Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Nenajede obrazovka

manshr (6)|5.2.2012 15:54
Zdravím,chtěl bych se zeptat ,můj starý PC přestal fungovat ale né ůplně,procák se rozjede větráčky se točí mechanika DVD funguje ale obraz žádný,je to celkem starý PC ale celkem by mě zajímalo jestli by někdo věděl co s tím :
Deska : Asus A7V8X
Grafika :Inno3D MX440 8x 64mb AGP slot
Procák : AMD 1,8 ghz
Zdroj : Power 400 W
Ještě před 4 dny fungoval bezproblémově pak chvíli stál a teď tohle. Pokud nebudete vědět co s tím nic se neděje,mám druhý PC,samozdřejmě každou radu ocením,CMOS jsem mazat skoušel,nepomohlo to. Předem děkuji.
robky (3195)|5.2.2012 16:00
Klasicky zdiagnostikovať (nezabudnúť na pripojený speaker):
- zapnúť bez grafiky - pípa?
- zapnúť bez ramiek - pípa?

Ak nepípa, doska .... prípadne zdroj :notsure
manshr (6)|5.2.2012 16:02
Nepípá právě že vůbec,zvuk dělal nepořádek už předtím ,občas nešel občas jo a teď jsem chtěl přeinstalovat ovladače ale bohužel k tomu se už asi nedostanu.
robky (3195)|5.2.2012 16:07
Speaker zapojený do dosky nemá nič spoločné so zvukom/zvukovou kartou - slúži na takú základnú diagnostiku .....
manshr (6)|5.2.2012 16:29
Ne,nepípá vůbec . Takže deska je na odpis ?
lavjoy (1628)|5.2.2012 16:52
Jestli nebyl třeba zaprášený chladič na cpu?Mohl se vypálit a pak deska ani nepípne.Zkusil bych teda eště jiný procák jak píšeš ;)
manshr (6)|5.2.2012 17:10
Jiný procák nemám k dispozici,ale o tom velmi pochybuji že by to byl on,mám doma sice ještě 2 jiné ale ty tam bohužel nepasují...takže nemám kde odzkoušet , ale ještě před tím než se to stalo tak jsem měnil baterku a ještě zdroj ,byl pravděpodobně špatný protože se pc rozjel tak na 3s a pak se vypl ,teď je tam ten maxpower 400W a jede normálně až na tu obrazovku,grafiku jsem zkoušel a ta je fuknční ,ramky taky.
lavjoy (1628)|5.2.2012 17:44
No,když vyzkoušíš jiný 100% funkční cpu,tak si můžeš být jistej,že je na vině deska.Jinak,běžná věc na áčku,kolikrát mi to kleklo při pokusech :D jéjda......Kolikrát mi ani nezasmrděl.K tomu tolik,zřejmě to bude fakt deskou,ale jistota je jistota.
manshr (6)|5.2.2012 17:49
Aha,tak pokusím se někde nějaký sehnat který by tam pasoval ale ještě před tím, nejsem jsi doteď jistý jestli to mám správně zapojené! mám tam jen zapojený 20 pinový konektík ten 4 tam není,dostal jsem od známých ty komponenty a sestavil ho ale před tím jim fungoval naplno. Spíše jestli hold nedělám chybu v zapojení.
lavjoy (1628)|5.2.2012 18:21
Nojo,tak to může být celá sranda pokud si nezapojil P4 kolíček (4pin) :D

edit:aha,on není na desce,v tom případě nemáš co zkazit při zapojení
manshr (6)|5.2.2012 18:25
No právě ,je tam jen 20 piňák a kromě něj nic nezapojuji,na ostatních deskách je to standartně ,ale u téhle vůbec nevím,takže už tě nic nenapadá co bych mohl zkusit kromě procáku ?
lavjoy (1628)|5.2.2012 18:29
Dej to k ledu na chvíli,až se ti najde nějaký slušný cpu na áčko tak to vyzkoušíš..........