Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Fatal ERROR

winie (94)|5.3.2012 09:48
Zdravím
mám problém s deskou http://www.asus.com/Motherboards/Intel_Socket_775/P5BVM/#overview
měl jsem ji doma ve skříni po upgrade kdyby někdy náhodou byla potřeba ... včera jsme ji vyndal jelikož kamarád spálil jeho tak že mu dám svoji ... jenže nastal problém viz příloha
zkoušel jsem clear cmos bez výsledku ... zkoušel jsem to s baterkou bez baterky i s úplněnovou a funkční baterií měnil jsem CPU,RAM jen GK je integrovaná tu jinou nemám ... zdroj už jsem taky měnil stále bez výsledků ... do biosu mě deska nepustí jediný kam jsem se dostal byl výběr bootování ... pokud jsme zvolil z USB na flashku jsem si dal flash utiliti novej bios a úspěšně aktualizoval nicméně na problému se nic nezměnilo ... než jsem desku uložil bylo vše OK .... buď to bude nějaká banalita ... nebo je KO nevím ... předem díky za případné nápady nebo rady ....
CPU:CeleronD 3,33ghz
RAM:4x512mb ddr2
Zdroj:FOrtron350W
Obraz006.jpg
lavjoy (1628)|5.3.2012 11:31
Zkus to jen s jednou ram,prozkoušej ji ve všech slotech
winie (94)|5.3.2012 13:06
to jsem zkoušel ... měl jsem tam i jiný ramky i jinej CPU ale bez výsledků :( mě jde o to jestli se s ní mám rozloučit ... nebo to je nějaká drobnost kterou jsem mohl udělat při demontáži z původního PC ... ležela tak 2 roky ve skříni a předtím byla necelej rok používaná
Richmond (8084)|5.3.2012 17:46
Můžeš sem ještě hodit fotku toho výběru bootování?

Zkus hledat na googlu (nebo tady na fóru) bootblock recovery. Možná byla ta baterka vymlácená natolik, že se smazal celej šváb
winie (94)|5.3.2012 20:26
nooo výběru to je jako každá deska ... to je přez kompinaci tlačítek ... ale pokud by byla tak vyštavěná ... že by ho smázla taky se mi při flashi biosu opravil ne ??? a přehrál tka jk má bejt ...
Richmond (8084)|5.3.2012 21:10
Takže se ti POST normálně zobrazí?
winie (94)|5.3.2012 21:27
[quote=Richmond;496047]Takže se ti POST normálně zobrazí?[/quote]

post jako ta úvodní obrazovka ??? kde je obrázek od výrobce ??? jojo ten se mi zobrazí ... dole jsou ty možnosti del(bios) atd ... ale jediný co tam funguje je myslím že f8 kde si vybíram odkud bude bootovat ale pokud chci z toho nabootovat CD nebo HDD vyskočí mi tohle ... do biosu se nedostanu .. jediný kam jse mse z toho hnul byl boot z fleshky kde jsme měl flash utilitu a novej bios (novější verze) updatoval jsem úspěšně ale na tom problému se nic nezměnilo ... a cler cmos taky nepomohl
Richmond (8084)|5.3.2012 23:18
Jj, to je ono.

Ten pro kontrolu - jumper na vymazání cmos je určitě ve správné poloze? Jak jsi došel k závěru, že je bios flashnutý správně když se neukazuje POST ale jen logo výrobce (a tam se verze biosu myslím nezobrazuje)? Zkus nabootovat do miniXP na Hirens Boot CD, pak z menu HBCD spusť CPU-Z - ten ti ukáže aktuální verzi biosu
winie (94)|6.3.2012 13:33
ok to mini XP pak zkusím ale až v podvečer až přídu z práce ... jumper je ve správné poloze ... jenom mě teĎ tak napadlo je možné aby byl špatný jumper ??? je to asi blbina .. ale večewr to spustím a k závěru že se to flashnulo správně jsme došel jelikož ta flash utilita zobrazuje verzi biosu a ta byla ze začátku ta první a po flashi na verzi kterou jsme flashoval a při flashi nebyl žádný problém ....