Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 16

Téma: notebook - pouze vrčí ale jinak tma

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Feb 2012
    Příspěvků
    9

    Dobrý den,

    Notbook asus ... při zapnutí pouze vrčí. Zkoušel jsem ho zapnout na externí lcd a nic tlačítka fn+něco nefungují.

    Děkuji za radu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele alfah4ns
    Registrace
    May 2011
    Příspěvků
    1,044

    Navštiv nějaký servis a nech si udělat diagnostiku závady, cca 500kč. Já mohu pouze tipovat vadnou GPU/zákadní desku, ale nedá se to říct na 100% (ani nevíme, co je to za notebook).
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Feb 2012
    Příspěvků
    9

    Sorry. Model Asus m51T
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Jun 2011
    Příspěvků
    46

    Jestli vrčí, tak mu dej radši náhubek ;-)
    A informací by to chtělo trochu víc.

    Zkus rozebrat a vysát vysavačem, je možný, že je dost za*ranej a proto vrčí.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Feb 2012
    Příspěvků
    9

    No nevím přesně jaké informace ptej se a na všecko odpovím
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele alfah4ns
    Registrace
    May 2011
    Příspěvků
    1,044

    To je ten s AMD turionem, čipsetem xpress 1150 a HD3650?

    Tam často odcházely čipsety.
    dá se:
    - vyměnit celá deska (nevyplatí se)
    - nechat přepájet čip (i to stojí pár tisíc, do čehož bych nešel)
    - zkusit desku zapéct (50:50, buď vyjde nebo ne, pouze dočasné)

    Nelze ani ale vyloučit chybu grafické karty, pořád je to horký kandidát.
    A můžou to být i jiné věci, pouze tyhle jsou nejpravděpodobnější.

    petasmu:
    a proto nestartuje?
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele astec
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,829

    Ježiš majrjá pano kulaté obdélníky.....
    Bez externího monitoru asi nejde jak jsem pochopil.
    odpojil jsi z elektriky, vyndal baterii a počkal?
    po zapnutí problikne bios? ano ne
    dostanes se do nej?
    Jinak to vypadá na desku
    Naposledy upraveno uživatelem astec: 26-02-2012 v 14:09 Důvod: Koukám Alfons byl rychlejší
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Jun 2011
    Příspěvků
    46

    Informace typu jak fungoval bez vrčení? A proč začal vrčet. V každým případě použij vysavač, měl jsem podobný problém a když jsem se kouknul dovnitř-to sem čuměl, že vůbec maká.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Feb 2012
    Příspěvků
    9

    Tu grafarnu ma jak rikas. Ale o PC téměř nic nezjistím protože ho nepustím. Je to bratrů notas a rial ze jednu se normalne sam od sebe spustil ale to bylo tak po 100 zapnutí a vypnutí. Pokud tam je chyba grafarny nebo tak to koupím radši nový pač nějaký rok ten pc už má.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Jun 2011
    Příspěvků
    46

    Alfah4ns- může tam mít něco usmažený.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele alfah4ns
    Registrace
    May 2011
    Příspěvků
    1,044

    Jj, ani to se nedá vyloučit.
    M50/51 topily hodně.

    Ono ty odcházející GPU, čipsety, atd. s tím taky mají souvislost, pač jsou to jedny z nejvíce topících věcí.
    (hezky to bylo vidět např. u špatně navržených 8400gs, v modelech s horším chlazením odcházely více)
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Jun 2011
    Příspěvků
    46

    Jestli má něco usmahlý a vyčistí tak by mu to mohlo najet i když né na 100%.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Feb 2012
    Příspěvků
    9

    Nenapadlo mě do teď ho rozebrat a pustit a jestli se vůbec bude točit větrák od grafárny. ten se netočí može to být známka , že je mrtvá ? Cokoliv tam chytnu tak to hoří už při spuštění.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Jun 2011
    Příspěvků
    46

    Nemusí, maš to hodně zasviněný nebo čistý?
    V každým případě bez chlazení ti mohl odejít i procík.
    Naposledy upraveno uživatelem petasmu: 26-02-2012 v 14:40
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    Feb 2012
    Příspěvků
    9

    Pěkně čisté!
    Takže to nemá cenu ani dat na nějaké testy do firmy ,protože tam bude něco v řiti a teď koupím docela dobrý noťas za 12 litrů.
    Pan kulateé obdelníky :-D zkoušel jsem už všecko co jsi tam psal a nic neproblikne.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední