Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

repas pc

marekpevný (347)|19.1.2012 11:45
ahoj.potřebuji radu od zkušených.měl jsem doma haldu komponentů a konečně se mi z toho podařilo dát dohromady funkční pc.Měl jsem všechno zapojené na stole a ted se chystám pc montovat do skříně.Zajímá mě upevnění zákl. desky.můžu dát všechno na šroubky?????u některých desek jsem viděl na pravé straně takové plastové laicky řečeno čudlíky:-))dál bych potřeboval poradit v jakém pořadí mám komponenty do skříně montovat tak abych si z něčím při montáži zbytečně nezavazel.Díkes za rady
speedsnail (4876)|19.1.2012 12:01
Distanční sloupky nebo plastový nožičky, to je celkem jedno.
Co se pořadí týče, záleží hodně na bedně.. Ve velký můžeš nejdřív namontovat disky, mechaniku zdroj, u menších to někdy nejde protože už přes ně nedáš základní desku. Takže obecně těžko radit.

Co každopádně, tak namontovat chladič na procesor a ramky mimo bednu když je k tomu lepší přístup.
VencaX (3686)|19.1.2012 12:32
Ještě bych doplnil k distančním sloupkům. Deska samotná se ti nesmí zadní stranou opírat o ten plech, na kterej jí připevňuješ a musí být rovně s tou "dírou" na konektory co máš na zadní straně skříně.
marekpevný (347)|19.1.2012 15:22
ty distanční sloupky mám dva.Tudíž je dám někde místo šroubku a tu desku tam na zbytek jenom tak mám přichytit????ptám se proto že mi to není jasné.měl jsem zato že to tam můžu všechno zašroubovat ikdyž jak mi tady někdo namítal že když to dám blízko k tomu plechu tak mi nebude sedět díra na konektory.pořád nevím jak nato.šroubky přiložené k bedně jsou poměrně krátké.budu se opakovat ale je to tak jenom na přichycení.
marekpevný (347)|19.1.2012 16:33
zdarec.tak už se mi podařilo najít na netu celkem dobrej popis instalace i z fotkama.jěště mám jeden dotaz-přidám foto z biosu.zajímá mě co znamená těch 72 stupnů.a druhá moje otázka na kterou přidám také foto .zajímá mě jestli mohu nechat takhle zapojenou tu grafiku.moc se mi nelíbí že jsou ty pasivy blízko u sebe.skoro se dotýkají.bohužel grafiku nemůžu dát do pcie nahoře protože mi tam špatně drží ten plast na konci slotu a ta grafárna tam pořádně nedrží.možná by to tam mohlo takhle zůstat ale musel by tam bejt pořádnej příval vzduchu.Co říkáte????
19012012016.JPG 19012012017.JPG
speedsnail (4876)|19.1.2012 16:43
1. 72 bude asi něco jako hraniční teplota, kterou se bude snažit ta deska nepřekročit (na procesoru).. i když teda přímej překlad "target temperature" bych spíš chápal jako teplotu, na kteroou se bude snažit dostat :) Každopádně je to jen informační hodnota kterou neovlivníš, takže neřeš.

2. nikdo neví jaká je to grafika, deska, bedna+arflow, nic.. takže těžko hodnotit.
r34ktor (7477)|19.1.2012 16:53
[quote=speedsnail;490310]1. 72 bude asi něco jako hraniční teplota, kterou se bude snažit ta deska nepřekročit (na procesoru).. i když teda přímej překlad "target temperature" bych spíš chápal jako teplotu, na kteroou se bude snažit dostat :) Každopádně je to jen informační hodnota kterou neovlivníš, takže neřeš[/quote]
IMHO se po aktivaci Q-Fan Controller zpřístupní.
speedsnail (4876)|19.1.2012 16:58
[quote=r34ktor;490312]IMHO se po aktivaci Q-Fan Controller zpřístupní.[/quote]

Aha, tak to je možný. Mě zmátlo, že je to zrovna 72°C což je třeba pro C2D dle intelu maximální dovolená teplota.
r34ktor (7477)|19.1.2012 17:35
[quote=marekpevný;490298]ty distanční sloupky mám dva.[/quote]
Jak jsi tedy nakonec desku přichytil? Dva sloupky jsou žalostně málo.
marekpevný (347)|19.1.2012 19:00
přichytil jsem to na šroubky.A sedí to dobře.co ta grafárna??????myslíte že to tak můžu nechat??????
speedsnail (4876)|19.1.2012 19:09
Myslíš že můžeš přečíst na co jsme se ptali, případně odpovědět?

btw čim víc otazníků, tim víc adidas..
marekpevný (347)|19.1.2012 19:20
grafická karta je tam tato [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
deska asus abn-sli jinej udaj jsem na ní nenašel.Doplním až to rozběhnu.procák je tam amd na 2ghz+2gb ram kingston.zdroj 500w fortron
speedsnail (4876)|19.1.2012 19:31
6600 Je tak středně topící karta, pokud máš aspon trochu větranou skřín (nějakej větrák na odtah teplého vzduchu kromě zdroje), tak se bez problémů uchladí. To že je vedle topícího chipsetu už by to neměl výrazně ovlivnit.
AndrewCZ (278)|19.1.2012 19:37
Ještě teda dotaz k tomu, jestli se ti neopírá deska o plech skříně(tray)? Způsobilo by to totiž zkrat, ty distanční šroubky tam nejsou pro srandu. [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] je můžeš případně zakoupit jestli je nemáš, akorát zrovna alfa nemá dostupný menší balení. Tohle je docela předražený pro jeden PC.
marekpevný (347)|19.1.2012 19:38
proudění vzduchu tam bude zajištěno nicméně ten chipset opravdu topí pěkně.Zatím děkuji za rady a postřehy a v neposlední řadě i za trpělivost.
marekpevný (347)|21.1.2012 17:07
zdarec.Nechtěl jsem zbytečně zakládat další vlákno proto tu otazku položím tady.zajímalo by mě k napájení čeho slouží konektor na této desce viz.odkaz [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
modře je na desce pci-e a ten konektor na molex který je nadním.
speedsnail (4876)|21.1.2012 17:13
K napájení PCI-Ex grafiky (žravějších modelů). V manuálu k desce by mělo bejt podrobnějc rozepsaný, kdy je potřeba jej zapojit.
marekpevný (347)|21.1.2012 17:27
to je vcelku zajimavé.grafiku kterou se tam chystám dát en6600 tuším(je to uvedené v diskusi předešlé) podle mého názoru napájení nepotřebuje ale jakmile zapnu zdroj tak mi začne automaticky svítit ta červená dioda co je u toho napájení.
marekpevný (347)|27.1.2012 15:17
to je vcelku zajimavé.grafiku kterou se tam chystám dát en6600 tuším(je to uvedené v diskusi předešlé) podle mého názoru napájení nepotřebuje ale jakmile zapnu zdroj tak mi začne automaticky svítit ta červená dioda co je u toho napájení.
řeším ted vcelku malej problém.pc jsem dal do skříně.problém je se startem.někdy se mi stane že stačí jenom zdroj přepnout na jedničku a sami od sebe se mi rozjede větrák na peocesoru a větrák kterej mi přivádí vzduch zepředu do skříně.Nevíte jak je to možné???????
marekpevný (347)|27.1.2012 15:19
a jěště jedna věc kterou jsem zapoměl.zaboha nemohu sehnat manuál k desce abych věděl jak mám zapijit start,reset apod.Na desce je akorát naPSÁNO ASUS ABN-SLI a to mi toho moc google nevyhodí
zsdx (2098)|27.1.2012 15:26
[quote=marekpevný;491294]a jěště jedna věc kterou jsem zapoměl.zaboha nemohu sehnat manuál k desce abych věděl jak mám zapijit start,reset apod.Na desce je akorát naPSÁNO ASUS ABN-SLI a to mi toho moc google nevyhodí[/quote]

Ono tech A8N je vicero, manual k napr. A8N-SLI si vyber dle jazyku, kterym vladnes tady.
marekpevný (347)|27.1.2012 20:41
budu se asi opakovat ale tuto otázku mi tady někdo zodpověděl tak napůl.Mám tuto desku [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
a zajímá mě jestli tam musím mít připojené to napájení grafárny (myslím tím ten vstup na molex nad pciexpres)někdo mi tady psal že je to přídavné napájení pro žravější grafiku.Já tam budu dávat en 6600 tuším(je to tady někde v předchozím tématu) a ta si myslím že to přídavné napájení nepotřebuje nicméně když dám grafárnu do toho prvního slotu pcie tak mi u toho vstupu na molex začne svítit červená dioda.
no ajěště mám druhou otázečku:z pc skříně mi vede na zapojení desky zapínání,reset a pak je tam ještě káblík kterej má na sobě nápis sleep.co to znamená?????sleep co to má za funkci?????
r34ktor (7477)|31.1.2012 16:16
Všechny požadované informace jsou uvedeny v manuálu. Stačí ho stáhnout a prostupovat.