Zamrzání PC
Zdravím,
mám problém se zamrzáním PC. Když zapnu jakokoli hru tam po cc 5min zamrzne a pak musím dát tvrdej reset. Když jsem ve windows a jsem na netu, nebo hledím na filmy, vše je ok. Ovladače mám aktuální snad u všeho. Moje Pc:
Zdroj: Chiftec 650 W modular
Deska: MSI X48, má DDR2 i DDR3
Procesor: C2D E8400
Ram: 2x2GB Kingston DDR3
Disk: Samsung spinpoint F1 750GB
Grafika: GTX 260 Point of View
Windows 7 Ultimate 32 bit, zkoušel jsem i Profesional nebo 64-bit verze a pořád to dělá to samé.
Naposled jsem měnil paměti a flashoval bios na poslední verzi. Předtím jsem měl paměti A-Data Viesta 2x2GB 800mhz. Nevím co s tím. Pokud jsem něco neuvedl rád doplním.
mám problém se zamrzáním PC. Když zapnu jakokoli hru tam po cc 5min zamrzne a pak musím dát tvrdej reset. Když jsem ve windows a jsem na netu, nebo hledím na filmy, vše je ok. Ovladače mám aktuální snad u všeho. Moje Pc:
Zdroj: Chiftec 650 W modular
Deska: MSI X48, má DDR2 i DDR3
Procesor: C2D E8400
Ram: 2x2GB Kingston DDR3
Disk: Samsung spinpoint F1 750GB
Grafika: GTX 260 Point of View
Windows 7 Ultimate 32 bit, zkoušel jsem i Profesional nebo 64-bit verze a pořád to dělá to samé.
Naposled jsem měnil paměti a flashoval bios na poslední verzi. Předtím jsem měl paměti A-Data Viesta 2x2GB 800mhz. Nevím co s tím. Pokud jsem něco neuvedl rád doplním.
Zdravím, taky mne to napadlo. Na obrázku jsou teploty ve win 7, je teplota vysoká u GK? A co u ostatních?
Díky za odpověď.
Díky za odpověď.
Teploty sou super....
Otestuj GK pomoci OCCT GPU test a sleduj teplotu. To same muzes udelat pomoci MSI Kombusteru a sleduj teploty, pri jake se to zasekne.
Tez je mozne, ze je vadna GK. Udela to pri zaseku artefakty? Udela zvuk smycku????
Testoval si RAM pomoci Goldmemory ci Memtest86+?
Otestuj GK pomoci OCCT GPU test a sleduj teplotu. To same muzes udelat pomoci MSI Kombusteru a sleduj teploty, pri jake se to zasekne.
Tez je mozne, ze je vadna GK. Udela to pri zaseku artefakty? Udela zvuk smycku????
Testoval si RAM pomoci Goldmemory ci Memtest86+?
[quote=Arnold1;490735]Zdravím, taky mne to napadlo. Na obrázku jsou teploty ve win 7, je teplota vysoká u GK? A co u ostatních?
Díky za odpověď.[/quote]
49° klidu je v pohodě. Ty potřebuješ znát stav v zátěži, jak je uvedeno výše. Spusť nějakou hru a jestli to běžně padá po pěti minutách, zkoukni max. teplotu v HWM po čtyřech.
Díky za odpověď.[/quote]
49° klidu je v pohodě. Ty potřebuješ znát stav v zátěži, jak je uvedeno výše. Spusť nějakou hru a jestli to běžně padá po pěti minutách, zkoukni max. teplotu v HWM po čtyřech.
Paměti jsem testoval Memtestem, byly ok, ještě zkusí Goldmemory, jak dlouho to cca trvá? Artefakty to nedělá, karta jela normálně s předchozí verzí biosu a ram. Zvuk se vypne, žádná smyčka.
Ono taky zalezi jak si to testoval.
Spust Kombustor nebo OCCT jak sem psal. To zahreje GK na nejvyzsi teplotu a uvidis, jestli to spadne.....
Spust Kombustor nebo OCCT jak sem psal. To zahreje GK na nejvyzsi teplotu a uvidis, jestli to spadne.....
Tak to nechápu, ve hře se pc sekne, když ho testnu tím OCCT tak je vše ok, gk vzroste až na 78 stupňu ale nesekne se.
Ještě by nebylo od věci otestovat ramky - sekání je u "kingshitů" naprosto běžná věc, kolikrát vadu nelze odhalit ani memtestem, ale jen výměnou ram za jinou značku (Corsair, Patriot, OCZ, A-Data)
Taky zalezi jak si to mel dlouho bezet..... Muzes taky zkusit OCCT PowerSupply test, to ostestuje vlastne vsechno dohromady. CPU, pametovy subsystem i RAM.
Urcite bychtestnul GoldMemory.
Urcite bychtestnul GoldMemory.
Zdravím, tak děkuji za rady. Mělo by to být jasné, půjčil jsem si paměti od známého A-DATA Gaming series DD3 2x2GB 1333 MHz. Sice jsem hrál chvíli ale neseklo se to ani po 10 min. Jediné co mi trochu vadilo, že hra nebyla tak plynulá. Zkusím ještě přeinstalovat ovladače grafiky. Jaké doporučujete pro GTX 260? Nebo mohu dát poslední od nVidie? Nebo bych měl přeinstalovat i Win 7, když mám jiné paměti?
Ach jo, prosimte dej tam ty Tvoje RAMky a otestuj je pomoci Goldmemory...., poradne, zadny svindlovani.
tady je napsany jak se to ma udelat.....
tady je napsany jak se to ma udelat.....
Zdravím, tak jsem paměti testnul i Goldmemory a chybu to nenašlo. Bude to tedy kompatibilitou? Ale výrobce desky tyto ram doporučuje na svých stránkách. Dnes jsem je půjčil známému, uvidím s čím zítra přijde.
Pro Georginek: jak se dívám, máš stejný procesor jako já, jak jsi jej nataktoval na takovou frekvenci? Mám chladič Xigmatek HDT-S963, myslíš že by to uchladil?
Díky za odpověď.
Pro Georginek: jak se dívám, máš stejný procesor jako já, jak jsi jej nataktoval na takovou frekvenci? Mám chladič Xigmatek HDT-S963, myslíš že by to uchladil?
Díky za odpověď.
Ja myslim, ze sem to docela hezky popsal ( jak sem to delal ) viz ZDE. Prvnotne bych si ale posteloval RAMky, nez se zacal hrabat v taktovani CPU a celyho pametovyho subsystemu.
Mas ty sve RAMky spravne nastavene?
Mas ty sve RAMky spravne nastavene?