Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 13 z 13

Téma: EXCEL 2007 - duplicitní formát pozadí více buněk

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Mar 2012
    Příspěvků
    6

    Dobrý den potřebuji poradit od zkušenějších. Mám problém z formátem pozadí buněk, potřebuji aby když vložím barevnou výplň na jednu buňku aby se ta samá výplň zkopírovala pouze do mnou definovaných buněk ale s možností do nich vkládat hodnoty. Je nějaká funkce nebo makro jak toho docílit ??
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    68

    Takto formulovaný dotaz se dá vyložit různými způsoby. Nebylo by možno přesněji (třeba i na konkrétním příkladě) popsat, co vlastně chceš udělat?

    Možnost zkopírování celého formátu buňky do určených buněk nevyhovuje? ("metlička", resp. "Vložit jinak")?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    165

    na tohle je asi nejlepší použít podmíněné formátování,ale jak už psal gabera,ten dotaz je celkem nekonkrétní a není se čeho pořádně chytit
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Mar 2012
    Příspěvků
    6

    Jde o to když označím barevně políčko v Bergerových tabulkách (označených červenou 1) na příkladu jakékoliv políčko z označených políček s čísly 1-3 aby se mi automaticky stejnou barvou označila políčka v tabulce nad červenou dvojkou
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: excel.JPG 
Zobrazení: 531 
Velikost: 220.6 KB 
ID: 24525  
    Naposledy upraveno uživatelem HenryB: 08-03-2012 v 23:15
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    165

    Spodní tabulka jde naformátovat aby se automaticky při výsledku např. 1-3 obarvila pomocí podmíněného formátování.
    U horní tabulky by se eventuelně dalo taky ale nevím jak je provázaná s tou spodní.Doplňují se tam automaticky výsledky podle spodní?
    Teď nedávno jsem něco podobnýho řešil,kdy jsem chtěl zvýraznit buňky podle formátu jiné buňky (u té se formát měnil dle data-zvýraznění so-ne) a po dlouhém hledání je to,alespoň podle toho co jsem našel,možné pomocí scriptu ve VB.Já to vyřešil nakonec trochu jinak.
    Pokud bys měl zájem,můžu poslat Bergerovu tab. co mám já.
    Naposledy upraveno uživatelem veny: 09-03-2012 v 17:03
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Mar 2012
    Příspěvků
    6

    Jde jen o to označit pole v Bergerově tabulce a mít to nastavené tak aby se automaticky podle nastavení označila políčka v horní tabulce kam se pak následně budou zapisovat výsledky
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    165

    jak už jsem psal,alespoň podle toho co jsem zjistil,tak měnit formát buňky v závislosti na změně formátu jiné buňky je možný pomocí scriptu ve Visual Basicu.
    Formát jde měnit podle hodnot,určitého textu,pomocí vzorce atd.,ale ne podle formátu jiné buňky.
    Možná by se to dalo nějak vymyslet ale to by bylo potřebá znát konkrétní příklad.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Mar 2012
    Příspěvků
    6

    já ve visual Basicu neumím v příloze je mnou vytvořená tabulka na zápasy a vloženou bergerovou tabulkou pokud někdo vymyslím jak to udělat podle mého popisu výše budu mu vděčný stačí aby to naprogramoval na jednom příkladu a pak dal popis jak to mám udělat pro zbytek polí.
    Připojené soubory Připojené soubory
    • Typ souboru: xls T12.xls (53.0 KB, 341 zobrazení)
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    68

    V příloze je soubor doplněný o krátkou událostní proceduru VBA k přenosu barvy pozadí pro list1 (2 hrané). Postup je na uvedeném listu popsán - jen otevři sešit a vyzkoušej. Pokud zafunguje, zkontroluj, zda jsem správně pochopil, kam se do tabulky výsledků má barva pozadí přenést, zda je zvolený postup vhodný, zda je ještě třeba něco změnit a dej vědět.
    Připojené soubory Připojené soubory
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Mar 2012
    Příspěvků
    6

    Pochopil jsi to perfektně a teď mi prosím prozraď jak mám to samé naprogramovat v druhém listu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Mar 2012
    Příspěvků
    6

    jo dobrý už nemusíš pokud jsi to programoval ve Visual Basicu tak mi asi postup neprozradíš protože v tom neumím ale jinak jsem to vyřešil že jsem zkopíroval list a a přepsal jeden sloupec příkazama a mám to už udělané i na dva vítězné strašně ti děkuji.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    68

    Hlavně, že je spokojenost. Kód procedury VBA si samozřejmě můžeš v Excelu zobrazit a případně i upravovat nebo si jej nechat upravit. V Excelu 2007 k tomu musíš mít v "Možnostech aplikace Excel" zatrženo "Zobrazit na pásu kartu Vývojář", na ní spustit vývojové prostředí VBA.
    Kód jsem nechal co nejjednodušší, je to jen několik instrukcí - může se proto stát, že dojde k něčemu s čím jsem nepočítal a bude nutná úprava. Pokud to nezvládneš, klidně se ozvi. Dokud bude kód funkční, raději do něj negabat.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    165

    Já věděl že se najde dobrá duše,která to sem písne.
    gabera i já dík,až bude chvíli čas tak to ještě prozkoumám a zkusim použít na svojí tabulku kterou jsem nakonec řešil jinak.VB postupně zkouším ale "samouctví" má svoje mouchy
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Microsoft Office: Excel 2010 - Barevné označení rozdílu buněk
    Od bruma99 v sekci Kancelářské balíky
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 19-01-2013, 00:14
  2. Open Office: Rozdělení hodnoty buňky do více buněk
    Od kevin00 v sekci Kancelářské balíky
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 12-04-2012, 11:01
  3. Nastavení, obrázek na pozadí, Word 2007
    Od Solaris1 v sekci Kancelářské balíky
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 06-10-2011, 07:58
  4. Označení více souborů či buněk než chci
    Od haniccka v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 17-02-2010, 14:15