Instalace XP, vypnutí PC
Dobrý den, mám takový problém, při instalaci Windows XP, všechno jede normálně, výberu oddíl kam nainstalovat, dám enter, kopírujou se soubory a potom prvním restartu jak už se objeví načítání Windows XP tak se PC vypne. Přes MiniWindowsXP sem zkoušel test HDD ve HDTune a i normální sken i Quick vyjeli v pohodě, ve Smartu žádná chyba nebyla, tak fakt nevím co se děje. Děkuji za odpověď.
Athlon X2 6000, GeForce 9500GT, 3.50 GB ram, hdd 320 gb samsung, zdroj netuším, už to několikrát bylo přeinstalované a teď nejde, když sem to zapl pak znova, najelo to až na restart instalace a pak zase se to vyplo. Je tam jen 1 disk.
[quote=petasmu;495336]Zkus nainstalovat live distribuci linuxu, ja používám Ubuntu.
Když to půjde tak nemáš problém s HW.[/quote]
A jak nainstalovat? s tím jsem se nesetkal ještě, tak jestli by jste mi nějak poradil. Děkuji
Když to půjde tak nemáš problém s HW.[/quote]
A jak nainstalovat? s tím jsem se nesetkal ještě, tak jestli by jste mi nějak poradil. Děkuji
Stáhneš třeba tady
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
vypálíš a při instalaci dáš možnost..vyzkoušet..
Tím nenarušíš instalaci windows.
Taky mi to dělalo a byl to zdroj!
Možná ti odborníci zde poradí líp.
Možná ti odborníci zde poradí líp.
[quote=petasmu;495338]Stáhneš třeba tady
Možná ti odborníci zde poradí líp.[/quote]
No, škoda, že nemám jak si to vypálit, na tom PC není jak to palnout a na noťasu mi odešla mechanika, sakra..
No, škoda, že nemám jak si to vypálit, na tom PC není jak to palnout a na noťasu mi odešla mechanika, sakra..
[quote=petasmu;495338]Stáhneš třeba tady
Ale jestli to výjde na stejný způsob jak MiniWindowsXP tak ten jsem zkoušel a jelo to v pohodě, v tom sem testoval ten HDD (Hirens boot)
Ale jestli to výjde na stejný způsob jak MiniWindowsXP tak ten jsem zkoušel a jelo to v pohodě, v tom sem testoval ten HDD (Hirens boot)
[quote=petasmu;495341]Můžeš i přes flešku.
Nedával jsi náhodou jinou ram?[/quote]
Ram byly stejné, teď jsem je akorát zkoušel proměnit, nechat jen jednu, do všech slotů a nejede (Byla to 2GB, samotná ne do dual channelu). A nic nepomohlo, no s tou flashkou by to bylo lepší a když jede ten MiniWindowsXP to nestačí?
Nedával jsi náhodou jinou ram?[/quote]
Ram byly stejné, teď jsem je akorát zkoušel proměnit, nechat jen jednu, do všech slotů a nejede (Byla to 2GB, samotná ne do dual channelu). A nic nepomohlo, no s tou flashkou by to bylo lepší a když jede ten MiniWindowsXP to nestačí?
Zkus si v tom miniwindows otestovat procík.
Podle mě amatéra to dělá buď zdroj na prvním místě pak procík a možná jestli se ti mezi sebou hádají ramky. Zkus vyndat všechny ramky kromě jedné a když to bude dělat pořád, tak budeš vědět že ram to není.
Pokus omyl ;-)
Podle mě amatéra to dělá buď zdroj na prvním místě pak procík a možná jestli se ti mezi sebou hádají ramky. Zkus vyndat všechny ramky kromě jedné a když to bude dělat pořád, tak budeš vědět že ram to není.
Pokus omyl ;-)
[quote=petasmu;495344]Zkus si v tom miniwindows otestovat procík.
Pokus omyl ;-)[/quote]
Ten test s ramkama jak si psal, jsem už zkoušel a dělá to to samé a procík otestovat v čem?
Pokus omyl ;-)[/quote]
Ten test s ramkama jak si psal, jsem už zkoušel a dělá to to samé a procík otestovat v čem?
Tak si stáhni nějaky zátěžový test, vygoogli.
Když ti to při něm nespadne tak OK, když spadne tak to pořád může být zdroj!
Nejlepší by bylo si od kamaráda půjčit zdroj vyzkoušet a pak řešit, ale jsem jenom amatér!
Nejlepší by bylo si od kamaráda půjčit zdroj vyzkoušet a pak řešit, ale jsem jenom amatér!
[quote=petasmu;495346]Tak si stáhni nějaky zátěžový test, vygoogli.
Nejlepší by bylo si od kamaráda půjčit zdroj vyzkoušet a pak řešit, ale jsem jenom amatér![/quote]
No zítra tady skočím do místního servisu, mám tam známe tam mi zdroj půjčí, teď jsem četl na jednom foru, jak měl jeden podobný problém a taky psali buď zdroj nebo procesor. Zkusím něco najít teda.
Nejlepší by bylo si od kamaráda půjčit zdroj vyzkoušet a pak řešit, ale jsem jenom amatér![/quote]
No zítra tady skočím do místního servisu, mám tam známe tam mi zdroj půjčí, teď jsem četl na jednom foru, jak měl jeden podobný problém a taky psali buď zdroj nebo procesor. Zkusím něco najít teda.
[quote=petasmu;495349]Stejně to vidím na zdroj AMDéčka jsou dost spolehlivý.[/quote]
Zatím nenapsal ani značku zdroje,navíc píše,že již několikrát to dělal.
Hodil bych bios na default,nasvatit boot.Je taky možný že má poškozené inst. CD :notsure
Zatím nenapsal ani značku zdroje,navíc píše,že již několikrát to dělal.
Hodil bych bios na default,nasvatit boot.Je taky možný že má poškozené inst. CD :notsure
[quote=lavjoy;495351]Zatím nenapsal ani značku zdroje,navíc píše,že již několikrát to dělal.
Hodil bych bios na default,nasvatit boot.Je taky možný že má poškozené inst. CD :notsure[/quote]
Kdyby měl poškozenou instalačku tak by se mu to nevyplo, ale měl by restart né?
Hodil bych bios na default,nasvatit boot.Je taky možný že má poškozené inst. CD :notsure[/quote]
Kdyby měl poškozenou instalačku tak by se mu to nevyplo, ale měl by restart né?
[quote=lavjoy;495353]Vim,zajimavý je že mu to na miniXP projde ;)[/quote]
Proto bych zkusil ten linux.
Proto bych zkusil ten linux.
Vždycky jsem si říkal, že PC je svinstvo, ale tentokrát to je fakt moc. Hodil sem tam W7 a všechno je v pohodě, už jsem na ploše a jede to, ještě kdyby někdo věděl proč mi to nechtělo vzít XP, byl bych rád.Takže děkuji pánové. Přeji hezký den.
[quote=terkino;495356]Vždycky jsem si říkal, že PC je svinstvo, ale tentokrát to je fakt moc. Hodil sem tam W7 a všechno je v pohodě, už jsem na ploše a jede to, ještě kdyby někdo věděl proč mi to nechtělo vzít XP, byl bych rád.Takže děkuji pánové. Přeji hezký den.[/quote]
V tom případě se ti to nevypínalo, ale restartovalo?
V tom případě se ti to nevypínalo, ale restartovalo?
[quote=petasmu;495357]V tom případě se ti to nevypínalo, ale restartovalo?[/quote]
Hele, nesjem blbej :D ještě rozeznám vypnutí od restartu, prostě se to vyplo
Hele, nesjem blbej :D ještě rozeznám vypnutí od restartu, prostě se to vyplo
[quote=terkino;495360]Hele, nesjem blbej :D ještě rozeznám vypnutí od restartu, prostě se to vyplo[/quote]
Tak zkus znova XP.Oni ty PC si občas dělaj co chtěj a pak je to přejde!
a nebo je to tím zdrojem...když vychladnul tak dal 7dmičku.
Tak zkus znova XP.Oni ty PC si občas dělaj co chtěj a pak je to přejde!
a nebo je to tím zdrojem...když vychladnul tak dal 7dmičku.
[quote=petasmu;495362]Tak zkus znova XP.Oni ty PC si občas dělaj co chtěj a pak je to přejde!
a nebo je to tím zdrojem...když vychladnul tak dal 7dmičku.[/quote]
Nebo měl v bisou zapnutý režim AHCI místo IDE,to Xp moc rádi nemaj,nebo řekl bych že vůbec :notsure
a nebo je to tím zdrojem...když vychladnul tak dal 7dmičku.[/quote]
Nebo měl v bisou zapnutý režim AHCI místo IDE,to Xp moc rádi nemaj,nebo řekl bych že vůbec :notsure
[quote=petasmu;495362]Tak zkus znova XP.Oni ty PC si občas dělaj co chtěj a pak je to přejde!
a nebo je to tím zdrojem...když vychladnul tak dal 7dmičku.[/quote] No to je teď celkem jedno, hlavně že to běží a nic nebude potřeba měnit, to mě těší hlavně.
a nebo je to tím zdrojem...když vychladnul tak dal 7dmičku.[/quote] No to je teď celkem jedno, hlavně že to běží a nic nebude potřeba měnit, to mě těší hlavně.
[quote=lavjoy;495365]Nebo měl v bisou zapnutý režim AHCI místo IDE,to Xp moc rádi nemaj,nebo řekl bych že vůbec :notsure[/quote]
V biosu si nastavim co chci a instalaci XP to vždycky dalo.Když jsem ještě věděl prd tak sem ten bios pomalu zbláznil a jedinej problém byl v rychlosti.
Ale to co píšeš vypadá logicky.
V biosu si nastavim co chci a instalaci XP to vždycky dalo.Když jsem ještě věděl prd tak sem ten bios pomalu zbláznil a jedinej problém byl v rychlosti.
Ale to co píšeš vypadá logicky.