Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 6 z 6

Téma: Zmena Win7 32bit na 64bit

  1. #1
    Občasný diskutér
    Registrace
    Sep 2008
    Příspěvků
    88

    Zdravím lidi, mám tu laptop HP ProBook 6540b a netuším prečo na ňom mám 32 bitový Win7 Pro, keďže je to celkom výkonný Core i5 s dedikovanou grafikou AMD. Netuším čo za blbci naň dali 32 bitový systém, lebo je to môj pracovný noťas a nekupoval som ho, ale asi v ňom už bol predinštalovaný. Otázne teda je, že či ho môžem nejako zmeniť na 64bit alebo ho musím preinštalovať a v takom prípade mi asi nebude fungovať kľúč na zadnej strane laptopu alebo áno?? Každopádne robí sa na tom príšerne, lebo ako náhle to prekročí cca 2.2GB zabratej pamäte, tak mi začne vyhadzovať hlášky, že mám vypnúť dačo zatvoriť a potom mi to aj samé začne zatvárať programy, keď tak sám neurobím. Teda poriadne kravina, keďže ide o celkom schopný laptop s 4GB pamäťou.
    Viete teda prosím niekto poradiť?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Chybové hlášky to obvykle hází, pokud nějaký "expert" zakáže swap.

    Co se týče přeinstalace systému, je to otázkou zakoupené licence. Podívej se na štítek (fakturu), respektive kontaktuj správce IT (v případě firemního ntb).
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Občasný diskutér
    Registrace
    Sep 2008
    Příspěvků
    88

    Ten swap myslíš virtuálnu pamäť? Som to pozeral a bolo tam nastavených 50-500MB, ale tak zmenil som to na nastavenie systémom, tak neviem či to pomôže...

    No tie Winy boli rovno s laptopom myslím, takže licenciu to má iba tú, čo je priamo na laptope a číslo tam ešte vidno, ale ostatné je už vydraté, takže tam nikde ani nevidno verziu. A faktúru samozrejme nemám žiadnu a správcu IT (ak sa to dá tak vôbec nazvať) nemá moc zmysel kontaktovať

    Takže ak tomu rozumiem správne, tak zmena na 64bit sa nedá spraviť nijakým update-om, ale iba "ilegálnym" reinstalom, lebo kód asi aj tak nebude fungovať...ďalší dôvod prečo nikdy nevyhodím peniaze za tie **** widly...(keby tak Apple začal predávať OS a kľudne i keby mal byť ten OS iba spolu s SSDčkom, či jednoducho na nejakej flashke predinštalovaný)
    Naposledy upraveno uživatelem speedsnail: 09-03-2012 v 16:07 Důvod: watch your language...
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Citace Původně odesláno od Veyron Zobrazit příspěvek
    Ten swap myslíš virtuálnu pamäť? Som to pozeral a bolo tam nastavených 50-500MB, ale tak zmenil som to na nastavenie systémom, tak neviem či to pomôže...
    Mělo by. Původně nastavený rozsah optimální nebyl.

    Citace Původně odesláno od Veyron Zobrazit příspěvek
    Takže ak tomu rozumiem správne, tak zmena na 64bit sa nedá spraviť nijakým update-om, ale iba "ilegálnym" reinstalom, lebo kód asi aj tak nebude fungovať...
    Přejít na 64-bit systém lze pouze kompletní reinstalací. Zda by to bylo legální nelze bez znalosti typu zakoupené licence říci. Každopádně ve tvém případě bych se tím nezatěžoval, protože k tomu není objektivní důvod. Zásadní zrychlení by to nepřineslo.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Občasný diskutér
    Registrace
    Sep 2008
    Příspěvků
    88

    no po spomenutej zmene som to otestoval a otvoril hlavné prehliadače, nech sa zaplní rám a ledva to začalo hádzať hlášky, tak sa to aj samo pozatváralo ...teda ten reinstal je tam dosť podstatný...
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Využití paměti a odkládacího souboru lze monitorovat pomocí perfmon. Pokud vše funguje, nemělo by docházet k automatickému ukončování aplikací OS z důvodu nedostatku paměti.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Reakcí: 14
    Poslední příspěvek: 25-10-2013, 01:59
  2. přechod z 32bit na 64bit
    Od hanx v sekci OS Windows
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 17-11-2011, 22:16
  3. Windows 7: Win 7 32bit na 64bit
    Od nofx_01 v sekci OS Windows
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 30-12-2010, 16:02
  4. Windows 7: 32bit nebo 64bit?
    Od chlumec83 v sekci OS Windows
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 10-08-2009, 08:39
  5. 64bit vs 32bit
    Od sheira v sekci OS Windows
    Reakcí: 17
    Poslední příspěvek: 20-02-2008, 12:28