Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 2 z 3 PrvníPrvní 123 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 16 až 30 z 40

Téma: Upgrade PC v ceně 5 000 - 7 500 Kč

  1. #16
    Starousedlík SHW Avatar uživatele alfah4ns
    Registrace
    May 2011
    Příspěvků
    1,044

    ale do biosu se normálně dostaneš, ne?
    zkus trochu víc rozvést "nic pořádně nenaskočilo".
    Nenaskočilo tedy nic, nebo něco, případně co?

    Jen tak mimochodem, víš, že pokud máš OEM licenci, se změnou základní desky ti zaniká?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #17
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    281

    Pokud netrváš na Lightscribe, tak můžeš vzít tuhle Asusku, jsou na ní vcelku dobré ohlasy. Pokud LS vyžaduješ, tak můžeš vzít tenhle Optiarc od Sony.
    Edit: Všechny kabely od zdroje máš řádně zapojený, ramky domáčknutý?
    Naposledy upraveno uživatelem AndrewCZ: 19-01-2012 v 20:02
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #18
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2011
    Příspěvků
    50

    no naskočila jen černá obrazovka a proběhlo tam jen pár věcí na LG což je monitor...ale z PC nic dostat se do Biosu jsem nezkoušel...zkusím zítra...jsem už pryč (tam z toho PC jsem právě nemohl k netu žádat o pomoc...). Zkusím vše ještě jednou domačkat, ale v tom to asi nebude...eště mě napadá jediná změna co jsem udělal je, že jsem změnil kabel ze zdroje k disku (k novýmu i starýmu jde nově ze zdroje ten slabší jeden kabel (nevím něco jako SATA od zdroje...neznám jméno...)
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #19
    Starousedlík SHW Avatar uživatele alfah4ns
    Registrace
    May 2011
    Příspěvků
    1,044

    Pokud se nedostaneš ani do bios, celé to rozeber a opětovně slož.
    Pokud se do biosu dostaneš a nenajede jen win, je možné, že ten win prostě jen nerozdýchal tak velkou změnu HW, obzvlášť, jestli jsi měnil komplet celou platformu (AMD -> Intel, apod)
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #20
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2011
    Příspěvků
    50

    No zítra to nějak zkusím...A je fakt, že sem měl AMD na Intel...když se nedostanu do BIOSU, tak má smysl zkoušet nainstalovat nový systém, nebo radši ne? A zkusit to přestavět...
    Dík
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #21
    Starousedlík SHW Avatar uživatele alfah4ns
    Registrace
    May 2011
    Příspěvků
    1,044

    pokud se ti nepovede boot, může to mít souvislost s tím, že každá deska potřebuje jiný ovladač SATA.
    Našel jsem toto:
    http://scottiestech.info/2010/03/17/...lling-your-os/
    teoreticky to teda je možné tím, že nastavíš, aby si win sám našel při bootu nový driver.

    Já jsem ovšem zastáncem názoru, že pokud měníš komplet celý stroj, je vhodnější čistá instalace OS.
    Pokud máš krabicovou verzi, příp. MSDN AA, můžeš to přeinstalovat legálně.
    Pokud je to OEM verze, legální systém z toho pak už nebude, jelikož licence zaniká se starou deskou.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #22
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2011
    Příspěvků
    50

    Je tam určitě krabicová verze...deska už byla měněna a vše bylo ok...instalce OS mě čeká stejně...chci dát systém na nový rychlejší disk (oddělím cca 100 GB ať je pokoj...). jen doufám, že to pošlape...po shoření zdroje v týdnu už bych sem si snad smůlu vybral...
    Děkuju za snahu...uvidím zítra...
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #23
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2011
    Příspěvků
    50

    Tak jsem do teď bojoval s PC u rodičů a furt nic! Vše sem rozebral a znovu zapojil a PC se rozběhne, vrčí, větráček na procesoru běží, DVD mechanika svítí, oba disky vrčí, ale na monitoru nic! Znovu sem bojoval s těma malejma barevnejma kablíkama k ledkám a power sleep atd....ale stejně se přední světýlka na bedně nerozsvítila! Pokud platí, že bílej, nebo černej je minus a barevný plus, tak sem to měl správně a stejně nic... Bojim se jestli zas není něco s deskou, nebo tak... Eště mě napadá jestli jsem nějak nepoškodil procesor při zacvakávání toho drátku to šlo nějak ztuha...nevím jestli je to obvyklé? Vždy jsem stavěl pouze AMD a tam to bylo jinak...
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #24
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    První zacvaknutí jde obvykle opravdu hůře.

    Zkoušel jsi zapojit desku mimo bednu?

    Proč to nesestavuješ u sebe doma? Bez přístupu k netu se těžko řeší problémy.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #25
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2011
    Příspěvků
    50

    Ne nezkoušel...jako jen samotnou desku? A zrovna u mě přestavujou výtah, tak sem byl línej to ke mě tahat po schodech a hlavně sem nečekal zas takovýhle problémy...
    A to první zacvaknutí bylo opravdu nejhorší...teď podruhé už to šlo líp a zdálo se mi, že z toho prvního zacvaknutí je procesor trochu pošramocenej ze shora z boku...
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #26
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Citace Původně odesláno od Jan Jindra Zobrazit příspěvek
    Ne nezkoušel...jako jen samotnou desku?
    Desku + RAM + CPU (s chladičem) + zdroj + monitor + klávesnice. S takovouto konfigurací se musíš dostat do BIOSu.

    Citace Původně odesláno od Jan Jindra Zobrazit příspěvek
    A to první zacvaknutí bylo opravdu nejhorší...teď podruhé už to šlo líp a zdálo se mi, že z toho prvního zacvaknutí je procesor trochu pošramocenej ze shora z boku...
    Procesor by se pošramotit neměl (maximálně vytvoří retenční mechanismus neškodný vryp). Udělej foto.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #27
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2011
    Příspěvků
    50

    Citace Původně odesláno od r34ktor Zobrazit příspěvek
    Desku + RAM + CPU (s chladičem) + zdroj + monitor + klávesnice. S takovouto konfigurací se musíš dostat do BIOSu.
    Zkusím to a když se to nepovede tak je asi s něčím z těchto věcí zle co?

    Citace Původně odesláno od r34ktor Zobrazit příspěvek
    Procesor by se pošramotit neměl (maximálně vytvoří retenční mechanismus neškodný vryp). Udělej foto.
    Hledal jsem to správný slovo...vytvořil se tam asi tedy vryp jak se dotlačovala ta plechová potvora na procesoru při tom zacvakávání toho drátku...foto bude zítra...
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #28
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Citace Původně odesláno od Jan Jindra Zobrazit příspěvek
    Zkusím to a když se to nepovede tak je asi s něčím z těchto věcí zle co?
    Pravděpodobně. Teoreticky může jít i o nekompatibilitu.

    Citace Původně odesláno od Jan Jindra Zobrazit příspěvek
    Hledal jsem to správný slovo...vytvořil se tam asi tedy vryp jak se dotlačovala ta plechová potvora na procesoru při tom zacvakávání toho drátku...foto bude zítra...
    Ony jsou to vlastně vrypy dva (po stranách). Vypadají nějak takto:
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #29
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2011
    Příspěvků
    50

    Jo jo takový vrypy tam mám taky...takže to je ok...tak tím sem to tedy asi nezničil A s tou kompatibilitou nevím...je to ta sestava co jste mi tady radily...může být problém maximálně s tím starým diskem...můžu ho zkusit odpojit...
    Jo a tu starou grafiku jsem tam teda nedával vůbec...
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #30
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Citace Původně odesláno od Jan Jindra Zobrazit příspěvek
    JA s tou kompatibilitou nevím...je to ta sestava co jste mi tady radily...
    Nekompatibilita může být různého rázu - RAM-deska, BIOS-CPU, monitor-GK ad.

    Citace Původně odesláno od Jan Jindra Zobrazit příspěvek
    může být problém maximálně s tím starým diskem...můžu ho zkusit odpojit...
    Třeba si deska nerozumí s redukcí PATA/SATA.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 2 z 3 PrvníPrvní 123 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Upgrade PC v ceně 10 000 - 12 500 Kč
    Od Nixonson v sekci PC - upgrade
    Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 21-09-2014, 19:21
  2. Upgrade PC v ceně 12 500 - 15 000 Kč
    Od Ondrasss v sekci PC - upgrade
    Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 15-04-2013, 16:09
  3. Upgrade PC v ceně 12 500 - 15 000 Kč
    Od bulhy v sekci PC - upgrade
    Reakcí: 28
    Poslední příspěvek: 23-10-2011, 13:00
  4. Upgrade PC v ceně do 5 000 Kč
    Od nothar3 v sekci PC - upgrade
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 01-09-2010, 15:58
  5. Upgrade PC v ceně do 5 000 Kč
    Od JAKIS0 v sekci PC - upgrade
    Reakcí: 28
    Poslední příspěvek: 31-08-2010, 14:58