Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 14 z 14

Téma: A64 X2 4600+ EE a 8800GTS 320MB

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    44

    Neviem ci to patri sem, ale ....
    Mam ted A64 3500+ a Ati Radeon X1600PRO , vykonovo mi to uz nestaci, tak by mnel dotaz
    kdyz si koupim A64 X2 4600+ EE a 880GTS 320MB ziskam nejaky obrovsky vykon, trebars na hrani her naplny detaily na 1280x1024?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Čestný člen Avatar uživatele Smeli
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,511

    Citace Původně odesláno od Tomacos Zobrazit příspěvek
    Neviem ci to patri sem, ale ....
    Mam ted A64 3500+ a Ati Radeon X1600PRO , vykonovo mi to uz nestaci, tak by mnel dotaz
    kdyz si koupim A64 X2 4600+ EE a 880GTS 320MB ziskam nejaky obrovsky vykon, trebars na hrani her naplny detaily na 1280x1024?
    Jo. Hlavně díky GK
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    44

    Ok, dik , ale jeste.... mam tu socket 939 a ten procak ide na AM2 a ja se v zakladnich deskach neviznam,
    nemuzes neco doporucit , vykonne a lacne? AM2 a PCIE slot na gk
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Čestný člen Avatar uživatele Smeli
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,511

    Pokud máš v úmyslu přejít i na jiný socket, tak bych ti doporučoval dokoupit jen GK (pokud stará deska není s AGP). CPU ti nepřidá takový výkon, jaký by za to stál (aspoň bych tohle nikomu nedoporučil, když už měnit platformu tak počkat aspoň na AM2+ nebo jít do 775 a C2D).
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    44

    No 1. moj 3500+ by mi to neskutecne spomaloval
    2. A64 X2 4600+ EE sa skoro vyrovna INTEL C2 6600 , iba za nim trosku zaostava, takze az take hrozne to nieje
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,015

    Pokud máš ale socket 939 tak máš paměti DDR I, socket AM2 je stavěný na DDR II a ani do 775 DDR I nenacpeš...(jestli se nepletu)
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Withman
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    1,366

    Na socket 939 se už moc procáků sehnat nedá, a když tak za velké peníze. Ideální by bylo si jen dokoupit GK, ta je nejdůležitější.
    Kdybys opravdu chtěl i CPU, tak bych radil komplet změnu socketu. Ať již AM2 tak 775, DDR2 paměti jsou o polovinu levnější než DDR1, takže by se to určitě vyplatilo.
    Osobně si myslím, že by ti bohatě stačila nová GK.

    To tgft: do 775 nacpeš DDR1, jsou to čipset 865 i 915 a pak nějaký asi nVidiácký, SiSovský a možná taky něco od Vie. ;-)
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    Citace Původně odesláno od Tomacos Zobrazit příspěvek
    No 1. moj 3500+ by mi to neskutecne spomaloval
    2. A64 X2 4600+ EE sa skoro vyrovna INTEL C2 6600 , iba za nim trosku zaostava, takze az take hrozne to nieje
    1) dnes je pro hry dulezita hlavne grafika, ne CPU. kdyz ho trochu popotahnes, tak rozhodne zadna brzda nebude
    2) E4300 @2,8GHz s box chladicem a neni co resit

    mas tri moznosti
    koupit jen grafiku - nejvic usetris a hodne to poznas na vykonu (pripadne trochu pretaktovat soucasny CPU)
    prejit na S775 a preotocit C2D - sakra hodne vykonu, ale bude to drahy (MB, CPU, RAM)
    prejit na AM2 - momentalne imho nema smysl - bud pockat na AM2+ nebo jen v pripade ze zaryte nesnasis intel nebo nechces taktovat a drahy to bude cca stejne jak prechod na S775 (tedy CPU, MB i RAM)

    EDIT: S775+DDR1 neni imho to pravy orechovy...
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Withman
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    1,366

    Citace Původně odesláno od mech13 Zobrazit příspěvek
    EDIT: S775+DDR1 neni imho to pravy orechovy...
    To souhlasím, ale nedávno jsem viděl desku od Asusu s čipsetem 865G a na tom nálepka "Core 2 Duo Ready", což mě opravdu pobavilo.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele Weslo
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    245

    stačí když vezmeš novou grafiku - AMD na 2,2GHz opravdu není brzda (když nepočítám Supreme Commander)

    vím o čem mluvím - u mě proběhl upgrade z A64 2,6GHz na C2D na 2.7Ghz a ve hrách ten výkon vidět není
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,015

    Pokud máš PCI-E slot tak kup jen grafiku - ideal bude asi ta 8800GTS 320MB.
    Pokud máš AGP tak to bude trošku horší - tam už by to chtělo vyměnit CPU, RAM, Grafiku, desku...

    Ještě se zeptám, co máš za zdroj?
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    44

    Zakladni desku mam ASRock 939S56-M , je tu napisane PCI express ale ci PCI=PCI-E to neviem
    Zdroj mam 400W
    Edit : po pozdejsim precitani ... my to doslo sem debil "....PCI Express ale ci PCI=PCI-E to neviem...."
    ze to express je vlastne E,
    Naposledy upraveno uživatelem Tomacos: 12-06-2007 v 21:15
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Withman
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    1,366

    Citace Původně odesláno od Tomacos Zobrazit příspěvek
    Zakladni desku mam ASRock 939S56-M , je tu napisane PCI express ale ci PCI=PCI-E to neviem
    Zdroj mam 400W
    Ooooj...ta deska nevypadá moc zajímavě...ale to je jedno. V tém případě bych to viděl jen na 8800GTS a nový 500W zdroj. To bude určo stačit, ta změna i procáku vyšla moc draho v poměru výkon/cena.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,015

    JN asi tak.
    Kup 8800GTS 320MB a 500W zdroj...asi Fortron
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. nVidia MSI 8800GTS OC ver.320mb/320bit G80
    Od vaclav2211 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 24-06-2010, 20:18
  2. Problem s GeForce 8800GTS 320mb
    Od Sarlandelm v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 24
    Poslední příspěvek: 18-05-2010, 19:57
  3. Radeony: Upgrade na HD48x0 z 8800GTS 320MB
    Od Rakosnicek v sekci Grafické karty
    Reakcí: 17
    Poslední příspěvek: 19-09-2008, 17:47