Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Resetování po 30-45min hraní.

Rasty_CZE (49)|17.1.2012 14:56
Čus, mam takovej problém.

Pořídil jsem si new vnitřnosti do pc :) Core i5 2500K 3,3Ghz, new desku GIGABYTE P67A-D3-B3, DDR3 1600Mhz, GTX560. Zdroj (500w fortron) a tři disky jsem si ponechal.

Problém je ten, že když hraju BFko 3 tak po 30-45 min tak se mi comp vypne/resetne. Nejdřív jsem to dával za vinu boxovanýmu chladiči kde jsem měl teploty skoro 90 stupňů a teď jak mam jinej chladič, tak nepřesáhnu 55 stupňů. Takže chladičem to nebude.

Poté co se mi pc resetne, tak začne něco pískat/syčet. Neví někdo co by to mohlo bejt? Možná silnější zdroj zkusit?

Díky.
alfah4ns (1040)|17.1.2012 15:03
a teploty grafiky?
Jaká je bedna a jak je chlazená?
gtx560 není zrovna studená grafika a v kombinaci s 4jádrem to chce prostornou skříň s alespoň 2x 120mm větráky (in + out)
Máš přetaktováno? ano -> vrať hodnoty
stáhni prime95 + Furmark, spusť obojí a sleduj teploty grafiky

Zdrojem to být může, ale nikoliv tím, že by 500W nestačilo, spíše že není v dobré kondici.
Ta sestava nepůjde přes 350W.
pokud už není v záruce, zkus ho otevřít a koukni, jestli nejsou nafouklé/vyteklé kondenzátory. Pokud ano, okamžitě zdroj vyměň.
Salamander (6177)|17.1.2012 15:03
EDIT ... pozde :(
Rasty_CZE (49)|17.1.2012 18:29
Teploty grafiky při bfku jsem měl teď 65. Víc nešla. Ventilátory ve skříni mam dva. Myslim, že to jsou 120mm.
Přetaktováno jsem měl pouze dneska CPU a dělalo to už předtim, když jsem neměl nataktováno.
Na ten zdroj se podívam zejtra.
Rasty_CZE (49)|18.1.2012 10:13
Tak jsem zkontroloval zdroj a ten je v pořádku. Jinak grafika by měla bejt OK. Grafárnu jsem pořizoval před 3-4 měsíci ještě na starých základech. Cca 14 dní zpět jsem pořídil desku, cpu a ramky a od tý doby se mi to vypíná.
dzandra (1368)|18.1.2012 10:28
pusť na tom memtest86 a potom OCCT, dej vědět jak jsi dopadl.
Rasty_CZE (49)|11.3.2012 14:21
Po delší odmlce mi problém s resetováním přetrvává. Sice jsem žádnej test nedělal co mi tady radily ostatní, ale jeden kamarád mi poradil toto.
V biosu jít do mb inteligent tweaker, pak advanced cpu core features, ještě predtim MIT current status a tam vypnout cpu thermal monitor.

Tuto mi pomhlo u hry Battlefield 3 kdy ho hraju klidně dvě hodiny a PC se neresetne, ale když si zapnu jakoukoliv jinou hru, tak je zase reset. Včera dokonce po 15minutách.
Jiný zdroj jsem nezkoušel. (nemám jak) a objednávat rovnou novej když nevim jestli to je zdrojem se mi nechce.
Neví někdo co s tim?
EDIT: Nevim jestli jsem to psal, ale po dohrání BF3 mi píská PC, ale nevim co to je.
DrZelenka (2491)|11.3.2012 16:10
[quote=Rasty_CZE;496671]Po delší odmlce mi problém s resetováním přetrvává. Sice jsem žádnej test nedělal co mi tady radily ostatní, ale jeden kamarád mi poradil toto.
V biosu jít do mb inteligent tweaker, pak advanced cpu core features, ještě predtim MIT current status a tam vypnout cpu thermal monitor.
[/quote]
Rada za všechny prachy :stupid

Přirovnal bych to k odpojení kontrolky přehřátí motoru u auta - problém to sice nevyřeší, ale už to nebude otravovat.

[quote=Rasty_CZE;496671]Sice jsem žádnej test nedělal co mi tady radily ostatní[/quote]
Co od nás tedy chceš? Pokud neuděláš testy, který tu napsal alfah4ns, tak můžeš rovnou odejít, protože ti nic jinýho neporadíme.
Richmond (8084)|11.3.2012 16:27
Klíííd, vždyť je to jen další BFU s Gigabytem ;)
lavjoy (1628)|11.3.2012 21:16
Taktéž bych se přimlouval za memtest nebo Goldmemory.V každém případě bych zkontroloval nastavení ram,tzn frekvenci/časování/napětí.Pokud je nastaveno CR na hodnotu " 1" ,přepnou na "2".

edit: Specifikuj to píspání.Sundej bočnici a zjisti z kterých míst to vychází
Rasty_CZE (49)|12.3.2012 12:12
Richmond: ?
lavjoy: memtest jsem stáhnul nějaký iso a v něm je rar. Ten jsem rozbalil, ale žádnej exe sobour tam nebyl. Pak ten gold memory zkoušim teď, ale taky to nevidim moc dobře.
Edit: Ten memtest a goldmemory si nabootujou při startu win ne? Dávam je na Flashku a nic :(
V prime95 se nevyznam. Nevim jak ho nastavit. OCCT jsem ještě pořádně nezkoušel.
Dále jsem zkoušel FurMark. Ten jsem měl zaplej 45min. a teplota grafiky byla max 75. Pískání se objevilo kolem 30-40minuty. To pískání se mi zdá, že jde od zdroje.
Pokud je nastaveno CR na hodnotu " 1" ,přepnou na "2". Můžeš to přesněji? Nevyznam se v tom. Díky.
lavjoy (1628)|12.3.2012 12:56
Ahoj
Nechci nijak podceňovat Tvé síly,ale nejlepší řešení se mi zdá odnést PC do servisu.S tím,že jako první se musí vyměnit zdroj,pokud to pískání jde z něj.
Rasty_CZE (49)|12.3.2012 13:08
Mam tuten zdroj: [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] cca tich 5-6let no. (jen pro info)
Hold nejspíš objednam novej 550W fortron.
Do pc servisu ho dávat nebudu. Hold si s tim budu muset nějak poradit no.
dzandra (1368)|12.3.2012 13:36
Prosím tě, stáhni si hirent boot cd, nabootuj z něho je tam memtest, vyzkoušej ramky, pak pod win zajeď na cctweb a stáhni si ten program. Krom toho že to umí otestovat i zdroj, jestli posílá dobrou voltáž na větve, tak ti ukazuje teploty gpu a cpu. Pokud neprovedeš testy, tak taky můžeš kupovat zdroje do aleleuja. Jo a taky to může dělat i hdd, ten si testoval ?
Rasty_CZE (49)|12.3.2012 14:41
Teď jsem zkoušel Gold Memory test a 100% ok. Žádná chyba. Ještě vyzkoušim ten memtest.
dzandra: a v tom occt stačí dát jen start testu nebo něco ještě nastavovat? Díky za rady. Vyzkoušim testy a dam info. Jo a dík za trpělivost.
EDIT: Tak memtest dopadnul taky OK.
EDIT2: Ted jsem zkoušel hru Alan Wake. Při hře ok. Reset byl do 15min. Zajmavé je, že když ve hře bylo nějaké video, tak to začalo hrozně pískat. Když skončilo tak pískání přestalo.
Rasty_CZE (49)|13.3.2012 11:37
Tak jsem dne ráno udělal ještě pro jistotu memtest a zjistilo mi to, že jedna ramka je špatná. Tak jsem jí vyndal a znova vyzkoušel Alana Wake. Okamžitě jak bylo video zase začalo něco pískat.. po 30min hraní opět reset.
Ještě zkusim ten OCCT test.
Disky jsem nekontroloval.
Teď testuju occt power suply, ale moc se v tom nevyznam jestli zatim zdroj dodává dobře nebo ne.
EDIT: Tak jsem dokončil test v occt na power suply a moudřejší z toho nejsem.
Rasty_CZE (49)|18.4.2012 23:25
Tak problém vyřešen. Bylo to zdrojem. Díky za pomoc.