Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 7 z 7

Téma: Baterie do UPS

  1. #1
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele a8nr
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    184

    Po 7 letech se baterie v mém APC CyberFortu 500 rozhodla odejít do olověného nebe a musím za ni tedy najít náhradu. Mám koupit neoriginální (a jakou značku?), nebo mám raději připlatit 300 Kč za originální?
    Jak je to s kalibrací? V PowerChute PE jsem nic takového nenašel, objeví se to až po výměně, nebo vůbec není potřeba?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele zsdx
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    2,088

    Pokud originalem myslis CSB, jdi do nej. S jinymi znackami nemam tak dobre zkusenosti (zejmena nafukovani docela vadi pri demontazi ). Navic se mi nezda, ze by byl o tolik drazsi.
    Kalibraci si u tohoto consumer modelu nejsem jist, je dost dobre mozne, ze ji nema.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3

    odb odb je offline
    Obyvatel SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    513

    Kalibraciu ma (minimalne runtime kalibraciu) . Cez APC PowerChute a USB sa da nakalibrovat (zalozka configuration a runtime). Alebo aj cez open source program apcupsd (apctest) http://www.apcupsd.com/ to tiez funguje.
    Dnes som testoval (apcupsd) APC smart-ups CS 500 a je tam moznost runtime kalibracie . Zatial neviem, ci je mozna aj sofistikovanejsia kalibracia (softverove nastavenie a kontrola nabijacieho napetia aby UPS bateriu neprebijala alebo nedobijala malo a ine veci) ale hadam sa mi to podari zisit.

    Pri najhorsom sa da urobit manualna kalibracia nabitim baterie na 100%, naslednym vybitim UPS so zatazou tak 40% (niekde odporucaju minimalne 30%). Nechat vybyt UPS az kym sa nevypne a nasledne ju znovu nechat nabit na 100%. A zakladnu kalibraciu mas hotovu.

    Odporucam pouzit original alebo typ s rovnakymi parametrami (a tym nemyslim len rozmery, kapacitu a napetie). Potom mas istotu, ze ta UPS ti bude fungovat ako ma a aj baterie nieco vydrzia.

    Ono to cele je komplikovanjesie a je to cela veda.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele a8nr
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    184

    Citace Původně odesláno od zsdx Zobrazit příspěvek
    Pokud originalem myslis CSB, jdi do nej.
    Originálem jsem myslel přímo APC. V jednom eshopu ale mají CSB nebo Panasonic o 300 levnější. Nicméně na fotce to vypadá, že to má jenom jazýčkové kontakty a musel bych k tomu přidělat kabel. Dá se to normálně pájet, nebo je na to nějaký speciální postup?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele zsdx
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    2,088

    Citace Původně odesláno od a8nr Zobrazit příspěvek
    Originálem jsem myslel přímo APC. V jednom eshopu ale mají CSB nebo Panasonic o 300 levnější. Nicméně na fotce to vypadá, že to má jenom jazýčkové kontakty a musel bych k tomu přidělat kabel. Dá se to normálně pájet, nebo je na to nějaký speciální postup?
    APC = ty jejich RBC#?
    Schvalne si rozdelej tu svoji UPS a co v ni najdes? Krome baterie CSB i odpoved na otazku ohledne vymeny

    Draty zevnitr UPS se na jazycky baterie pouze nasouvaji
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele a8nr
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    184

    Citace Původně odesláno od zsdx Zobrazit příspěvek
    APC = ty jejich RBC#?
    Schvalne si rozdelej tu svoji UPS a co v ni najdes? Krome baterie CSB i odpoved na otazku ohledne vymeny
    Jo, RBC30. Pitvat se mi ji ještě nechtělo.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Oct 2013
    Příspěvků
    2

    Zrovna teď jsme řešili podobné téma. Potřebovali jsme vyměnit obsah UPS APC. Nakonec jsme zvolili neoriginální baterii ( APC RBC2 ), protože je i po testu úplně stejná jenom levnější. Nevýhodu to mělo v tom, že neobsahovala přesně jak píšeš ty klapky na jazyky. Nicméně na to stačí opravdu trocha šikovnosti. Jen to lehce otočíš vysuneš, když se to zasekne stačí úzký šroubováček a trochu to pootevřít. Za minutku je to vyměnění u všech baterek uvnitř. To se fakt nebojte.

    Pro představu zasílám fotku těch kontaktů.
    Připojené obrázky Připojené obrázky  
    Odpovídat lze po přihlášení



Podobná témata

  1. baterie v notebooku
    Od DrZelenka v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 26-04-2011, 18:17
  2. baterie nenabíjí
    Od xx.macik.xx v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 02-03-2011, 23:24
  3. baterie
    Od bedane v sekci Notebooky a netbooky
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 10-10-2010, 18:39
  4. Výdrž baterie
    Od Wentura v sekci Notebooky a netbooky
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 25-07-2009, 12:27
  5. Myši: G7 a baterie
    Od o.n.y.x. v sekci Periferie
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 29-01-2008, 23:21