Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 25

Téma: Jak dostat data z HDD?

  1. #1
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Georginek
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,967

    Zdravim, panove mam tu mensi spek...

    Z domaciho kina, respektive z videorekorderu se zabudovanym HDD potrebuju dostat data.

    Takze jsem to rozmontoval, vyndal IDE HDD od WD 80GB, ktery byl nastavenej jako CS, a pripojil ho k PC, BIOS i WIN ho vidi, ale neni Inicializovany. Myslim, ze kdyz ho zinicializuju, prijdu o ty data, co tam jsou. Pripojil jsem ho jako Slave i jako CS, avsak disk se tvari jako ze tam neni.

    Muzu nejak dostat ven ty data???

    Hyundai HDVR 5080X
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele robky
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    3,217

    Čo nejaký linux, prípadne MiniLinux na HBCD ? Skúšal si?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Georginek
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,967

    ee, mam tu Live distribuci Linuxu nebo zkusim minixp. No zkusim a dam vedet...
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4

    Alf Alf je offline
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Alf
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    306

    Pokud je disk formátovaný jako EXT2 nebo EXT3, mohlo by to jít i programem ext2explore
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Georginek
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,967

    To nevim, v jakym je formatu, nicmene jsem zkousel MiniXP a disk videt neni. Ted jdu zkusit Ex2Read, nejake dalsi napady?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele zsdx
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    2,101

    Jasne, pomoci diskpartu (detail partition) zjisti typ toho oddilu, at se mame od ceho odpichnout.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Georginek
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,967

    Citace Původně odesláno od zsdx Zobrazit příspěvek
    Jasne, pomoci diskpartu (detail partition) zjisti typ toho oddilu, at se mame od ceho odpichnout.
    Nevim co s tim.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele zsdx
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    2,101

    Ale prosim te

    spustis diskpart a do nej nasypes prikazy
    list disk
    select disk 1 (0 bude tvuj systemovy, ale poznas to dle kapacity z predchoziho prikazu)
    list partition
    select partition 1
    detail partition (tam je i ten Typ oddilu)
    select partition 2 (pokud jich je vic nez jedna)
    detail partition
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Tohle je už nad síly diskpartu (dispart vesele ignoruje oddíly s některýmy FS, nepřidělené místo, oddíly s nestandartní geometrií používané třeba k recovery... vlastně je to daleko horší nástroj než dosový fdisk

    Na HBCD je TestDisk - ten by měl správně najít rychle a spolehlivě jak FS tak případně opravit partišnu/geometrii/FS - IMHO v tom by mohl být u dvd rekordéru zakopaný pes (většinou mají klasický FAT32 takže krom chybějícího písmenka nebývá problém, ale jestli je to nějaká divočina nad 4+ partišen tak si s tím neporadí ani diskpart ani správce disků...)
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Georginek
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,967

    No, tak prez vikend jsem to projel TestDiskem. Proklikal jsem vsechny mozne volby a zkusil vyhledat vsechny mozne typy partisen. Zadnou to nenaslo, ani jeden typ. Zkousel jsem i DEEP Analyze.
    V cem muze byt problem? Disk je podle SMARTu skoro "novy"

    DISKPART: Podle navodu Zsdx, koncim u kroku "list partition" , hodi to hlasku, ze Na tomto disku nejsou zadne oddily k zobrazeni.

    TO Richmond : Divocina v tom nebude, pac je to jen 80GB mrcha.

    Priradit pismenko taky nejde. Byla tam "jednosmerka", dal jsem zinicializovat disk a pak je tam pouze moznost " Novy oddil"
    Naposledy upraveno uživatelem Georginek: 05-03-2012 v 17:17
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,193

    Zkoušel jsi linux ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Pošli sem screen toho co ti TestDisk nenašel
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Georginek
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,967

    Citace Původně odesláno od kevin00 Zobrazit příspěvek
    Zkoušel jsi linux ?
    Zkousel jsem MiniXp

    To Richmond jakej screen chces? U Intel partition to napise "No partition found or selected for recovery a u ostatnich jako EfiGPT,Humax, Xbox,None,SUN,Mac to napise BAD ........ PARTITION Invalid signature.

    Zaloha neexistuje
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: intel.JPG 
Zobrazení: 168 
Velikost: 30.0 KB 
ID: 24485   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: efigpt.JPG 
Zobrazení: 154 
Velikost: 31.0 KB 
ID: 24486  
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Hmmm, tohle vypadá na nestandartní geometrii... Co říká na ten hnůjdáj google? A vůbec, když to vrátíš zpátky do přehrávače tak ten disk běží ok?
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Georginek
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,967

    No, prehravac nebezi, nebot nejde zapnout, respektive se nekdy zapne ale jen na 3 sekundy. Google na to rika, ze je to pekna sracka a ze spouste lidem vyhorelo napajeni......ale jak z toho vytahnout data, to nerika.....
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Uzakmklý windows -jak dostat data z plochy
    Od armincze v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 29-12-2013, 22:57
  2. Jak dostat data z HDD
    Od Nichts.cz v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 25-06-2011, 06:09
  3. Jak dostat data ze stareho 2,5 HDD
    Od Nichts.cz v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 16-06-2011, 18:24
  4. 3,5 HDD PATA: Disk restartuje PC, jak z něj dostat data?
    Od HomerJay v sekci HDD, boxy, SSD
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 20-12-2010, 12:08
  5. HDD - pujdou z něj dostat data
    Od Kunin v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 09-12-2010, 18:00