Neviem ci to patri sem, ale ....
Mam ted A64 3500+ a Ati Radeon X1600PRO , vykonovo mi to uz nestaci, tak by mnel dotaz
kdyz si koupim A64 X2 4600+ EE a 880GTS 320MB ziskam nejaky obrovsky vykon, trebars na hrani her naplny detaily na 1280x1024?
Neviem ci to patri sem, ale ....
Mam ted A64 3500+ a Ati Radeon X1600PRO , vykonovo mi to uz nestaci, tak by mnel dotaz
kdyz si koupim A64 X2 4600+ EE a 880GTS 320MB ziskam nejaky obrovsky vykon, trebars na hrani her naplny detaily na 1280x1024?
Ok, dik , ale jeste.... mam tu socket 939 a ten procak ide na AM2 a ja se v zakladnich deskach neviznam,
nemuzes neco doporucit , vykonne a lacne? AM2 a PCIE slot na gk
Pokud máš v úmyslu přejít i na jiný socket, tak bych ti doporučoval dokoupit jen GK (pokud stará deska není s AGP). CPU ti nepřidá takový výkon, jaký by za to stál (aspoň bych tohle nikomu nedoporučil, když už měnit platformu tak počkat aspoň na AM2+ nebo jít do 775 a C2D).
No 1. moj 3500+ by mi to neskutecne spomaloval
2. A64 X2 4600+ EE sa skoro vyrovna INTEL C2 6600 , iba za nim trosku zaostava, takze az take hrozne to nieje
Pokud máš ale socket 939 tak máš paměti DDR I, socket AM2 je stavěný na DDR II a ani do 775 DDR I nenacpeš...(jestli se nepletu)
Na socket 939 se už moc procáků sehnat nedá, a když tak za velké peníze. Ideální by bylo si jen dokoupit GK, ta je nejdůležitější.
Kdybys opravdu chtěl i CPU, tak bych radil komplet změnu socketu. Ať již AM2 tak 775, DDR2 paměti jsou o polovinu levnější než DDR1, takže by se to určitě vyplatilo.
Osobně si myslím, že by ti bohatě stačila nová GK.
To tgft: do 775 nacpeš DDR1, jsou to čipset 865 i 915 a pak nějaký asi nVidiácký, SiSovský a možná taky něco od Vie. ;-)
1) dnes je pro hry dulezita hlavne grafika, ne CPU. kdyz ho trochu popotahnes, tak rozhodne zadna brzda nebude
2) E4300 @2,8GHz s box chladicem a neni co resit
mas tri moznosti
koupit jen grafiku - nejvic usetris a hodne to poznas na vykonu (pripadne trochu pretaktovat soucasny CPU)
prejit na S775 a preotocit C2D - sakra hodne vykonu, ale bude to drahy (MB, CPU, RAM)
prejit na AM2 - momentalne imho nema smysl - bud pockat na AM2+ nebo jen v pripade ze zaryte nesnasis intel nebo nechces taktovat a drahy to bude cca stejne jak prechod na S775 (tedy CPU, MB i RAM)
EDIT: S775+DDR1 neni imho to pravy orechovy...
stačí když vezmeš novou grafiku - AMD na 2,2GHz opravdu není brzda (když nepočítám Supreme Commander)
vím o čem mluvím - u mě proběhl upgrade z A64 2,6GHz na C2D na 2.7Ghz a ve hrách ten výkon vidět není
Pokud máš PCI-E slot tak kup jen grafiku - ideal bude asi ta 8800GTS 320MB.
Pokud máš AGP tak to bude trošku horší - tam už by to chtělo vyměnit CPU, RAM, Grafiku, desku...
Ještě se zeptám, co máš za zdroj?
Zakladni desku mam ASRock 939S56-M , je tu napisane PCI express ale ci PCI=PCI-E to neviem
Zdroj mam 400W
Edit : po pozdejsim precitani ... my to doslo sem debil "....PCI Express ale ci PCI=PCI-E to neviem...."
ze to express je vlastne E,![]()
Naposledy upraveno uživatelem Tomacos: 12-06-2007 v 21:15
JN asi tak.
Kup 8800GTS 320MB a 500W zdroj...asi Fortron![]()