Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

BSOD

DrzkaCZ (44)|9.1.2012 21:51
Zdravim,
posledni dobou mam neustale problem s PC, vecne mi hazi BSODy.

Posledni BSOD:
dump: [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]

Uploaded with [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]

Predchozi BSODy, ktere jsem uz mozna vyresil, ale mozna spolu souvisi.

Prosim o radu, uz fakt nevim co stim. :( Testy na HW jsou OK.
r34ktor (7477)|9.1.2012 22:17
Jak se PC chová bez přetaktování?
Máš jednotlivé paměťové moduly otestované pomocí GoldMemory?
Vlož sem screenshoty záložek CPU, Mainboard, Memory a SPD (všechny osazené sloty) z programu CPU-Z.
DrzkaCZ (44)|10.1.2012 15:34
Pameti jsem testoval v HyperPi, SuperPI, Cinebench, Prime 95, OCCT, LinX a hodinu v bootovacim Memtestu. Je to malo? Mam pustit Memtest pres noc?

Jinak je mozny, ze by to byl software (Windows, drivery)? Zkouset to bez OC to je na dlouho, ted mi to hodilo BSOD mo 14 dnech...

EDIT: Casem pridam dalsi testy.
r34ktor (7477)|10.1.2012 17:49
Bootovací Memtest86(+) bohužel není 100% nástroj. Na test doporučuji GoldMemory.

Vzhledem k omezení volně dostupné verze ale musíš testovat po jednotlivých modulech. Ideálně je dobré nechat proběhnout alespoň tři passy. Je samozřejmě možné, že k problému dochází jen při osazení všech čtyř modulů, ale to nelze bez placené verze hodnověrně ověřit.
DrzkaCZ (44)|10.1.2012 18:19
A neni teda lepsi testovat v Memtestu vsechny 4 sloty najednou?
Nechce se mi to testovat po jednej RAM, kdyz muze bejt chyba pouze v osazeni 4.
Takove nastaveni provozuju uz dost dlouho, driv se 4GB ram mi to jelo v pohode. Od rijna mam dalsi 4GB RAM. BSODy to ale hazi myslim az od listopadu.
Je mozny, ze by to byl SW? Nebo je to jasne chyba HW?

Ted jeste testuju disky v HD Tune PRO a zatim vse v poradku. SuperPI a HyperPI na 32M taky OK.
r34ktor (7477)|10.1.2012 18:40
[quote=DrzkaCZ;489188]A neni teda lepsi testovat v Memtestu vsechny 4 sloty najednou?
Nechce se mi to testovat po jednej RAM, kdyz muze bejt chyba pouze v osazeni 4.[/quote]
Jak myslíš, ale mé vlastní zkušenosti mluví jinak.

[quote=DrzkaCZ;489188]Je mozny, ze by to byl SW? Nebo je to jasne chyba HW?[/quote]
Podle dumpu to vypadá na HW problém, ovšem se 100% to pochopitelně tvrdit nelze.

[quote=DrzkaCZ;489188]Ted jeste testuju disky v HD Tune PRO a zatim vse v poradku. SuperPI a HyperPI na 32M taky OK.[/quote]
Z Windows nelze paměť korektně ověřit žádným programem.
DrzkaCZ (44)|10.1.2012 22:15
Tak pridavam dalsi testy, zejtra nejspis pokracuji s Memtestem 86+ a GoldMemory a asi Prime95 Blend.

BTW: Jak muze bejt 2TB Ecogreem rychlejsi nez F1 s 7200RPM? To je takovy rozdil vykonu pri hustsi plotne?

Nejake dalsi napady? Co treba ta odemknuta grafika? Ve 3D jede v pohode bez artefaktu ci jinych problemu.
DrzkaCZ (44)|11.1.2012 22:13
Tak tady je vysledek z Memetestu 86+

DrzkaCZ (44)|12.1.2012 21:09
Tak PC jsem promazal pres ComboFix a smazal vsechno, co to naslo.
Rendl2 (501)|13.1.2012 12:55
Může to dělat přidání ramek, když si s nima řadič ve vyjímečných případech neporadí, tak to BSODí. Stačí zhoršit časování některého z parametrů RAM v biosu. Pokud je to teda tím co to dělalo mně na starém stroji:)
Memtest mi to taky neodhalil, že to ředič neutáhne.
DrzkaCZ (44)|28.1.2012 23:33
Tak a je tu dalsi BSOD. :x
Co ten ntoskrnl? Je ve vesch bluescreenech.
Richmond (8084)|29.1.2012 03:07
Takže znova... Jak se chová pc bez OC?

+ přidám jednu svojí odskoušenou radu: Vyměň Kingshity za cokoliv jinýho, odskoušenýho (OCZ, Patriot, Corsair, GSkill) - třeba jen dočasně. Nebude to poprvý a troufám si tvdit, že ani naposled co s nima má Gigašmejd problém, kterej je boužel neodhalitelnej (a někdo už to tu i psal)