Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Chlazení na grafickou kartu

Johnn195 (27)|18.2.2012 19:25
Zdravím, další téma v kterém se moc nevyznám :D tak radši píšu sem. Potřeboval bych poradit ohledně nějakého učinného chlazení na svoji GK Nvidia Ge force 260 GTX. Hledám něco dobrého v poměru cena/výkon. V cenách se taky moc nevyznám ale počítám tak s investicí 500 Kč. Samozřejmě kdybyste mi doporučily něco dražšího zvážím, že do toho dám víc. Předem všem děkuji za radu.

A už jsme o tom trochu přemýšlel co říkaté téhle [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
není to trochu náročné na zdroj?
Jezevec (607)|18.2.2012 21:18
Náročné na zdroj to není, je to výborný chladič. Kdysi jsem použil jeho obdobu u svojí tehdejší 8800GTS, krásně ztišil grafiku a výborně uchladil - jenom jeho instalace je trochu osírek:) ale to u každého chladiče GK - i když se to rozhodně vyplatí.

Jen pozor, pokud by se grafika pokazila, je nutné na ni namontovat zpět originální chladič před případnou reklamací. Takový zásah je občas záminkou k neuznání reklamace. Čili doporučuji uschovat původní chladič.
Johnn195 (27)|20.2.2012 20:36
Ok, díky s instalací si snad nějak poradím
kevin00 (10238)|20.2.2012 21:02
Svou GTX260 jsem osadil chladičem Accelero Xtreme GTX Pro a mohu jen doporučit. Chladič je tichý, grafickou kartu uchladí lépe než-li originální chladič a montáž je naprosto v pohodě. Pouze si musíš nařezat pasivy podle své potřeby.
Občas nedrží pasivy přilepené, tak jim musíš pomoci ... já pomáhal vteř. lepidlem s hliníkovými pilinami :)
Richmond (8084)|20.2.2012 21:32
Místo pilin klas. teplovodivou pastu, na růžky to lepidlo - jde to pak kdyžtak odtrhnout ;)