Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 13 z 13

Téma: i5-2500K nový chladič, ramky

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Aug 2011
    Příspěvků
    17

    Zdravím
    Chci vyměnit základní box chladič na i5-2500k za Noctua NH-D14, chtěl bych ho nataktovat aspoň na 4,2. Dál bych měl dotaz ohledně Ram. Desku mám -GIGABYTE GA-Z68XP-UD4 a ram Kingston HyperX Genesis Grey 4GB (2x2GB) DDR3 2133. problém je v tom že nejdou nataktovat protože je nepodporuje deska už jsem to tu na foru řešil. Chtěl bych koupit Kingston HyperX 16GB (4x4GB) DDR3 1600 XMP (KHX1600C9D3K4/16GX) mezi podporovanými a těmito je rozdíl před / mezi podporovanýma 3 a na těch nových 4, nevím jestli to není náhodou jen počet kusů?

    Předem děkuji


    Ještě pro jistotu celá sestava: Deska-GIGABYTE GA-Z68XP-UD4 - Intel Z68,procesor-Intel Core i5-2500K, grafika-GIGABYTE GTX 470 OC (GV-N470OC-13I) 1.28GB, ramKingston HyperX Genesis Grey 4GB (2x2GB) DDR3 2133,HDD SSD OCZ Agility 3 Series disk, SATAIII, 2,5" - 120GB (chip MLC), 2 HDD-WD Caviar Black - 1TB a zdroj-Enermax MODU82+ II 625W
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele alfah4ns
    Registrace
    May 2011
    Příspěvků
    1,044

    A děláš něco extrémně náročného na RAM, abys poznal přínos o kousek rychlejších modulů (který s epohybuje v + max pár %)?

    2500k hoď klidně na 4.5+ GHz
    deska na to má, chlazení taky, zdroj taky.
    pOkud to nemáš v nějaké špatně chlazené skříni, to ale vzhledem k vybraným komponentám nepředpokládám (je vidět, že zbytečně nešetříš)

    RAM bych vzal tyhle:
    http://www.alfacomp.cz/php/product.p...00821Y51WF1HLZ
    - low profile nebude kolidovat s velkými chladiči
    - 1.5V
    pokud teda 16GB máš jak využít...
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Aug 2011
    Příspěvků
    17

    PC mám hlavně na hry. Skřín mám Chieftec CH-02B osazenou 2x120 větráky jeden v zadní pozici jeden nahoře a dvěma 80 jeden je v přední části za HDD a jeden je přidělán do bočnice přímo před grafickou kartou.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele alfah4ns
    Registrace
    May 2011
    Příspěvků
    1,044

    A myslíš, že 16GB RAM při hrách využiješ?
    Hry jsou převážně (až na výjimky) 32bit aplikace, takže neumí naadresovat více než 2GB.
    Jediné využití pro tak velkou ram v tvém případě je, pokud i vytvoříš ramdisk a převedeš na něj swap.

    skříň a její chlazení ok i pro OC sestavu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Aug 2011
    Příspěvků
    17

    Ram mám v plánu už déle místo těch původních,ale je správná otázka jestli to využiji chtěl jsem jí přidat ke grafice na CPU,o ramdisku slyším poprvé a dost se mi to líbí :-O A bude to tak znát, když mám sytém už teď na ssd. Nebo koupit jen 8gb
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Znát to bude (a navíc "se to nevochodí"), spíš je otázkou, jestli se ti to bude chtít pořád kopírovat do ramdisku
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Aug 2011
    Příspěvků
    17

    No když to tak čtu takže pro mě bude nejlepší koupit 8gb. 2gb chci přidat CPU grafice a 6 pro systém stači víc než dost
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Aug 2011
    Příspěvků
    17

    Kdybych koupil 2 tyto s lepším časováním? http://www.czc.cz/corsair-vengeance-...58672=sPC12800
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Vapadají ok, leč v ruce jsem je nikdy neměl, na druhou stranu mohu doporučit ty klasické vysoké (červený heatspreader, CL7-8-7) a v kitu. Měly by být ještě o pár stovek levnější a nebude s nimi problém kdyby bylo potřeba je reklamovat
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Aug 2011
    Příspěvků
    17

    Ale mám v plánu koupit ten chladič na cpu Noctua NH-D14 vejdou se pod něj ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    To nevím, já si zásadně nedovolím pořizovat předraženej chladič ani tomu nejhoršímu zákazníkovi
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Aug 2011
    Příspěvků
    17

    A co by jsi mi doporučil? Jen podotknu že mám bočnici z plexy a rád bych aby byl chladič nejen afektivní ale zároveň i dobře vypadal Děkuji
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Paměti: Chladič CPU a Ramky
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 20-12-2011, 22:16
  2. Chlazení procesorů: Nový chladič pro 775 a 1155 (E8400)
    Od Kudykam v sekci Chlazení
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 04-10-2011, 09:08
  3. Chlazení procesorů: i5-2500k
    Od marekpevný v sekci Chlazení
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 11-08-2011, 18:15
  4. Nový chladič CPU nefunguje
    Od dracihnev v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 10-04-2011, 12:17
  5. Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 10-01-2008, 00:52