Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 7 z 7

Téma: Klonování disku

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    37

    Hezké odpoledne přeji, mám počítač s nainstalovaným linuxem který mi funguje jako server pro jednu databázi v malý síti a jelikož se jedná již o hodně starý počítač, mám o něj docela strach. V případě havárie bych to musel celý instalovat znova a to se mi fakt nechce. Tudíž jsem se rozhodl že celý disk (má to 20GB) naklonuju. Problém ovšem je, že ten počítač je malý Compaq a normální disk k němu nepřipojím. Existuje tedy nějaký program, který by mi umožnil naklonovat ten disk po síti? Dík
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Zoidik
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    1,424

    V bývalé práci jsme používali Ghosta. Uměl bootovat posíti a dělat image disku. Osobně mám starou verzi 8.3 (síťový boot jsem doma nikdy nevyužil). Zálohoval jsem takto distribuci linuxu a udělal vyloženě bitovou kopii celého disku, takže výsledný obraz měl 120GB stejně jako disk. U Winů zvládl i kompresi. Jestli novější verze zvládne udělat i kompresi nevím, ale síť tento prográmek zvládne.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele zsdx
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    2,114

    Jestli je malý Compaq toto

    tak do nej jde pripojit dalsi disk, ale potrebujes napajeci rozdvojku a IDE kabel s 3 konci.
    Na klonovani beziciho systemu po siti bych se ja vyb*dl, disk dal do jineho PC a tam naklonoval. Tu pulhodinu odstavky prezijou.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    37

    Zsdx: právěže neni. Je to tahle malá bestie do které nejde prakticky nic připojit.

    Zoidik: Dík, vypadá to, že to bude fungovat. Jediný co musím vyřešit je jak dostat ten program z winů na linux. on tam potřebuje nějakýho svýho agenta aby to zvládnul.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Zoidik
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    1,424

    Citace Původně odesláno od cheysuli Zobrazit příspěvek
    Zsdx: právěže neni. Je to tahle malá bestie do které nejde prakticky nic připojit.

    Zoidik: Dík, vypadá to, že to bude fungovat. Jediný co musím vyřešit je jak dostat ten program z winů na linux. on tam potřebuje nějakýho svýho agenta aby to zvládnul.
    No, nenapsal jsi, že není možná odstávka. On ten ghost bootuje z dosu... Takže restart a cca půl hodiny offline. Nicméně pokud to budeš dělat přes noc, tak se snad nikdo nepo*ere....
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    37

    Odstávka samozřejmě možná je a klidně i delší, ale pořád se mi nedaří tam ten agent dostat
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele zsdx
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    2,114

    Oba ti radime klonovat 'offline' a na to zadnyho agenta nepotrebujes!
    Odpovídat lze po přihlášení



Podobná témata

  1. Windows XP: klonování disku
    Od HonzaSi v sekci OS Windows
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 04-10-2012, 13:57
  2. Klonování PC po síti
    Od Chmelda v sekci Sítě
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 12-11-2009, 16:33
  3. klonování HDD
    Od vorryy v sekci HDD, boxy, SSD
    Reakcí: 31
    Poslední příspěvek: 01-07-2008, 18:14
  4. Klonování HDD
    Od Semik_old1 v sekci OS Windows
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 15-12-2007, 01:16