Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 31

Téma: z PC do AP a bezdrát?

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Apr 2011
    Příspěvků
    46

    zdravím,
    Chtěl bych si vytvořit bezdrát v pokoji (kvůli Android OS ve smartphonu).
    Moje představa je taková:
    Kabelem bych chtěl mít přivedený internet do PC a z druhé síťovky vyvést síťový kabel, který zapojit do OvisLink WL5460 a pomocí něj vytvořit bezdrát.
    Lze toho nějak docílit?
    Jsem začátečník, poraďte prosím, děkuji všem
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Ano, stačí zapojit kabel z modemu do Ovislinku (LAN1), z LAN2 kabel do PC a přes webové rozhraní (myslím že 192.168.0.100 ale ruku do ohně za to nedám) zapnout wifi.

    edit: Ještě poznámka - u té 5460 bych doporučil přejít na poslední firmware (z 5460 v2), předejdete zasekávání a "uvíznutí" androida na wifi
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    1,334

    Mam 2 poznamky,

    1. WAN tedy vstupni port internetu do ovislinku je popsan LAN2, z ovislinku LAN1 pak pripoj PC a pokracuj s nastavenim dle navodu od vyrobce.

    2. Konfigurace 5460AP je i presne dle navodu vyrobce natolik komplikovana, ze je lepsi odnest ho nekam nastavit, pokud se ti to nepodari po nejake te hodine trapeni. IMHO je lepsi ho strcit do supliku(respektive ekologicky zlikvidovat) a koupit levny WR741ND TP-Link
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Mám tu jeden na zemi, druhej v garáži (tuším tam je přímo v2 tzn černej), WAN = LAN1, PC = LAN2
    Komplikovná? Dyť je to defautní nastavení výrobce takže ikdyž to apčko jenom resetne vzadu čudlikem tak má nastaveno

    edit: přikládám "postup" (na konfiguraci 5460AP je napřed nutné nastavit síťovku viz. první obr., dále pak stačí do browseru napsat defaultní ip apčka pro konfiguraci 192.168.100.252, po nastavení AP pak zase přehodíme zpět na aut. přidělování ip), druhá síťovka není ani zapotřebí (protože vypneš pc = nemáš net na wifi, to samé pokud bys neměl zaškrtnuté sdílení internetu u té druhé síťovky, ale kdyby ti šlo právě o tohle tak to klidně můžeš píchnout na tu druhou síťovku, v tom ti samozřejmě nikdo nebrání)...
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 1.png 
Zobrazení: 107 
Velikost: 47.0 KB 
ID: 24151   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 2.png 
Zobrazení: 174 
Velikost: 145.9 KB 
ID: 24152   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 3.png 
Zobrazení: 101 
Velikost: 144.7 KB 
ID: 24153   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 4.png 
Zobrazení: 148 
Velikost: 131.8 KB 
ID: 24154   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 5.png 
Zobrazení: 103 
Velikost: 37.6 KB 
ID: 24155  
    Naposledy upraveno uživatelem Richmond: 30-01-2012 v 02:29
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    1,334

    Ne, opravdu v režimu Gateway (AP Router) je defaultne LAN1 a WLAN v bridge, je na nich pusteno DHCP a LAN2 je WAN a je vnejsi stranou NATky, viz návod od výrobce.

    Jinak 5460v2 jsou jak modre tak sedocerne, dle barvy nelze rozlisovat.

    Komplet návod: http://fs.airlive.com/manual/AirLive...Pv2_Manual.pdf

    A - Power Adaptor -12V 1A - power supply adaptor delivered with product.
    B - LAN1 - LAN port
    C - LAN2 - LAN port 2 or WAN port(Gateway Mode only)
    D - (Factory) Reset
    Press over 3 seconds to reboot this device.
    Press for over 10 seconds to restore factory settings.
    Performing the Factory Reset will erase all previously entered device settings.
    Naposledy upraveno uživatelem |Mio|: 30-01-2012 v 20:59
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Citace Původně odesláno od |Mio| Zobrazit příspěvek
    Ne, opravdu v režimu Gateway (AP Router) je defaultne LAN1 a WLAN v bridge, je na nich pusteno DHCP a LAN2 je WAN a je vnejsi stranou NATky, viz návod od výrobce.
    Tak zaprvé je 5460 zapnutý v defaultním módu (AP) jak je ostatně vidět ze screenu
    Za druhé WAN je port LAN1 (vedle napájení, je to "Internet Connection", DHCP je na něm opravdu zapnuté a řídí ho modem - opět vidět na screenu se statusem "Getting IP" a tudy do něj půjde "internet")
    Za třetí mód Gateway je právě z nových firmwarů a na původním 5460 vůbec nebyl. Hlavně nechápu proč by tenhle mód vůbec použil když potřebuje právě mód AP aby se na něj ten Android pověsil. Teď mi do toho ovšem zapadá tvá poznámka o časově náročném zprovoznění, protože mód Gateway je primárně určen na úplně něco jiného

    v2 jsou černé a mají v sobě recovery firmware (je to i napsaný zespodu), modrý jsou v1 a bez recovery nicméně se do nich dá bezproblémů flešnout v2 firmware (jako to mám já u tohodle kusu)

    Na závěr si dovolím pár fotek (omluvte zhoršenou kvalitu úklidu )
    1. apčko (5460 v1, firmware z v2, podrobnosti viz. předchozí příspěvek), LAN1 = WAN, LAN2 = PC
    2. takhle to normálně leží - modrej kábl z původní krabice (4 drát), "kabelbordel"
    3. modrej (z LAN2) fakt jde do pc
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: IMG_1818.jpg 
Zobrazení: 133 
Velikost: 368.3 KB 
ID: 24161   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: IMG_1821.jpg 
Zobrazení: 128 
Velikost: 614.6 KB 
ID: 24162   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: IMG_1820.jpg 
Zobrazení: 100 
Velikost: 445.9 KB 
ID: 24163  
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    1,334

    Reknu to asi takhle, koukni se na fotky co jsem prilozil ja, precti si ten NAVOD OD VYROBCE na ktery odkazuju,

    UVEDOM SI ZE MAS PREDELANY V1, KDE JSOU TY PORTY SKUTECNE OPACNE

    a pak se spolecne zeptame jesli ma cisty 5460 nebo tu v2, kdybys nadale neveril v modre v2 tak ti jich vyhrabu vic, snad se tu dve ci tri jeste najdou.

    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Citace Původně odesláno od |Mio| Zobrazit příspěvek
    UVEDOM SI ZE MAS PREDELANY V1, KDE JSOU TY PORTY SKUTECNE OPACNE
    No tak to teda nejsou, protože je vevnitř stejná deska (větší paměť + snad jen jinej realtek chip 8186/7 - přesně si z hlavy nepamatuju, ale klidně vyměnim kabel a mrknu do logu - mám ho v garáži). Dobře, tak se teda 5460v2 dělaly i v modrym bakelitu (přiznám se, že my je kupovaly v 10pcs packách). Černý se liší akorát barvou bakelitu (5450 akorát v černý perleti). To samý rozhození LAN portů je i u 5450.

    [SPOILER=5460 v1/v2 - blue]
    http://wifi.aspa.cz/ovislink-wl-5460...nt-sma-z28516/

    [/SPOILER]

    [SPOILER=5460 v2 only - black]
    http://www.alfacomp.cz/php/product.p...40000000000ALQ

    [/SPOILER]

    Vidíš tu někde prohozený porty? Mám jich tu pár v garáži, i ty neflešnutý a můžu tě ujistit, že porty jsou stejný (a určitě kvůli v2 začnou dělat jiný bakelity nebo překopávat design pcb, že jo? ). Přehozený jsou akorát tak na ten AP+bridge mód - z jakýho důvodu ho vůbec doporučuješ místo AP módu?
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    1,334

    V rezimu gateway, proste sve nastaveni IP prenese do routeru na WAN, na PC pusti DHCP klient, privod netu prskne do WAN(LAN2), z LAN1 propoji do PC a vznikne mu klasicka vnitrni sit schovana za NAT vhodna pro veskerou srandu co Android nabizi, moznost pripojit vice wifi zarizeni bez jakehokoliv nastavovani, moznost pripojit vice veci kabelove pres switch.

    Samo je jeste vhodne zabezpecit wifi cast.

    Vyhody:
    - vyhne se konfigurace NAT v PC s windows
    - netreba zapinat PC kvuli netu pro android
    - wifi sit k dispozici pro dalsi zarizeni
    - netreba resit konfiguraci IP v zarizenich
    - moznost pustit ve vnitrni siti smb, dlna, atd.


    Jinak WAN je u me vzdycky jediny port Wide Area Network tedy vstupni internetu pro ucel prekladu NAT do vnitrni site, zadny jiny rezim krome gateway kabelovy WAN nema=nepotrebuje, vzdy jsou to potom 2 rovnocenne LAN porty a neni treba rozlisovat ktery bude vstup a ktery vystup.

    A DLE VYROBCE JE JAKO WAN PORT POUZIT PORT POPSANY LAN2. Nevim co vice dodat, protoze to uz nemuze byt nadale nedorozumneni, ale ignorace. Vyrobce to pise jasne. Ja to doufam uz pisu taky jasne. Mam jich na siti porad jeste pres 20 ks bohuzel, ale postupne to likviduju a preklapim do 5GHz pasma takze se mi tu hromadi a vsechny pri prepnuti do prislusneho rezimu maji WAN na LAN2, dokonce tu mam i dva kousky a HW licenci APPro a defaulne maji jako WAN v prislusnem rezimu taky LAN2, ale tam se to da celkem snadno otocit dle potreby.


    EDIT: Jo a V2 maji vzdy novou "kovovou"(perletovou?) barvu, vsimni si rozdilu na moji fotce a na tvoji, V1(V1naV2)je jasne modra a V2 jsou vzdy "kovove" modra/cerna
    Naposledy upraveno uživatelem |Mio|: 31-01-2012 v 22:23
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Citace Původně odesláno od |Mio| Zobrazit příspěvek
    - vyhne se konfigurace NAT v PC s windows
    - Není třeba, má nastaveno na modemu
    Citace Původně odesláno od |Mio| Zobrazit příspěvek
    - netreba zapinat PC kvuli netu pro android
    - Není třeba, AP funguje i bez PC
    Citace Původně odesláno od |Mio| Zobrazit příspěvek
    - wifi sit k dispozici pro dalsi zarizeni
    - To samé v režimu AP
    Citace Původně odesláno od |Mio| Zobrazit příspěvek
    - netreba resit konfiguraci IP v zarizenich
    - To samé v režimu AP

    Citace Původně odesláno od |Mio| Zobrazit příspěvek
    Jinak WAN je u me vzdycky jediny port Wide Area Network tedy vstupni internetu pro ucel prekladu NAT do vnitrni site, zadny jiny rezim krome gateway kabelovy WAN nema=nepotrebuje, vzdy jsou to potom 2 rovnocenne LAN porty a neni treba rozlisovat ktery bude vstup a ktery vystup.
    U 5460AP nelze jinak, má pouze 2xLAN (čili vždy bude jeden vstup a druhý výstup, samozřejmě kromě REPEATER/WISP a podobných módů)

    Ignorace to zcela jistě je (nevím proč, ale mám tě v Ignore Listu - ale fakt už si nevzpomínám proč), protože takhle mi tu taktéž šlape x Ovislinků a to dlouhodobě, bez problémů. Samozřejmě pokud člověk neví co je vhodnější/jednodušší použít za mód tak si pak může stěžovat na "pitomej Ovislink", který nelze "jednoduše" nastavit . Kdyby mě na tom od léta neběžela stinná stránka poloviny baráku tak neřeknu ani píp, ale takhle (navíc když už jsem se dokopal k tomu focení)?
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    1,334

    Hele na jakym modemu?? Ja nevidim nikde ze by mel nejaky modem ktery by mu prideloval IP pripadne routoval ???

    Podle toho jak se ptal tak ma v PC 2 sitovky a jeho prvotni napad byl pouzit PC pro routovani.

    A 5460 jsou nesmrtelny, kvalitni, ale pitome nastavitelny, oproti jinym vyrobcum pro laika daleko obtiznejsi, pro nas je to jen o par sekund navic.

    PS: Ty vyhody jsou totiz samozrejme oproti reseni na ktere se ptal.
    Naposledy upraveno uživatelem |Mio|: 31-01-2012 v 22:41
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    A neni úplně fuck jestli mu jde internet ze síťovky nebo z modemu/whatever (a nejspíš má adsl modem, modem od kabelovky nebo na střeše apčko pokud je někde na vesnici, který mu ip adresu přděluje takže je fuck jestli to dá tý 5460 nebo síťovce ne?)

    edit: ad výhody: psal jsem to ve 4. postu - net mu pojede i bez druhé síťovky nehledě na tom jestli má zapnuté pc nebo ne.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    1,334

    No neni, protoze v rezimu AP mu to prece nebude NATovat na dalsi PC.

    V rezimu AP neni defaultne ani DHCP Server.

    Krome ADSL routeru, ktery ma pusteny DHCP, ale zaroven by mel Wifi, takze to nebude tento pripad, vsechno ostatni prideluje jedinou pevnou, nebo dynamickou IP, takze bez NAT nebude android telefon jako druhy klient.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    A jak z 2xLAN vykouzlí další díru pro pc?
    Možná má ADSL router mimo signál, možná o dvě ulice dál, možná má adsl bez wifi - na můj vkus moc "možná", nebudu se dohadovat.
    Jak druhý klient? Jako v jiným adresovým prostoru???

    edit: a vůbec, jak to, že mu půjde net když mu nepoběží pc (tzn. net z tý druhý síťovky)?
    Naposledy upraveno uživatelem Richmond: 31-01-2012 v 22:57
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    1,334

    Proc dalsi diru???

    ted ma kabel do PC z nejakeho prijmu internetu, v PC ma na sitovce nastavenou IP (pro priklad 10.0.0.10), at z DHCP nebo pevnou,

    veme 5460, prepne do rezimu Gateway, do LAN2 pripoji privod internetu, nastavi IP pro WAN 10.0.0.10, z LAN1 pripoji PC kde nastavi DHCP - Automatiku, dotane od 5460 IP 192.168.100.1, Android je jiste mobil/tablet s wifi, takze se pripoji k siti airlive a dostane IP 192.168.100.2.

    Muze na Wifi pripojit libovolnyy rozumny pocet dalsich zarizeni a automaticky dostanou IP a budou na internetu.

    V pripade potreby LAN proste do LAN1 zapoji Switch a kabelama dal z nej do zarizeni, ktere dostanou IP z DHCP z 5460


    Jasny ??


    EDIT: Jedinou nevyhodou je vykon 5460, ktery uz nebude stacit routovat (prohnat NAT) vyssi datove toky, dejme tomu nad 16 MBit/sec, s APPRo nad 20 Mbit/sec, proto jsem vzhledem k "pitomnejsimu" nastavovani doporucoval koupit normal levny wifi routrik uz s n normou (WR741 a podobne)
    Naposledy upraveno uživatelem |Mio|: 31-01-2012 v 23:09
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 25-11-2012, 21:18
  2. Klávesnice: Bezdrat --> 2 PC > 1 zarizeni
    Od Tommula v sekci Periferie
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 27-01-2010, 10:56
  3. Myši: bezdrat do 1 000
    Od sapin II v sekci Periferie
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 07-04-2009, 08:21
  4. Myši: Drát nebo bezdrát
    Od Gabrieluss v sekci Periferie
    Reakcí: 19
    Poslední příspěvek: 27-01-2009, 17:27