Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Nestartuje Win

pancoo (125)|2.2.2012 07:58
Ahoj,

mám notebook Lenovo ThinkPad R61i. A měl jsem problémy s WinXP tak jsem se rohodl je naformátovat a měl jsem doma cd Win7. Tak jsem je tam dal. Nakonec jsem ale zjistil že jsou problémy s instalací a i když jsem je tam nakonec dodal tak nefungovali správně HDD furt hrabal a cele okna se sekali. Řekl jsem si, že se na to vykašlu a dám tam zpět XP.
Udělal jsem rychlý formát z origo CD XP Home. Nainstaloval a všechno běželo. Ale, to cd Win XP je SP1. Tak jsem na jiném pc stahl SP3 ze stránek Microsoftu a nainstaloval. Vše proběhlo v pořádku a dal jsem restart. A najednou chyba.

Chyba 0xc0000221
- četl jsme na netu co s tím a zjistil jsem, že to řeší oprava. Tak jsem spustil opravu Win XP z origo CD. Ta oprava proběhla a šel restart.
A najednou jiná chyba.

Chyba 0xc000021a.- bojím se že mi odchází HDD, který má potíže se zápisem, no prostě že ty instalace se sice nainstalujou ale ne pořádně.

Potřeboval bych doporučit postup jestli to skusit nainstalovat celé znovu ? Nebo vyměnit nějaký HW? Ale zase nemám doma nic co bych mohl vyměnovat atd. Do servisu to nedám, protože to co je tu u nás nepovažuju za servis takže to potřebuji řešit nějak přes Vás.

Děkuji
Richmond (8084)|2.2.2012 08:47
[quote=pancoo;492010]...bojím se že mi odchází HDD...[/quote]
Stáhni a vypal Hirens boot cd, nabootuj do miniXP, mrkni na SMART, spusť test HDD (je jich tam hned několik, nejoblíbenější je HD Tune - v něm ještě odfajfkuj Quick Test) a nech projet do konce
pancoo (125)|2.2.2012 09:39
To mě taky napadlo ale je to jediný pc co mám (ted píšu z mobilu). A tak ta možnost něco stahnout vypálit je u mě pasé. A ještě k tomu jsem v práci a kámoši jsou rozházený po různejch VŠ v ČR a tak mi to taky hned dneska nikdo nevypálí...
A já na to docela spěchám ...
pancoo (125)|2.2.2012 17:53
Tak a ted jsem udelal komplet novou instalaci. Opět SP1 funkční uplně v pohodě. Vzal jsem jinou staženou SP3 a nainstaloval. Vše v pohodě a pak restart a chyba 0x000000A.
A konec ....¨

Prosím, nevíte někdo co s tím ??? Když to v SP1 funguje vše dobře tak by to neměl být disk?
Zkoušel jsem poslední funkční konfiguraci a nic. Pustil jsem chkdsk /r a ten našel několik neopravitelných chyb...
:(
Richmond (8084)|2.2.2012 18:33
Tak si stáhni HD Tune (test povrchu disku, SMART) + Crystal Disk Info (SMART) a zkontroluj disk.

SP3 osobně pokládám za zlo (poslední pokus prodloužit život XPčkům, čili co nejvíc je pos.... aby lidi přešli na novější OS), jedu max. na SP2. U všech OS doporučuji ZAKÁZAT Windows Update a záplaty stahovat jen ty co člověk potřebuje (a ne instalovat všecko protože Pepík támdle řikal, že je to lepčí a i bezpečnější, bu bu bu)