Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

start a kalkulačka

hugostieglitz (907)|13.2.2012 20:49
Zdravím všechny

Tak mi jednou přišel klouček ze školy(je mu 10)a ukazoval mi jak se v hodině informatiky naučil přetahovat ikony z nabídky start na plochu,několik jich přetáhl pak je přetáhl do koše vysypal,dostal pochvalu,ale tak po hodině když jsem potřboval kalkulačku tak ta nikdeStart-příslušenství-kalkulačka v pr..)našel jsem tedy umístění calc.exe a chtěl jsem to připnout do start ale nic,žádná reakce,opakovaně jsem zkoušel připnout odepnout i s restartem avšak stále nic,obnovil jsem systém a je vše v pořádku.
Ale rád bych věděl co to asi ten kluk provedl a jak to opravit bez obnovení systému.díky
kevin00 (10238)|13.2.2012 21:33
Zkoušel jsi vytvořit zástupce a ten poté připnout ?
hugostieglitz (907)|14.2.2012 15:59
[quote=kevin00;493791]Zkoušel jsi vytvořit zástupce a ten poté připnout ?[/quote]

ovšemže zkoušel,i obnovu zálohy registru a spoustu dalších věcí ale nic pouze obnovení systému zabralo
Richmond (8084)|15.2.2012 08:36
[quote=hugostieglitz;493847]ovšemže zkoušel,i obnovu zálohy registru a spoustu dalších věcí ale nic pouze obnovení systému zabralo[/quote]

Kalkulačka apod. aplikace jsou ve W7 v Program Data\Start Menu, zástupce v nabídce Start potom ve všech "Userech". Problém s trvalým vymazáním zástupců má tuším ještě složka s "Administration tools", některé nabídky na která platí jiná pravidla jako jsou hry, a třeba vstupní panel pro zadávání znaků na tabletpc...

Nejjednodušší bude otevřít Start - Všechny Programy - pravý klik na příslušenství - Otevřít položky všech uživatelů a tam vytvořit klas. zástupce na %windir%\system32\calc.exe protože ten v Program Data je skrytý (vynaložené úsilí na zviditelnění složky se rozhodně nerovná funkci :))

PS: příště nauč kloučka fígl s přetahováním ikonek s držením klávesy CTRL ;)
hugostieglitz (907)|15.2.2012 17:47
PS: příště nauč kloučka fígl s přetahováním ikonek s držením klávesy CTRL ;)[/QUOTE]

jo díky za radu,kloučkovi jsem zakázal přetahovat cokoli až do páté třídy(to už bude mít tuhle kapitolu snad dokončenou)
ale by mě zajímalo jak toho dosáhl,dušuje se že žádný pravý klik a možnost "odstranit" nedával ani nic nepřesouval do koše,pouze přetáhl myší kalkulačku na plochu.Já jsem tedkon zkoušel všechno možné ale vymazat se mi to nepovedlo?
Richmond (8084)|15.2.2012 18:50
Zrušil bych mu zákaz a vytvořil účet (ten ať klidně "rozbije" a sám si ho taky opraví, z toho se poučí víc než ve škole)

Udělal opravdu to co ho naučili ve škole - přetáhl ikonu ze startu a tu pak hodil do koše (ten byl následně smazán). Bohužel vybral ikonu, která je v těch Program Data a na těch to jaksi takhle funguje.

http://www.youtube.com/watch?v=Cm81Yb6O1Qo