Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 11 z 11

Téma: Radeon 6770 a zpoždění myši - LAG

  1. #1
    Čestný člen Avatar uživatele boboco
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,226

    Zdravím, tak mě opět asi někdo vzal po hlavě hráběma a já vyměnil svou GeForce GTX 560 Ti za AMD Radeon 6770 (Dobře, dobře, vydělal jsem na tom okolo 2 000,-, tak neberte to

    Výkonem hodně vyrovnané karty, ovšem Radeon pro mě momentálně naprosto nepoužitelnej, důvod? U GeForce jsem si jednoduše nastavil vertikální synchronizaci a počet předem renderovaných snímků na 0 nebo 1 (standardně 3). Výsledek byl takovej, že když jsem ve hře pohnul myší, pohnul se i obraz. U Radeonu je ta situace taková, že pohnu myší, zhruba ty 3 snímky čekám a pak se pohne obraz, což mě přivádí k šílenství Kde se dá takhle zhovadilost ručně přenastavit?

    Co se zbylých parametrů týče Core i7-2600K 4,4GHz; 8GB 1600MHz RAM, SSD... tím chci říct, že nic jinýho to vážně nebrzdí

    Děkuji předem za všechny rady, já si jdu pustit nějakej film, ať se uklidním
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Čestný člen Avatar uživatele boboco
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,226

    Tak kdo poradí? To si mám zas zejtra objednat Geforce? Tohle se používat nedá - nebo to zkrátka neumím :-)
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Čestný člen Avatar uživatele boboco
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,226

    hmm hmm, tak jsem čekal, že nějaká dobrá duše napíše: "Boboco, ty pako jedno, co mělo v kompu vždycky jen Geforce, stačí nastavit ..."

    Ale nikdo mi nic nenapsal, Google taky nepomohl, takže já to vzdávám a měním opět na NVIDII, mějte se všici krásně
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele alfah4ns
    Registrace
    May 2011
    Příspěvků
    1,044

    jen tak mě napadá, odebral jsi pořádně a úplně staré ovladače?
    Přechod mezi platformami někdy může dělat trochu bordel.
    Ale jinak nevím, čím to.
    Nevím ale, že by si na 6770 někdo stěžoval.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Čestný člen Avatar uživatele boboco
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,226

    Zdravím,

    jj, odebral, ještě před přidáním nové karty, ale tím to nejspíš nebude. U NVIDIE se hodnota předem vykreslovaných snímků dá u každé karty nastavit, default jsou 3, kdy je pak obraz zpožděn přesně jako u ATI, takže automaticky vždy snižuju na 1 nebo 0. U ATI jsem bohužel nenašel možnost jak tuhle hodnotu změnit, určitě to taky nějak jde, ale netuším jak ...

    Vážně mě to docela mrzí, těšil jsem se, že zkusím, co z téhle karty vymáčknu, ale nemá to smysl s tímhle nastavením. Apropó, FPS hráči utrácejí tisíce za super myši, klávesnice či monitory aby minimalizovali zpoždění, ale pokud si dají do PCčka Radeonku, tak myslím, že by se hodně divili, jak by jim obdobně výkonná GeForce s myší a klávesnicí od Geniusu v řádu desítek korun natrhla prdel. Na druhou stranu, pokud mají ve hře třeba 200 nebo 300fps, pak se to zpoždění 3 snímků ztrácí, ale pokud hrají něco nového v pořádném rozlišení na plné detaily v rozmezí třeba 40 až 70 fps, tak už je to sakra znát ...

    V každém případě díky za reakci
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Pocčet předem vykreslovaných snímků neznamená zpoždění, ale udává počet ukládání snímků do framebufferu. Význam to má především u závodních her nebo u strategií, které nemají hw vykreslovaný kurzor a myslím, že to má vliv jen při vypnutém VSyncu (nebo zapnutém?). Rozdíl je znát třeba u NFS SHIFT kdy je z pohledu "bumper" auto se zapnutým vsyncem celkem špatně ovladatelné, ale z pohledu kabiny naopak velmi dobře řiditelné, při nastavení na 2 snímky je to potom ok. Myš požívám G500, instalována podle manuálu (napřed ovladače až pak zastrčená myš, to samé v případě X6 klávesnice)

    edit: a vůbec, Boboco, ty pako ...
    Naposledy upraveno uživatelem Richmond: 22-01-2012 v 21:33
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Čestný člen Avatar uživatele boboco
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,226

    ahoj

    No, nevím kdo z znás dvou je blíže pravdě, nikdy jsem se nepídil po pravém významu tohoto nastavení, ale zkoušel jsem jej v praxi (na GeForce) a zpoždění prostě bylo znát a hodně. Pokud bys měl pravdu Ty, tak nechápu důvod toho, proč na ATIně jsou všechny hry nechutně opožděné a na obdobně výkonné GeForce nikoli ...
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Bavíme se o tom samém? Nějakého brutálního zpomalení jsem si nevšiml, jde spíš o reakci na úrovni kompenzace input lagu o monitoru - defacto počet předrenderovaných snímků snižuju jen u "hardcore" hraní a u pomalejších karet (u toho SHIFTU je to díky absenci SLI takže mi jede jen jedna 560). Jestli je to opravdu hodně znatelné tak bych zkusil zakázat zvukovku na grafice (nevím, možná to nesouvisí, ale u ATIn se mi stává, že mi kolikrát hry mluví se spožděním), případně zkontroloval IRQ a bodnul grafiku do jinýho slotu/dočasně vypnul síťovku (hodně často pomáhá u desek s AMD chipsetem). BTW nemáš myš bodnutou do nějakého hubu nebo klávesnici/myš na USB, která má v sobě PS/2 rozhraní? Ty mají někdy tendenci přeskočit na OHCI místo EHCI driverů (místo USB2.0 jedou na USB 1.0 nebo jim klesne rychlost na polovinu)
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele hugostieglitz
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    914

    já se přidám,jak lze vypnout zvukovku na grafice?dejte návod prosí,díky
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Čestný člen Avatar uživatele boboco
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,226

    Tak problém vyřešen pánové, asi se Vám to nebude příliš líbit, ani mně se to příliš nezamlouvá, ale mám zpátky NVIDII GTX 560 a vše opět šlape jako víno.

    Ale je to škoda, RADEON HD 6770 je dle mého aktuálně asi nejzajímavější kartou mainstreamu na trhu, za danou cenu skvělý výkon.

    Mějte se :-)
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Citace Původně odesláno od hugostieglitz Zobrazit příspěvek
    já se přidám,jak lze vypnout zvukovku na grafice?dejte návod prosí,díky
    U nVidie lze v control panelu (v nabídce pro vlastní nastavení rozlišení nebo změny rozlišení - teď nevím přesně, ale v jednom z toho to bude).

    @boboco: Vítej zpět mezi lepší společností
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Sapphire Radeon HD 6770 512MB Nenabíhá PC
    Od Honczik v sekci Grafické karty
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 15-09-2012, 23:15
  2. Zpoždění hodin
    Od miris1 v sekci OS Windows
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 05-09-2011, 09:40
  3. Blikání HDMI u AMD HD 6770
    Od skipper33 v sekci Grafické karty
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 07-08-2011, 11:16
  4. WEP a WPA - zpoždění?
    Od Petr S. v sekci Sítě
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 04-05-2008, 12:45