win 7 nenajde externí disky
Zdravím, Win 7 mi nenajde ani jeden z mých dvou externích disků. Když spustím ubuntu na stejném pc tak externí disky normálně fungují. I na jiném pc disky fungují. Nevíte včem by mohl být problém ?
1)HDD WD My Book 250gb - svoje napájení
2)HDD G2 Portable 320gb - napajeno pres USB
1)HDD WD My Book 250gb - svoje napájení
2)HDD G2 Portable 320gb - napajeno pres USB
Otevři správce zařízení a koukni se, zda tam ty disky jsou. Pokud ano, tak otevři správce disků a zkontroluj, zda maj přiřazeno písmeno (pokud nemají, tak jim nějaké přiřaď).
Jen takovej kontrolní dotaz (předpokládám, že zbytečný, ale radši ...). Ty disky mají souborovej systém FAT32, NTFS apod., že? Win nedokáží číst z ext a jiných linuxových souborových systémů :)
Jen takovej kontrolní dotaz (předpokládám, že zbytečný, ale radši ...). Ty disky mají souborovej systém FAT32, NTFS apod., že? Win nedokáží číst z ext a jiných linuxových souborových systémů :)
No podívej, mě se tohle u USB disků stalo několikrát. Napřed jsem to řešil vypnutím koše ve win což pomohlo, ale po zaplnění disku jsem zjistil, že problém přetrvává, disky nabíhají třeba po 5ti minutách. Ten samý disk vyndaný z usb futrálu na sata má odezvu naprosto ok (připojováno za chodu). Pod OSX disky běhají normálně, pod XP taky (miniXP z Hirensu, čistou instalaci W7 se mi nechtělo dělat a pokud se nepletu ofíko portable W7 není). Každopádně logické vysvětlení pro to nemám, protože jak smart tak test povrchu je ok. Se stejným problémem se potýkám ovšem s toshibou zlo1, které po pádu notebooku začaly cvakat hlavičky (smart ko, povrch ko, po low-level formátu ovšem ok :D) takže bych měl pouze podezření na "mrzáky", které byly osazeny již ve fabrice...
Takže za 1) Oba dva disky jsou samozrejme ntfs :) (jen tak na haluz jsem zkousel fat32, ale nepomuze)
za 2) Ve správě zarizeni jsou oba dva disky ukazany ale je u nich zluty vykricnik
za 3) Ve správě disku pokud nejsu slepej nejsou, ukazuje mi to jenom interni hdd(disk0) a dvdromku
To Richmond: Nechapu jak vypnutí koše by tomu mohlo pomoct ?:D , každopádně koš bych si rád ponechal :)))
za 2) Ve správě zarizeni jsou oba dva disky ukazany ale je u nich zluty vykricnik
za 3) Ve správě disku pokud nejsu slepej nejsou, ukazuje mi to jenom interni hdd(disk0) a dvdromku
To Richmond: Nechapu jak vypnutí koše by tomu mohlo pomoct ?:D , každopádně koš bych si rád ponechal :)))
[quote=JURRY09;494726]za 2) Ve správě zarizeni jsou oba dva disky ukazany ale je u nich zluty vykricnik[/quote]
Ten by tam samozrejme byt nemel. Posli nam sem, jakou hlaskou te to castuje po jejich otevreni.
Nedavno mi pomohlo smazat infcache.1 (ve %windir%\inf\). Neboj, po pripojeni noveho zarizeni se sama vytvori.
Ten by tam samozrejme byt nemel. Posli nam sem, jakou hlaskou te to castuje po jejich otevreni.
Nedavno mi pomohlo smazat infcache.1 (ve %windir%\inf\). Neboj, po pripojeni noveho zarizeni se sama vytvori.
[quote=zsdx;494737]Nedavno mi pomohlo smazat infcache.1 (ve %windir%\inf\). Neboj, po pripojeni noveho zarizeni se sama vytvori.[/quote]
Jj, občas stačí, když Windows chytnou "Neznámé zařízení" (u USB celkem běžné), nainstalují si svůj ovladač a pak ho vehementně cpou všude. Pokud jsi se někdy snažil manuálně vnutit W7 ovladač tak je to i dost pravděpodobné (pokud o takovém ovladači/zařízení víš tak stačí jeho smazání se zaškrtnutým "včetně softwaru" přímo ve správci zařízení > neznámé zařízení > ovladač)
Jj, občas stačí, když Windows chytnou "Neznámé zařízení" (u USB celkem běžné), nainstalují si svůj ovladač a pak ho vehementně cpou všude. Pokud jsi se někdy snažil manuálně vnutit W7 ovladač tak je to i dost pravděpodobné (pokud o takovém ovladači/zařízení víš tak stačí jeho smazání se zaškrtnutým "včetně softwaru" přímo ve správci zařízení > neznámé zařízení > ovladač)