Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 8 z 8

Téma: Pomalý router D-Link DIR615

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Jan 2012
    Příspěvků
    12

    Dobrý večer,mám tento problém.Používam router d-link dir615 asi 3 mesiace,išiel bez problémov,až do 10.1.2012,keď som si všimol že ide veľmi pomaly.Zmeral som rýchlosť: downloud 4.9 mbit./s a uploud 0.12 mbit./s.Dovtedy som mával okolo 15 a uploud okolo 20 mbit./s.O niekoľko dní som si všimol že to urobilo aj pri výpadku elektriny.Musel som vojsť do routera ,vypnúť wifi potom znovu zapnúť a od vtedy to ide dobre.Ale mám obavu že pri nejakom výpadku elektriny mi to bude znovu robiť.Nemal niekto podobný problém,alebo nevie niekto poradiť.Nejde aj tak pomaly?Rýchlosť netu mám 40mbit.Cez router s kablom mi aj tak chodí, ale keď dám wifi ide len okolo 14 až 18 mbit./s.Ďakujem .
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    1,334

    Snadná pomoc, nastav si wifi kanál na Auto a pokud se přenos opět zpomalí, tak staci router restartovat aby si nasel jiny vhodny kanal.

    Skoro s jistotou pri vypadku proudu si vetsina wifi v okoli nastavila shodny kanal, neb v tu chvili se zdal volny. Takze bud to vyresit dalsim restartem, nebo nastavit kanal rucne a to nektery z vyssich ktery je uplne cisty.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Jan 2012
    Příspěvků
    12

    Zdravím,najprv Ti ďakujem za odpoveď.Keď mi to išlo pár týždnov bez problémov a cca raz za mesiac sa mi zdalo že je to nejaké spomalené vytiahol som na minútku káblik od elektriny z routeru a ono sa to zrýchlilo,ale tento výpadok prúdu ma dosť pomýlil.Je pravda,keď som začínal s notebookom a routerom pred 2 rokmi tak u nás v činžiaku boli pripojení na wifi asi štyria.Posledné 2 týžne som ich narátal 14 pripojení. Asi sme niektorí na tých istých kanáloch,a ako zistím ktorý kanál je čistý ako si povedal?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    1,334

    Vetsinou si router vhodne najde cisty kanal po tom restartu, takze kdyz to restartnes vecer kolem 19 az 21 hodiny tak ten na kterem zustane je ten spravny, jinak vyskenovat to z PC/NTB muzes treba programem inSSIDer 2.0, viz google.

    14 siti je opravdu hodne, zvlast jestli maji nektere natvrdo 40MHz sirku kanalu, no vsak uvidis v tom programu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Jan 2012
    Příspěvků
    12

    Zdravím,super program.Ďakujem.Ľutujem ešte nemožem dať body ale potom dám.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Jan 2012
    Příspěvků
    12

    Zdravím ,chcel by som sa spýtať na ten inSSIDer.Je tam graf volá sa to Amplitude je to v dB.Ja mám hodnoty okolo -48 a druhí majú okolo -72 až -81. Čo je lepšia hodnota väčšia alebo menšia?Ďakujem za odpoveď.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    1,334

    Menší absolutní hodnota uvedeného čísla je lepší, konkrétně tvůj signál je nejsilnější ze všech.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Jan 2012
    Příspěvků
    12

    Zdravím,preto som sa pýtal lebo ohľadom vedomostí okolo routra som úplný laik,a ešte ma zmiatlo to že niekedy net tak spomalý že niektorú stránku načítava aj 10-20sekúnd a stane sa že niekedy vypadne celkom,potom musím napojiť kábel,ísť do routra vypnúť wifi zapnúť wifi a ide zase 2-3 dni,dosť často musím zadať heslo siete. Ďakujem.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. TP-LINK router problém
    Od PeeSee v sekci Sítě
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 24-03-2014, 22:55
  2. Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 23-09-2013, 17:10
  3. Reakcí: 18
    Poslední příspěvek: 10-08-2008, 01:31