Samovolné zmenšování oken
Ahoj,
mám Windows 7 a někdy se stává, že když zapnu lcd, tak jsou všechna okna zmenšená cca na velikost 800 x 600 px a posunutá do levého horního rohu. Bohužel se to stává jen někdy a nepodařilo se mi přijít na to kdy a proč.
Monitor často vypínám (při přestávkách atd), pokud prodleva mezi vypnutím a zapnutím je cca 30 minut, je to ok, ale jakmile je delší, tak se okna zmenší.
Docela mě to už štve, neboť nemohu po dobu delší přestávky nechat puštěná makra, která jsou nastavena na určitou pozici oken.:runaway
Neví někdo, co by mohlo být příčinou?
Monitor: 24" přes DP
Díky.
mám Windows 7 a někdy se stává, že když zapnu lcd, tak jsou všechna okna zmenšená cca na velikost 800 x 600 px a posunutá do levého horního rohu. Bohužel se to stává jen někdy a nepodařilo se mi přijít na to kdy a proč.
Monitor často vypínám (při přestávkách atd), pokud prodleva mezi vypnutím a zapnutím je cca 30 minut, je to ok, ale jakmile je delší, tak se okna zmenší.
Docela mě to už štve, neboť nemohu po dobu delší přestávky nechat puštěná makra, která jsou nastavena na určitou pozici oken.:runaway
Neví někdo, co by mohlo být příčinou?
Monitor: 24" přes DP
Díky.
Tak mě napadlo, může to být tím, že mám lcd připojené přes DP?:idea Když sem ho měl přes DVI, tak to bylo afaik v pořádku.
Nemuze to byt powermanagementem? Ze ti usne a pri probuzeni spravne nedetekuje vypnuty monitor?
A test/overeni s DVI kabelem uz jsi zkousel?
A test/overeni s DVI kabelem uz jsi zkousel?
Zkusil jsem odškrtnout náhled plochy u tlačítka zobrazení plochy, ještě provedu delší pozorování, ale zatím to vypadá ok.
Takže, problém stále přetrvává s DP.
Zkusil jsem LCD připojit zpět na DVI, nechal puštěná makra a vše v pořádku.
Tak jsem z toho zmatený:confused:
Netušíte čím by to mohlo být?
Zkusil jsem LCD připojit zpět na DVI, nechal puštěná makra a vše v pořádku.
Tak jsem z toho zmatený:confused:
Netušíte čím by to mohlo být?
Zkus vypnout EDID (nebo naopak zapnout Enhanced EDID kvůli nestadartním rozlišením). Na ATInách se toho dost dobře nelze zbavit - grafika se totiž hlásí jako standartní vga (a tudíž těch 800x600). Jediný co mě napadá je úprava ovladače (u standartního vga nevim nevim ale snad je to stejné jako u nV - stačí v ovladači prostě umazat rozlišení případně doplnit vlastní refresh)... nebo pak jedině koupit aktivní extender