = bohužel taktéž ona G86m ), a to jeste mam 2kolikovy adapter (odpada ruseni pres zem).
    Ostatně to byl jeden z duvodu, proc jsem dal kdysi prednost 1680x1050 NECU pred 1920x1200 Lenovu L220X (kupovat dock v te dobe za 4+k jsem fakt nehodlal)

    2443bw mame ve skole v jedne z CAD uceben, nejsou s nimi nejake vyraznejsi problemy (za ty asi dva roky, co tam jsou, odesel tusim jeden)

    Pokud nepomuze kvalitnejsi kabel (ujisti se, ze se jedna o skutecne 15pin, ne 14pin kabel), tak nevim.
    Ty analogy jsou vesmes problematicke pri takovych rozlisenich, tam to jede, ale tam uz nemusi...
    Pak by mi nezbylo nez doporucit vymenit ntb za neco, co disponuje digitálním výstupem...
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,779

    Prave ze sance na vymenu NB je az za rok, tak jsem momentalne vymenil R61 s 2,1GHz 3MB C2D s divnym radicem SATA za Della s 2,5GHz 6MB C2D... Coz by mi dost pomohlo, kdyby mi co par minut neblikl monitor

    S lenovem to jelo jak vino i pres jakesy smejdoidni kabel.

    Vyzkousim jeste jine kabel, pripadne prohazem monitory v kanclu...
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele alfah4ns
    Registrace
    May 2011
    Příspěvků
    1,044

    Jj, 61 řady měly sata trochu poupravený, snížená rychlost.
    Dá se to ale odemknout na plnohodnotné SATA II, vyžaduje to flash biosu.
    ICH8M, který 61 řada používá, totiž SATA II podporuje.
    (tedy pokud to máš kvůli SSD, u HDD je SATA I vs II poměrně jedno)

    kabel - zkus, uvidíš, no.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,779

    [OT]no sice to je s klasickym HDD, ale jakmile se o pristup k disku maji podelit dva programy, tak jeden to sezere vsechno a druhe nejede vubec - takze kdyz kopiruju 10GB soubor a pustim outlook, tak 5 minut cekam, nez se to dokopiruje a pak fofrem najede outlook v IDE modu to je kousek lepsi nez s AHCI. V XP to je skoro vpohode, ale ve vistach a 7 to je dost vhaji... parkrat jsem to reklamoval a po vymene vseho mi nakonec dali misto 5400rpm 7200rpm disk... a dela to porad[/OT]

    Par kabelu jsem uz zkousel, zda se ze vsechny 15pin a nic... budu muset sehnat nejaky poradny...
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,779

    Tak jsem vyzkousel samsung 2493hm





    Do 1600*1200 to je OK, pak toto
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. CRT: Blikání a bzučení
    Od wilda01 v sekci Monitory
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 05-04-2012, 10:21
  2. LCD: Blikání monitoru
    Od Dudling v sekci Monitory
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 25-03-2010, 20:53
  3. výpadky PC , výpadky internetu
    Od patell v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 14-03-2010, 16:24
  4. výpadky PC,výpadky internetu
    Od patell v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 05-03-2010, 11:49
  5. Blikání monitoru
    Od Vondraxer v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 21
    Poslední příspěvek: 26-11-2009, 06:08