Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Dell,nenabehnou windows

karlji (6)|8.2.2012 19:26
Zdravím, potřeboval bych poradit.
Chtěl jsem vrátit notebook do továrního nastavení.Bohužel když jsem se pomocí F8 po naběhnutí loga dostal do menu a dále pokračoval přes opravy chyběla tam možnost obnovy do továrního nastavení, která by měla být možná pomocí recovery partition vytvořené výrobcem. Jelikož jsem k notebooku nedostal žádné dvd, našel jsem si na nejmenovaném serveru údajně uploadnuty originalni dvd disk. Disk jsem vypálil na dvd a zkusil z něj nabootovat, vše probíhalo v pořádku, zvolil jsem tedy českou verzi Windows Home Premium a pokračoval dále. Vše se nainstalovalo, já zadal cd key a po dokončování instalce vyskočila chybová hláška: Selhání inicializace procesu přihlášení OS Windows. Rozhodl jsem se tedy instalaci zopakovat a opět ta samá hláška.Po tomto už pc po naběhnutí loga dell nenabíhal a sám se restartoval, takže jsem zkusil F8, které taktéž už nešlo. Rozhodl jsem se tedy instalaci zopakovat s tím rozdílem, že jsem vymazal recovery partition, když z něj stejně nešlo načíst tovární nastavení a sloučil jsem disk do 1 oddílu,kam jsem nainstaloval windows. Opět instaalce proběhla, ale po dokončení nenaskočila ona chybová hláška, nicméně po restartu se windows opět nezačal načítat a pc se stále restartovalo. Dostal jsem se tedy pomocí bootovaciho dvd do opravy počítače a zkusil zvolit možnost opravit počítač, kde jsem se setkal s hláškou uvedenou v příloze. Bohužel i po této opravě se pc stále restartuje a já už nevím co bych mohl ještě vyzkoušet, takže jsem se rozhodl kontaktovat technickou podporu,nicméně technická podpora je poněkud zdlouhavý proces a navíc se obávám aby mi to opravili, když je to v podstatě má chyba. Nemáte někdo nějaký nápad co ještě vyzkoušet? Momentálně stahuji trial verzi windows a zkusím ještě reinstalaci pomocí jí.
IMAG0221.jpg
zsdx (2098)|8.2.2012 20:27
Do tovarniho nastaveni uz to svepomoci nedostanes. Muzes na tom ale zkusit rozbehat cistou instalaci z OEM media.
Ono totiz recovery funguje trochu jinak. Bud mas moznost si v boot menu BIOSu vybrat primo tzv. D2D recovery (pote notebook nastartuje upravenou verzi OS prave z recovery oddilu) nebo si v OS musis sam vypalit Recovery media pomoci SW vyrobce (a ta maji zdroj take na recovery oddilu).
karlji (6)|8.2.2012 21:10
No problem je v tom kde mam sehnat OEM medium ... mam jen cd key. K notasum se zadny media nedodavaji.
zsdx (2098)|9.2.2012 09:58
To nikdo z kamaradu nema?
karlji (6)|9.2.2012 19:16
Bohužel nikdo z kamarádů je skutečně nemá, jinak by to asi vyřešilo můj problém, protože s těma trial verzema se dostanu do windowsu v pohodě, akorát mi to neuzná CD key, protože na to potřebuju OEM instalačku, kterou pochopitelně nemám ...
alfah4ns (1040)|9.2.2012 21:22
zkus pohledat na netu instalačku windowsu.
ale BACHA na to, abys sehnal skutečně čistou, necracklou verzi.
Ještě to chce dodržet OEM vs retail verzi a u OEM i 32 vs 64bit.

NEBO

kontaktuj dell s žádostí o zaslání recovery médií, budou za to ale chtít nějaký poplatek.

Btw. je sranda bavit se o něčem, když ani nevíme co máš za notebook a jaký os...
A pořád ještě existuje možnost aktivace po telefonu, jednou jsem to tak udělal u kamaráda - měl notebook s licencí a neměl médium, použili jsme moje, zavolali na MS a tam vysvětlili situaci - je notebook s licencí, není médium, použili jsme jiné, opět OEM verzi, baba na telefonu řekla hm, hm, moment.... za chvilku mi nadiktovala kód a bylo...
Je to ale cca 2roky zpátky....