Nejde proud do základovky???
Zdravím, mám tu celkem dlouho takový problém, když zapojím celý PC a následně se ho pokusím nastartovat, nereaguje, nesvítí ani na základovce dioda oznamující, že do ní jde proud, zkoušel jsem zapojovat co nejméně komponent, stále nic,...zdroj je na 100% funkční, testoval jsem ho v dalších PC,... a nějak nemohu přijít na to, jak tam ten proud dostat... Najde se někdo, kdo by mi alespoň trochu pomohl?.. ;)
Ted presne nevim, ale grafika je tak rok stara od ATI, nevim jaka ted zrovna,....HDD 160gb a RAMky ddr1 vsechno slouzi dobre,...a ta deska sla krasne a pak z niceho nic prestala uplne jit
Zkus to nějak líp popsat.. takhle je to věštění z kříšťálové koule.
PC fungovalo, samo přestalo, nebo si měnil nějaké komponenty, nebo je to skládačka z různých PC? Podle toho co si zatim napsal prostě odešla základní deska. Má v pořádku kondenzátory, nejsou nafouklé nebo vyteklé?
PC fungovalo, samo přestalo, nebo si měnil nějaké komponenty, nebo je to skládačka z různých PC? Podle toho co si zatim napsal prostě odešla základní deska. Má v pořádku kondenzátory, nejsou nafouklé nebo vyteklé?
PC byl koupeny kdysi od nekoho kdo ho skladal =D ,...a bezel dlouho uplne v poradku, a pak bum konec uz se nepustil....nevim proc,....nene kondenzatory jsou OK jeste jsem je ted kontroloval,...teda na pohled aspon ;)
Pokusím se to shrnout ("si to klidně shrňte, jestli vám to udělá dobře" [Izer, Dobrodinský - TABU]
1. Počítač fungoval (přesné komponenty neznáme)
2. Počítač přestal fungovat (spadnul během činnosti, bez zjevné příčiny. Přestala svítit dioda na MB, která předtím svítila)
3. Zdroj si zkoušel v jiném PC a tam funguje.
Tohle vypadá na odpálenou desku, příčina nelze určit :) Mohl to způsobit nekvalitní zdroj, mohla to být nekvalitní deska.. nevíme ale typ ani jednoho.
Ještě můžeš zkusit pc pustit bez RAM. Pokud má deska speaker, měla by začít pípat. Pokud nezačne, je mrtvá.
p.s. když pustíš PC, roztočí se disky, větráky atd?
1. Počítač fungoval (přesné komponenty neznáme)
2. Počítač přestal fungovat (spadnul během činnosti, bez zjevné příčiny. Přestala svítit dioda na MB, která předtím svítila)
3. Zdroj si zkoušel v jiném PC a tam funguje.
Tohle vypadá na odpálenou desku, příčina nelze určit :) Mohl to způsobit nekvalitní zdroj, mohla to být nekvalitní deska.. nevíme ale typ ani jednoho.
Ještě můžeš zkusit pc pustit bez RAM. Pokud má deska speaker, měla by začít pípat. Pokud nezačne, je mrtvá.
p.s. když pustíš PC, roztočí se disky, větráky atd?
1) Vypiš výrobce a označení komponent (je to na nich napsáno)
2) "Proud do desky" dostaneš zapnutím Power tlačítka. Je toto tlačítko funkční ? Zkoušel jsi PC zapnout propojením pinů pro tlačítko start na základní desce ?
3) Odpoj od počítače vše nepotřebné a nech zapojeno pouze CPU, graf. kartu a jeden modul RAM ve slotu DIMM1 ... pokud PC nestartuje, vyndej modul RAM ... jeho absenci by při startu měla základní deska signalizovat pípáním o určitém kódu (musí být zapojen speaker)
2) "Proud do desky" dostaneš zapnutím Power tlačítka. Je toto tlačítko funkční ? Zkoušel jsi PC zapnout propojením pinů pro tlačítko start na základní desce ?
3) Odpoj od počítače vše nepotřebné a nech zapojeno pouze CPU, graf. kartu a jeden modul RAM ve slotu DIMM1 ... pokud PC nestartuje, vyndej modul RAM ... jeho absenci by při startu měla základní deska signalizovat pípáním o určitém kódu (musí být zapojen speaker)
V pc je GK: asus ati ah4650 agp ramky, ty tu mam nanya a vdata po 512MB taky nic nejde..., jinak vse co jsi psal jsem zkousel =D ale vubec nereaguje....
Co třeba napsat konkrétně o jaký typ základní desky se jedná a přesný model modulů RAM ... to je tak těžké nebo si opravdu myslíš, že koukneme z okna a víme vše :runaway :rolleyes:
Máš zapojenu všechno kabeláž správně ? Přídavné napájení, nap. konektor, speaker (kvůli diagnostice při vyndání modulu RAM či graf. karty), atd. ? Pokud ano, osobně bych to viděl na "mrtvou" základní desku.
Máš zapojenu všechno kabeláž správně ? Přídavné napájení, nap. konektor, speaker (kvůli diagnostice při vyndání modulu RAM či graf. karty), atd. ? Pokud ano, osobně bych to viděl na "mrtvou" základní desku.