CPU na 100%
Zdravím všechny a prosím o pomoc,
cca po týdnu, co jsem se vrátil domu a zapnul comp se mi objevil problém. Zapnul jsem si FIFU 12 a zjistil, že je ve stavu nehratelnosti :( šíleně se to sekalo, ačkoli naposledy co jsem hrál bylo vše naprosto ok. Po chvíli dumání jsem přes správce úloh zjistil, že cpu je neustále na 100% - proto dlouhé načítání a hra jede tak na 15 FPS, no prostě hrůza a děs - dokonce na mě i jednou vykoukla modrá. Zvláštní je, že je to na stovce i když to hodim na lištu a nehraju. Zkoušel jsem i jiný hry (assassina 2, splinter cell conviction) a tam mi připadá, že to jede jako dřív, i když už je to dýl co jsem to hrál naposled. Zkusil jsem obnovení systému o 14 dní zpátky, nepomohlo. Projel antivirem (MSE) - nic. Reinstal fify taky nepomohl. Taky jsem přeinstaloval driver grafiky, ale ani to nic nezměnilo. Jediný změny v počítači za poslední týden byl win update (w7 64bit) a MSE aktualizace. Nemám prostě ponětí čím by to mohlo být, máte někdo nějakej nápad? Jo ještě u tý fify narozdíl od jiných her měním prioritu na vysokou, ale to mi přijde, že s tím nijak nesouvisí.
Vnitřnosti: CPU Intel Pentium Dual-Core E6300, MB Gigabyte P43-ES3G, GK Ati Radeon HD3870 512MB, RAM 2x 2GB A-Data Extreme DDR2 1066+, HDD Samsung Spinpoint F3 500GB + Samsung Spinpoint F1 1000GB
Zdroj Seasonic 430GB.
cca po týdnu, co jsem se vrátil domu a zapnul comp se mi objevil problém. Zapnul jsem si FIFU 12 a zjistil, že je ve stavu nehratelnosti :( šíleně se to sekalo, ačkoli naposledy co jsem hrál bylo vše naprosto ok. Po chvíli dumání jsem přes správce úloh zjistil, že cpu je neustále na 100% - proto dlouhé načítání a hra jede tak na 15 FPS, no prostě hrůza a děs - dokonce na mě i jednou vykoukla modrá. Zvláštní je, že je to na stovce i když to hodim na lištu a nehraju. Zkoušel jsem i jiný hry (assassina 2, splinter cell conviction) a tam mi připadá, že to jede jako dřív, i když už je to dýl co jsem to hrál naposled. Zkusil jsem obnovení systému o 14 dní zpátky, nepomohlo. Projel antivirem (MSE) - nic. Reinstal fify taky nepomohl. Taky jsem přeinstaloval driver grafiky, ale ani to nic nezměnilo. Jediný změny v počítači za poslední týden byl win update (w7 64bit) a MSE aktualizace. Nemám prostě ponětí čím by to mohlo být, máte někdo nějakej nápad? Jo ještě u tý fify narozdíl od jiných her měním prioritu na vysokou, ale to mi přijde, že s tím nijak nesouvisí.
Vnitřnosti: CPU Intel Pentium Dual-Core E6300, MB Gigabyte P43-ES3G, GK Ati Radeon HD3870 512MB, RAM 2x 2GB A-Data Extreme DDR2 1066+, HDD Samsung Spinpoint F3 500GB + Samsung Spinpoint F1 1000GB
Zdroj Seasonic 430GB.
Ještě doplním, že pokud jsem třeba na netu, tak cpu je v rozmezí cca 1-10%. Pokud hodim na lištu toho assassina, tak tam jsem někdo na 60% při hraní 85-90%.
Nemáš pc u topení?Byl přenášen,manipulovalo se s ním?
Doporučuji sundat a vyčistit chladič na cpu,odmastit jak chladič tak cpu a nanést tenkou vrstvu nové pasty.Správně nasadit chladič zpět.Musiš si být 100% jistý,že sedí dobře
Doporučuji sundat a vyčistit chladič na cpu,odmastit jak chladič tak cpu a nanést tenkou vrstvu nové pasty.Správně nasadit chladič zpět.Musiš si být 100% jistý,že sedí dobře
No topení mám pravda kousek, ale to tu bylo i vždycky předtím. Nicméně zkusím co píšeš, stejně mě samotnýho nenapadá nic jinýho :-)
Tak vše hotovo, vyčištěno, znova namazáno... vyčistil jsem i grafiku, ale ani v jednom moc prachu nebylo. No každopádně výsledek žádný. :hmm Chladič cpu mám Arctic cooling 7, no hlavně mi nejde do kebule, že před týdnem vše fachalo bez problémů, týden byl vypnutý a teď to nejde...
Tady jsem zkoušel test přes Sisoft, ale sám z toho nic nepoznám. :-)
SiSoftware Sandra
Display
Connection : Local Computer
Processor Arithmetic
Analysing...
Combined Score : 24.44GOPS
Result ID : Pentium(R) Dual-Core CPU E6300 @ 2.80GHz (2C, 2.8GHz, 2MB L2, 1GHz FSB)
Finished Successfully : Yes
Processor Multi-Media
Analysing...
Combined Score : 44.92MPix/s
Result ID : Pentium(R) Dual-Core CPU E6300 @ 2.80GHz (2C, 2.8GHz, 2MB L2, 1GHz FSB)
Memory Bandwidth
Analysing...
Combined Score : 5.55GB/s
Result ID : Intel P45/P43/G45/G43 DRAM Controller; 2x 2GB A-Data EXTREME DDR2 1066 DIMM DDR2 (1GHz) PC2-8500 (5-6-6-15 4-21-9-5)
Physical Disks
Analysing...
Combined Score : 74.97MB/s
Result ID : SAMSUNG HD103UJ (1TB, SATA300, 3.5", 7200rpm, NCQ, 32MB Cache)
Video Rendering
Analysing...
Error : Direct3D 11 Devices : ATI Radeon HD 3800 Series (320 SM4.1 855MHz, 512MB DDR3 2x945MHz, PCIe 2.00 x16) : Required Display format not available. Try updating the video drivers.
Combined Score : 44.80MPix/s
Result ID : ATI Radeon HD 3800 Series (320 SM4.1 855MHz 10% OC, 512MB DDR3 2x945MHz 10% OC, PCIe 2.00 x16)
Performance Score
Combined Score : 342 (total)
SiSoftware Sandra
Display
Connection : Local Computer
Processor Arithmetic
Analysing...
Combined Score : 24.44GOPS
Processor Multi-Media
Analysing...
Combined Score : 44.92MPix/s
Memory Bandwidth
Analysing...
Combined Score : 5.55GB/s
Result ID : Intel P45/P43/G45/G43 DRAM Controller; 2x 2GB A-Data EXTREME DDR2 1066 DIMM DDR2 (1GHz) PC2-8500 (5-6-6-15 4-21-9-5)
Physical Disks
Analysing...
Combined Score : 74.97MB/s
Result ID : SAMSUNG HD103UJ (1TB, SATA300, 3.5", 7200rpm, NCQ, 32MB Cache)
Video Rendering
Analysing...
Error : Direct3D 11 Devices : ATI Radeon HD 3800 Series (320 SM4.1 855MHz, 512MB DDR3 2x945MHz, PCIe 2.00 x16) : Required Display format not available. Try updating the video drivers.
Combined Score : 44.80MPix/s
Result ID : ATI Radeon HD 3800 Series (320 SM4.1 855MHz 10% OC, 512MB DDR3 2x945MHz 10% OC, PCIe 2.00 x16)
Performance Score
Combined Score : 342 (total)
[quote=Mates81;493462]Tak vše hotovo, vyčištěno, znova namazáno... vyčistil jsem i grafiku, ale ani v jednom moc prachu nebylo. No každopádně výsledek žádný. :hmm Chladič cpu mám Arctic cooling 7, no hlavně mi nejde do kebule, že před týdnem vše fachalo bez problémů, týden byl vypnutý a teď to nejde...[/quote]
1. Hm,no aspon máš klid na duši,co se týče teplot.Banalitu jako vrátit systém do doby kdy běželo vše v pohodě si zkoušel?
2.Ovladače zkus 11.6 :notsure
1. Hm,no aspon máš klid na duši,co se týče teplot.Banalitu jako vrátit systém do doby kdy běželo vše v pohodě si zkoušel?
2.Ovladače zkus 11.6 :notsure
No,já je používám taky.Jsem toho názoru,že nemusím mít nejnovější pokud vše funguje jak má.Nedávno jsem si stáhl nové drivery,byla tam nějaká oprava pro NFS The Run a že to hraju,tak jsem to zkusil.No co Runy jeli pěkně a ostatní hry-menší výkon než na 9600GT.
Ale tak to mohl být jen můj případ,při mé smůle :D
Ale tak to mohl být jen můj případ,při mé smůle :D
Jak se říká, nechval dne před večerem... při druhém spuštění ten samý problém a stejně tak i po restartu. Navíc se objevila další pozoruhodná věc, při restartu comp tak nějak "zvláštně" pípnul a nespustil se, jen hučely větráky, po stlačení restartu se mi spustil opravný nástroj Win 7, že se pokusí opravit problém se spuštěním, tedy psalo to, že systém nelze spustit. Nicméně, napsalo mi to, že opravit to nelze a při dalším spuštění PC proběhlo vše bez problémů... Jinak vyjma té FIFY se zdá funguje vše jak má... :hmm
Když udělám obnovu z bitové kopie systému, tak o něco přijdu? Mám ještě zálohu souborů k 10/2, ale jestli se něco pos***o za poslední týden tak tu zálohu mám i s tím zmetkem, ne? Napadá mě, jestli by to vážně nemohl být virus, ale jak jsem psal MSE mi nic nenašel. :cry
Vir možná vyloučíme,MSE by ho určitě chytil.Ale mám teda podezření na odcházející disk resp. množící se vadné sektory.:notsure .Plus něco s grafikou.
Zkusil bych tedy eště otestovat povrch disku v HD Tune.
Jinak,když budeš dělat obnovu,tak bys neměl přijít o data.Změny nainstalovaných programů se asi někde projeví
Zkusil bych tedy eště otestovat povrch disku v HD Tune.
Jinak,když budeš dělat obnovu,tak bys neměl přijít o data.Změny nainstalovaných programů se asi někde projeví
Tak zkontrolování HD Tune (už podruhé) a bez chyby, kontrolován samozřejmě disk, kde je systém. Tak asi jedině ta grafika... mimochodem znovu mi comp nastartoval až na druhý pokus, poprvé se při startu rozběhly větráky, chvíli nic a pak jedno dlouhé pípnutí, ale takový signál jsem v beep kódech nenašel. :(
Pod "vlaječkou" Centrum akcí se mi objevil problém s grafickým hardwarem:
Zdroj
Windows
Souhrn
Chyba hardwaru videa
Datum
?17.?2.?2012 13:14
Stav
Nebylo ohlášeno
Popis
Problém s grafickým adaptérem způsobil, že systém Windows přestal správně fungovat.
Podpis problému
Název události problému: LiveKernelEvent
Verze operačního systému: 6.1.7601.2.1.0.768.3
ID národního prostředí: 1029
Soubory, které popisují problém
WD-20120217-1314.dmp
sysdata.xml
WERInternalMetadata.xml
Další informace o tomto problému
BCCode: 117
BCP1: FFFFFA80084314E0
BCP2: FFFFF880015F8644
BCP3: 0000000000000000
BCP4: 0000000000000000
OS Version: 6_1_7601
Service Pack: 1_0
Product: 768_1
Zdroj
Windows
Souhrn
Chyba hardwaru videa
Datum
?17.?2.?2012 13:14
Stav
Nebylo ohlášeno
Popis
Problém s grafickým adaptérem způsobil, že systém Windows přestal správně fungovat.
Podpis problému
Název události problému: LiveKernelEvent
Verze operačního systému: 6.1.7601.2.1.0.768.3
ID národního prostředí: 1029
Soubory, které popisují problém
WD-20120217-1314.dmp
sysdata.xml
WERInternalMetadata.xml
Další informace o tomto problému
BCCode: 117
BCP1: FFFFFA80084314E0
BCP2: FFFFF880015F8644
BCP3: 0000000000000000
BCP4: 0000000000000000
OS Version: 6_1_7601
Service Pack: 1_0
Product: 768_1
1.Ověř zda je správně zatlačena do slotu a i 6ti pin pro GK.
2.Vyzkoušej jiný zdroj,nebo kartu v jiném PC.Jinak se nepohnem.
Co teda pípal pc bez té GK?Bylo to stejné?
2.Vyzkoušej jiný zdroj,nebo kartu v jiném PC.Jinak se nepohnem.
Co teda pípal pc bez té GK?Bylo to stejné?
Tak bez GK PC pípá jinak. Vše je v pořádku zacvaknuté. Jiný zdroj nemám k dispozici ani jinou GK. Zkoušel jsem obnovit bitovou kopii systému, nepomohlo. Testoval jsem RAMky a jsou v pořádku. Tak zkusím ještě spyware...
Chtělo by to možná nějaký zátěžák na grafickou kartu - 3DMark, Aquamark, Cinebench, PhysX Bench... abys viděl, jak se karta chová ve velké zátěži. Pokud při testování bude padat nebo uvidíš na obrazovce artefakty http://en.wikipedia.org/wiki/Visual_artifact můžeš odtušit, že problém by mohl být v grafice.
Tak 3dMark proběhl, výsledek je zde je tam teda něco špatně?
Nic mně tam vyloženě netrklo. Zkusil bych odinstalovat Catalysty, projet to Driver Clenanerem, aby se odstranily rezidua v registrech a až pak nainstaloval znova Catalyst. Pokud to nepomůže zkusil bych Advanced System Care, projet systém, odstranit vady v registrech apd http://www.iobit.com/advancedsystemcareper.html.
ps. Nevšiml jsem si, jestli jsi postoval teploty CPU/desky/GPU?
ps. Nevšiml jsem si, jestli jsi postoval teploty CPU/desky/GPU?
Tak poté co jsem včera spustil fifu a vše bylo ok, tak jsem záhy zjistil, že nefungují servery EA, respektive nepřipojil jsem se k Origin, který je třeba pro on-line běh a vlastně si bez něj člověk ani řádně nezahraje, i když připojení offline je taky k dispozici a klasicky offline hrát můžu. Dnes už Origin funguje a zase jsem byl na 100%, tak jsem fifu vypnul, vypojil síťový kabel a hle, už jsem zase na 50%... ve hře jsem zkusil kabel připojit a ve hře se připojit k serverům EA a zase to vylítlo na 100%. :confused:
Zkus aktualizovat ovladače pro síťovku. Tohle je poměrně rozšířený jev u Realtek síťovek (jak wifi tak kabel) :thumbdown
Tak snad už jedině zkusit u kamaráda na NEGigabyte desce nebo počkat na finální. Umí vyrobit leda kulový a ne desku
Co takhle zkusit si půjčit od někoho síťovku do PCI/PCIe slotu, jestli to bude dělat taky... dneska stojí pakatel.
Můžeš se prosím podívat do Správce úloh, záložka Výkon (Performance), do Resource monitoru, záložka networking?
Můžeš se prosím podívat do Správce úloh, záložka Výkon (Performance), do Resource monitoru, záložka networking?
Zkusil bych poslat do pekel ten wmpnetwk - jde o "agenta" pro sdílení multimédií Windows Media Playeru - občas lidem způsobuje problémy, vytěžuje zdroje, brzdí... Návod na odstranění z registru atp. je zde http://www.groovypost.com/howto/groovytip/what-is-wmpnetwk-exe-virusand-is-it-running/
[quote=Jezevec;494507]Co takhle zkusit si půjčit od někoho síťovku do PCI/PCIe slotu, jestli to bude dělat taky...[/quote]
Spolu s int. síťovkou doporučuji vypnout i firewire řadič a zvukovku (kvůli IRQ). Bohužel u některých desek hardwarově neřešitelná záležitost :thumbdown (teď teda zrovna nemusí být na vině GB, mě se to stalo na MSI, kterou jsem chtěl použít jako server)
Spolu s int. síťovkou doporučuji vypnout i firewire řadič a zvukovku (kvůli IRQ). Bohužel u některých desek hardwarově neřešitelná záležitost :thumbdown (teď teda zrovna nemusí být na vině GB, mě se to stalo na MSI, kterou jsem chtěl použít jako server)