Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

BOOT Fedora a Truecrypt win7

jeninicicek (205)|15.2.2012 13:11
Mám v pc 2 fyzické disky, na jednom je win7 a je celý krytý truecryptem a na druhém je fedora16 ničím nekrytá. Jak nastavit dualboot?

Zatím musím přepínat v biosu ze kterého disku bootovat-nepohodlné (kdyby to aspon šlo jen přes f9 jako boot z cd, ale ne, musím to přenastavit, uložit a pak reboot a pak zas zpět...).

Zkoušel jsem nastavit truecrypt pro dualboot, mohu dát ESC a neodkrývat win, ale fedora nenaběhne pouze to vypíše no boot partition found... -Proč? Čekal bych, že po Esc se to bude snažit bootovat z dalších disků, ale ono nic...

Do grubu2 mi truecrypt win 7 taky přidat nejde, tak aby to naběhlo...

Četl jsem cosi o použití truecryptrescuecd.iso, ale to se mě moc nelíbí a přijde mi to složité a zbytečné...

Věděl by někdo jednoduché řešení?
zsdx (2098)|15.2.2012 13:50
Tady to nejaky Madar vyresil. Prvni v BIOSu bude disk s Win7 a z nej se bude volat grub2.
jeninicicek (205)|15.2.2012 15:47
To je přesně co potřebuji, ale nefunguje mi to... Když bootuji do truecrypt a dám Esc napíše to jen No boot partition found...
přitom grub na fedoře je v pořádku(jinak bych, když bootoji z disku fedory podle biosu nenabootoval ne?)
zsdx (2098)|15.2.2012 17:25
Aha, on to ma na jednom disku. Vypada to, ze truecrypt zkousi dalsi partition a ne disk. Muzes vyzkouset vytvorit oddil s grubem na tom Win-disku? Ale pak budes muset upravit ve fstab root (a dalsi mountpointy) na prislusne /dev/sdXY :(
jeninicicek (205)|16.2.2012 09:37
No na to se asi vykašlu, to bych musel asi win decryptovat, abych mohl vyčlenit místo, pak znovu... to je to čeho sem se bál... Ještě jsem někde našel, že si to s jinými bootloadery než grubem rozumí... Tak jdu dneska testovat dál...