Zdravim,
Chtěl jsem se podělit zážitkem ze svyho posledního projektů (nové PC), třeba někdo si to rád přečte![]()
Už nějakou dobu se mi vrtalo hlavou, do jaký míry by se dálo zmenšit herní PC abych s ním mohl bez problém toulat po různých LAN párty a nemusel bych na to brát rodinný vůz. S minulou soustavou (ve skříní Silverstone Raven II) to nebylo ták daleko od pravdy, bylá to fakt velká skříň, která vypadá úžasně dóma u stolů, ale když jsem potřeboval to někam přenést, připravoval jsem se na peklo.
Takže první fáze bylá skříň, vybral jsem LIAN LI PC-Q08B, a to především proto, že do tyto skříní vejde VGA o délce až 300mm, větši grafika by už bylá snad ze třídy super highend, takže akorát. Další komponenty jsem vybíral aby bylá trochu rezerva do budoucností, takže takto:
CPU: Intel Core i7 2600K 3400 Ghz Sandy Bridge;
Zakl. Deska: ASRock Z68M-ITX/HT - Intel Z68 ;
RAM: 8 Gb Corsair Vengeance 1600Mhz DDR3 (CL9);
GPU: MSI GTX 580 3 Gb Lightning Extreme Edition;
HDD: 128 Gb SSD Crucial + 2TB WD Caviar Black;
Zdroj: Corsair AX850 850W;
Monitor: Dell Ultra Sharp U2410
Sestavováni PC se příliš nelišilo od sestavováni běžného PC, jedinej problém bylo dat do pořádků všechny kabely, to mě zabralo pár pěkných večerů, kdy jsem svazoval a převazoval kabely aby žádny nebyl na cestě od čelního větráku k CPU a pemetim. Skončilo to tak že většinu kabelů jsem přitlačil k bočnici za HDD klecí, prostě se nedálo všechny svázat ták aby žádny nebyl na cestě, moc místa tam není…
Grafika vešla také bez problémů, jediný problém jé že zespodu táto skříň nemá prachový filtr, takže grafika saje prach pěkně do sebe, asi budu muset vymyslet nějaký filtr na míru…
Po startů a najinstalovani OS a všech ovládačů najinstaloval jsem hru Battlefield 3 a CoD MW3 a na monitorů 24” Dell v rozlišeni 1980x1200 obě hry jedou na plné pécky, zážitek je prostě ohromující…
I se všemi komponenty skříň není nijak příliš těžká, což mě překvapilo, očekával jsem že ten stroj bude mnohém těžší. Takže pokud nevezu monitor, mužů ten PC klidně vzít I do větší tašky a jet metrem
Tím prohlašují project pro zmenšení herní mašiny za splněný a hurá na další LAN párty!!
A na závěr pár foteček z akcí
Ayt