Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

navrácení zboží

marekpevný (347)|24.1.2012 16:12
Ahoj.Potřeboval bych menší info.Zakoupil jsem si bezdrátovej set klávesnice + myš.Ovšem po asi týdnu práce s myší jsem zjistil že to není to pravé ořechové.Zboží mám nárok do 14 dnů vrátit ne?????bez udání jakéhokoli důvodu a peníze by mě měli taky dat hned ne??????
speedsnail (4876)|24.1.2012 16:22
1. Těch 20 otazníků je opravdu zbytečných. Uživatelé fóra jistě pochopí, že jde o větu tázací i když bude jen jeden.
2. Máš nárok na vrácení do 14 dnů, pokud jsi kupoval přes internet
3. Vrátí ti prachy až do 100%, ale mohou si strhnout částku potřebnou k uvedení výrobku do původního stavu (tzn, pokud je k tomu neporušený orig. obal a set jako nový, neměl by to být problém).
durib (1141)|24.1.2012 16:27
Ze zákona je možno vrátit zboží nakoupené na dálku do 14 dnů v neporušeném obalu.
Kamenné obchody ale obvykle vrácení umožní také. Buď vrátí peníze, nebo si bedeš muset koupit jiné zboží za stejnou/vyšší cenu.
Mohu vědět, o jaký bezdrátový set se jedná? Díky.
marekpevný (347)|24.1.2012 16:34
objednával jsem pře net ale vyzvedával na kamenné pobočce.Krabici a vše potřebné mám nepoškozené.tzn. že navštívím pouze prodejnu a mělo by to vše být o.k?nebo bud problém kvůli tomu že jsem to vyzvedával v kamenné pobočce?
marekpevný (347)|24.1.2012 16:36
je to tento set [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
měl jsem z bezdrátem od logitechu dobré zkušenosti ale ta myš mi do ruky prostě vůbec nesedí.
alfah4ns (1040)|24.1.2012 16:45
K právu vrácení do 14dní pro fyz. osoby:
- Pokud je objednávka nezávazná a kupní smlouva se uzavírá v momentě, kdy člověk přebírá a platí zboží, nárok na vrácení bez udání důvodu do 14 dní nevzniká.
- Pokud je kupní smlouva uzavřena již při internetové objednávce/jeho potvrzení, pak toto právo fyz. osoby mají nezávisle na tom, jestli to vyzvednou na prodejně nebo si to nechají doručit.

Takže to chce zkouknout obchodní podmínky konkrétního eshopu, bývá to tam uvedeno.
Ve většině případů se jedná o druhou možnost, jsou ale výjimky (např. Electroworld)

jestli se jedná o ts-bohemii, jedná se o druhý případ, kupní smlouva je del jejich obch. podmínek uzavřena potvrzením jejího návrhu (= objednávky).