Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 15

Téma: No signal

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Jan 2012
    Příspěvků
    15

    Zdravím, rád bych poprosil o pomoc!
    Zapnu počítač, pustím si graficky náročnější hru (např. poslední Need for Speed: The Run) - po cca 2 minutách zčerná obraz, objeví se tabulka "no signal" a zasekne se zvuk. Pomůže restart a pak už můžu hrát, jak dlouho chci.
    Tohle se mi dělo asi tak čtrnáct dní - potom situace dospěla do bodu, kdy už nepomohl ani restart a počítač jsem musel vypojit ze sítě. Nechal jsem tedy PC chvíli ležet ladem a potom, světe div se, jsem od problému měl víc jak měsíc pokoj. Teď se trable pomalu, ale jistě vrací...
    Předpokládám, že problém bude v grafické kartě. Reinstalování a aktualizování ovladačů nepomohlo. Nemá někdo nápad, jak se toho zbavit? Přece jen se mi nechce PC posílat do servisu, je to už starší pán...
    Díky!
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele VencaX
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    3,707

    Pro začátek:
    Jak staré je PC? Mohl bys sem vypsat bližší popis sestavy?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Jan 2012
    Příspěvků
    15

    počítači budou 4 roky

    MB ASUS Striker II Formula / nForce 780i SLI / 2xGB / 1333 / 77
    Intel Core 2 Duo E8500 / 3,16GHz / 1333MHz / 6MB / 775
    NVIDIA GeForce 880 GTS 512
    4096MB DDR2 800MHz CL4 A-DATA / Extreme Edition (KIT 2x2048MB)
    HDD Seagate Barracuda 7200.10 / 500GB / ST3500630AS / 16MB
    MS Windows Vista Home Premium 64-bit
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele VencaX
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    3,707

    Ještě napiš jaký máš zdroj. Čistil jsi prach v casu?
    Problém by mohl být (si myslím) v grafice, základovce nebo možná i ve zdroji. Zkontroluj kondenzátory na grafice, jestli jsou OK (nejsou podivně nafouklé atd.).
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Jan 2012
    Příspěvků
    15

    Zdroj mi v rámci reklamace vyměnili před půl druhým rokem. V žádném dokladu ale nemám, jaký tam dali. Měl by to být tenhle: LC Power LC6550GP2-v2.2 550W

    Case čistím pravidelně, na grafickou kartu se mrknu...
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,921

    Bud se přehřívá grafika (zkontroluj teploty), nebo odchází (vyzkoušet v jiném PC, případně zapéct v trobě), nebo odchází zdroj (je to shit nejhoršího kalibru). Máš možnost vyzkušet jiný zdroj či grafiku?
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Jan 2012
    Příspěvků
    15

    Tak kondenzátory se zdají být v pohodě. Ale zrovna, když jsem sundával boční kryt case, to zase spadlo?!

    Shit? Nic jiného bych od Mironetu ani nečekal - nikdy víc! ;-) Tenkrát při reklamaci jsem je asi pěkně naštval - skoro měsíc mi tvrdili, že počítači nic není, a když jsem navrhnul, že problém by mohl být ve zdroji, reklamace byla do 24 hodin úspěšně vyřízená - tak se mi za moji drzost odměnili tímto shitem...
    Grafika mi při hraní ukazuje něco málo přes 30 stupňů Celsia - tak nevím, není to nějak málo?
    Jako laik si na zapečení netroufám a jediný další počítač, který doma mám, je přes osm let starý a má problémy i s Wordem natož nějakou moderní hrou...
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,921

    30 je blbost. Zkus teplotu měřit přes GPU_Z (zapni logování aby se teplota zaznamenávala i při hraní).
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Jan 2012
    Příspěvků
    15

    Tak tady jsou výsledky měření po cca 20 minutách hraní:

    2012-01-15 08:07:02 ,
    GPU Core Clock 648.0 ,
    GPU Memory Clock 972.0 ,
    GPU Shader Clock 1620.0 ,
    GPU Temperature 72.0 ,
    PCB Temperature 58.0 ,
    GPU Temperature 64.3 ,
    PCB Temperature 58.3 ,
    Fan Speed (%) 37 ,
    Fan Speed (RPM) 891 ,
    Memory Used 19 ,
    GPU Load 0 ,
    Memory Controller Load 0 ,
    Video Engine Load 0 ,
    VDDC (V) 1.1500 ,
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    281

    Teploty vypadají ok. Chtělo by to možná vyzkoušet opravdu ten zdroj. Nebo vyzkoušet tuhle kartu v jiným PC. Např. někde u kamaráda.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Jan 2012
    Příspěvků
    15

    Všichni kamarádi vzdali hraní už před lety - zůstal jsem sám :-D . Asi se teda zkusím porozhlédnout po náhradním zdroji. Měl by někdo nějaké doporučení na vhodný, cenově dostupný kousek?
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW Avatar uživatele VencaX
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    3,707

    http://www.alfacomp.cz/php/product.p...00890BR1NK18BE
    Jiný bych asi nebral, ono cenově dostupný zdroj za 500 bude opět šmejd Eurocase nebo LC Power.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW Avatar uživatele NHKG
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,142

    Minimálně tento: http://www.alfacomp.cz/php/product.p...008O0V400018BF

    Bohužel ceny OEM Seasoniků šly nahoru. A nic levnějšího bych nedoporučoval. Možná by stačila i 400W verze, ale ty OEMka radši moc nezatěžovat, jinak můžou být hlučné.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Jan 2012
    Příspěvků
    15

    Dobrá, podívám se na to.
    Všem díky za pomoc! Když s řešením problému nějak pokročím, určitě dám vědět...
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    Jan 2012
    Příspěvků
    15

    Tak problém je vyřešen - výměna zdroje, musím zaťukat, pomohla!
    Odpovídat lze po přihlášení