Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 9 z 9

Téma: Problém na straně PC s připojením k domácí LAN síti netu

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    11

    Ahoj,
    mám domácí síť s cca 4-6 prvky připojovanými jak přes Wi-Fi tak LAN (PC, mobil, NAS, Mac OS X). Až donedávna vše fungovalo bez problémů.

    Bez zjevné příčiny mi nyní na jednom PC (připojeném "drátem") spojení do sítě vypadává. V 90% případů je extrémně pomalé nebo k němu nedojde vůbec. Problém je určitě na straně PC - zkoušel jsem PC prohodit a jiné se do sítě dostane bez problémů s vynikající odezvou.

    Přes nainstalovaný ESET jsem sledoval síťový provoz - na problematickém PC je velmi nízký, "kapacita" by měla být dostatečná pro řádově vyšší provoz.

    Na PC je Win Vista 32bit. Registry se snažím udržovat pomocí různých utilit. Jiné problémy s PC nepozoruji. Než přeinstaluji systém (Visty běží na první instalaci, cca 3 roky) nenapadá někoho, co by problémy mohlo způsobovat? Virus?

    Jako kdyby mi na síťové kartě seděla nějaká síťová žába, co se občas nadzvihne...a pak vše frčí jak má.

    Díky
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,240

    Zkoušel jsi na chvíli deaktivovat antivir a firewall ?
    Vlož sem log z RISTu (do tagu Spoiler ).
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    2,528

    Než přeinstaluji systém (Visty běží na první instalaci, cca 3 roky) nenapadá někoho, co by problémy mohlo způsobovat? Virus?
    Než se dostaneš k přeinstalaci Windows, tak bych vyzkoušel live distro linuxu - zjistíš přesně zda je to SW chyba (Win), nebo HW (síťovka).
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    11

    Sakrys jak muzu tenhle pripsevek smazat???
    Naposledy upraveno uživatelem jmachjim: 05-03-2012 v 18:53
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    11

    Citace Původně odesláno od kevin00 Zobrazit příspěvek
    Zkoušel jsi na chvíli deaktivovat antivir a firewall ?
    Vlož sem log z RISTu (do tagu Spoiler ).
    Diky, zkusim to o vikendu a ozvu se
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    11

    Citace Původně odesláno od DrZelenka Zobrazit příspěvek
    Než se dostaneš k přeinstalaci Windows, tak bych vyzkoušel live distro linuxu - zjistíš přesně zda je to SW chyba (Win), nebo HW (síťovka).
    S linuxem jsem v zivote nedelal, neumim ho ani spustit, natoz v nem neco zjistit
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,240

    Citace Původně odesláno od jmachjim Zobrazit příspěvek
    S linuxem jsem v zivote nedelal, neumim ho ani spustit, natoz v nem neco zjistit
    Stáhni si např. Linux Mint a prostě pouze nabootuj z USB flash disku. Při připojení pomocí "kabelu" nabývá žádný problém s ovladačem síťové karty, takže prostě otevřeš internetový prohlížeč (Firefox) a vyzkoušíš, zda-li funguje připojení k internetu
    Instalaci linuxu dostaneš na USB flash disk pomocí utility LinuxLive USB Creator.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    11

    Citace Původně odesláno od kevin00 Zobrazit příspěvek
    Stáhni si např. Linux Mint a prostě pouze nabootuj z USB flash disku. Při připojení pomocí "kabelu" nabývá žádný problém s ovladačem síťové karty, takže prostě otevřeš internetový prohlížeč (Firefox) a vyzkoušíš, zda-li funguje připojení k internetu
    Instalaci linuxu dostaneš na USB flash disk pomocí utility LinuxLive USB Creator.
    Zkusím ještě aktualizovat ovladač síťové karty...momentálně jsem bez problémů připojen k netu...ale ikonka "síťového připojení" na stavovém řádku zobrazuje stav "nepřipojeno".

    Miluji svět Windows!!!
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    2,528

    Citace Původně odesláno od jmachjim Zobrazit příspěvek
    Zkusím ještě aktualizovat ovladač síťové karty...momentálně jsem bez problémů připojen k netu...ale ikonka "síťového připojení" na stavovém řádku zobrazuje stav "nepřipojeno".

    Miluji svět Windows!!!
    Nemáš tam třeba víc síťovek? Může to hlásit nepřipojenej kabel u jiný - pokudvím, tak třeba i hamachi, když je vyplý (ale hoooodně dlouho jsem ho nepoužíval, tak si už přesně nepamatuju jak to je)

    Btw pokud máš realtek síťovku, tak u těch mám s aktuálníma ovladačema sakra blbý zkušenosti. Čistá instalace win, nainstalování nových ovladačů (jak z realteku, tak webu výrobců desek) a síťovka byla nepoužitelná - po odinstalování a použití starých to fungovalo bez problémů.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 04-11-2014, 14:55
  2. Reakcí: 31
    Poslední příspěvek: 15-05-2014, 09:58
  3. Problém s domácí sítí
    Od Alan Grey v sekci Sítě
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 01-05-2011, 19:19
  4. Problém s domácí sítí
    Od koren3 v sekci Sítě
    Reakcí: 16
    Poslední příspěvek: 10-04-2011, 19:13